reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Mnie kilka dni temu tak dziwnie bolało w śródpiersiu, źle mi się też oddychało, nie spalalam całą noc.. Nie wiem juz czy to ze stresu czy narzady podchodza do gory, robiąc miejsce w brzuchu...

reklama
Cudownie🥰🥰🥰🥰 wspaniały dżentelmen Ci wyrósł ❤️❤️❤️
Moja 11 latka, która bardzo chciała mieć rodzeństwo to podchodzi z dystansem, nie dotyka, nie przytula, jakby nie docierało do niej albo jakby dotarło, że nie będzie już tylko ona... A mąż? Mąż mnie na nowo denerwuje. Dziś do 3 rano spałam w otwartym domu, bo nie zamknął a wchodził ostatni. Tak wszyscy chcieli dzidzi, tylko nie ja a widzę, że teraz jakby role zupełnie się odmieniły. Już się nie mogę doczekać co przyniesie nowy dzień...
Nie denerwuj się ❤️ u mnie było podobnie, mąż chciał barfzo, córka w ogóle nie chciała słyszeć a jakoś tylko ja byłam zzyta z tą myślą. Teraz jak już trochę brzuszek widać jest zupełnie inaczej a myślę że jak brzuch będzie duży to wtedy do córci tak realnie to dotrze 😊❤️❤️

Hej dziewczyny. Nie wiem czemu ale już 2 raz mi się zdarzyło takie kołatanie serca czułam jak serce mi wali cały czas jakby zaraz miało wyskoczyć.. Wczoraj wieczorem mi się to zdarzyło kiedy się wykapalam i się położyłam przed tv i dopiero przeszło jak zasnęłam ostatnio 2 tygodnie tak samo przed spaniem.. Nie wiem czy coś z sercem czy to z tego stresu całego
A bierzesz magnez? Generalnie nasze organizmy produkują teraz więcej krwi więc takie rzeczy się zdążają:) ale jeśli nie bierzesz wez dwa razy dziennie z wit.b6:)

Właśnie też tak myślę bo ja chyba w ogóle mam nerwice lękowa i depresje nie byłam u lekarza ale sama widzę po sobie i rodzina i bliscy mi zwracają na to uwagę.. W kwietniu już miałam takie bóle czułam że mam zatorowość płucna przez trombofilie zrobiłam prześwietlenie klatki piersiowej usg tarczycy badania krwi ekg wszystko ok a czułam że mnie ciągle boli aż się trzęsłam wyladowowalam na izbie przyjęć tam też wszystko ok nagle przeszło powiedzieli ze na tle nerwowym.. Teraz wszystko mi się nasililo po covidzie i ciąża.. Ciągle jakieś coś mi się dzieje i wizyty u lekarzy to teraz dla mnie okropne obciążenie psychicznie od tazu ciśnienie wysokie i wysokie tętno ostatnio 120 :(
Ja tez mam nerwice lękowa ale radzę sobie z nia robiąc cos bo.im bardziej leżę tym bardziej "słucham organizmu" :) I meliske sobie rob, w ciąży można. Ja też mam.wysokie tętno jak siedzę 105 pytałam ostatnio lekarza to powiedział że to normalne bo organizm produkuje teraz więcej krwi dla Ciebie i maleństwa:) mi tętno skacze jak zjem za dużo najbardziej...Może przez tą cukrzyce ciążowa 🤔 nie wiem tętno spada razem z cukrem 🤪

Ja dziś miałam kontrolę u lekarza, wszystko jest w porządku, morfologia mi wyszła nawet ładniejsza niż ostatnim razem, aż nie mógł wyjść z szoku i trzy razy powtarzał jaka ładna hemoglobina [emoji28] Zrobił szybkie usg, dzidzia jak zwykle sobie sobie skakała, chyba mały wiercipięta rośnie [emoji23] Dostałam skierowanie na połówkowe i zapisałam się na 2.12, niby jeszcze tyle czasu a już wiem że szybko zleci i zaczyna mnie przerażać jak ten czas ucieka [emoji44]
Jakoś specjalnie poprawiałaś hemoglobine?

Hej mamuśki
Co tam w weekend planujecie? Czy u Was tez tak wieje 😱
Powiedzieliśmy młodemu o ciąży i teraz cały czas przytula się do brzucha, głaszcze, gada. A mnie jak królewnę traktuje 😂 Robi mi kanapki, podaje wodę, w sklepie wszystko z półek zdejmuje i nie pozwala koszyka czy tez wózka pchać 😍 Wczoraj to nawet szedł przede mną żeby brzuch od wiatry chronić 😂 Dodam, że ma 7 lat. Aaaaaa i cały czas powtarza tacie, że nie można mamy denerwować bo dzidziuś się wtedy denerwuje. Mimo że mój mąż nie denerwuje mnie 🤣 No cyrk.
Najlepsze że jeszcze nikt nie wie o ciąży ale chyba młody przyspieszy rozniesienie dobrych wiadomości.
U mnie też tak przeokrutnie wieje, okropny ten wiatr, nie da się normalnie na dwór wyjść 🙄 U mnie weekend na pełen obrotach, bo na jutro planujemy przeprowadzkę i dziś jeszcze dużo ogarniania i przygotowywania zostało. Ale już mam nadzieję, że w końcu się uda i zrobi się trochę spokojniej 😅

reklama
U mnie też tak przeokrutnie wieje, okropny ten wiatr, nie da się normalnie na dwór wyjść 🙄 U mnie weekend na pełen obrotach, bo na jutro planujemy przeprowadzkę i dziś jeszcze dużo ogarniania i przygotowywania zostało. Ale już mam nadzieję, że w końcu się uda i zrobi się trochę spokojniej 😅
Ale zazdroszczę! 😍 My dzisiaj właśnie kupiliśmy kanapę, krzesła, łóżko z materacem i szafę. Do odbioru teoretycznie w ostatnim tygodniu listopada i mam nadzieję, że jakoś wtedy zaczniemy się powoli przeprowadzać, chociaż na kuchnię będziemy czekać jeszcze długi czas. Facet od mebli nie zacznie dopóki nie położymy podłogi, ale sprzęty sobie wstawimy i będziemy żyć. Niby jeszcze mnóstwo do zrobienia, ale musimy się w tym roku przeprowadzić. 😅

@Rozdepka jak wczorajsza wizyta u genetyka?

Do góry