reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Ja mam wizytę 29.10, dzisiaj dzwoniłam się umówić na Panoramę i jak usłyszałam że lekarz mnie wcześniej obejrzy to aż zakładałam uszami, bo myślę będzie USG zajrzymy do Człowieków! 😅🤦🏻‍♀️ Także 22.10 mam ekstra wizytę. Ale nie powiem, że się nie stresuję. Też czuję się już zdecydowanie lepiej, siły wróciły, mdłości tylko z glodu, jedyne co to chyba cycki mnie bardziej bolą niż wcześniej 🤔, a i pojawiła się nasza przyjaciółka zgaga 🤮.
Mnie nawet cycki nie bola mdłości całkiem przeszły nawet z głodu mdłości nie mam, także zaczynam się stresować wolę iść wcześniej na wizytę zobaczyć czy jest Wszytsko ok i pewnie kolejna wizyta będzie dopiero za miesiąc. 😐

Mnie nawet cycki nie bola mdłości całkiem przeszły nawet z głodu mdłości nie mam, także zaczynam się stresować wolę iść wcześniej na wizytę zobaczyć czy jest Wszytsko ok i pewnie kolejna wizyta będzie dopiero za miesiąc. 😐
Na pewno jest wszystko ok! Mnie jakby cycki przestały teraz boleć to bym się chyba ucieszyła. Wszystkie znajome mówią, że trzeba korzystać z drugiego trymestru bo później pojawia się inne "atrakcje". 😅

Dziewczyny weźcie oceńcie bo głupieje, nigdy takiego brzucha nie miałam a czuje jak mnie ciągnie do przodu bardzooo, zastanawiam się czy to już widać ciążę czy to po prostu od jedzenia, nie obrzeram się, taki brzuch też mam z rana. Miałam teraz sesje ślubna zaległą i ledwo mnie mąż dopiął w sukience ślubnej tak mi ten brzuch odstawał. 1 zdj 13+4 a drugie 12+4. Oczywiście jak zjem to mi rośnie jeszcze bardziej...

Załączniki

• IMG_20211019_130714.jpg
    IMG_20211019_130714.jpg
    133,7 KB · Wyświetleń: 115
Dziewczyny weźcie oceńcie bo głupieje, nigdy takiego brzucha nie miałam a czuje jak mnie ciągnie do przodu bardzooo, zastanawiam się czy to już widać ciążę czy to po prostu od jedzenia, nie obrzeram się, taki brzuch też mam z rana. Miałam teraz sesje ślubna zaległą i ledwo mnie mąż dopiął w sukience ślubnej tak mi ten brzuch odstawał. 1 zdj 13+4 a drugie 12+4. Oczywiście jak zjem to mi rośnie jeszcze bardziej...
Ciąża. 😊

Piękny ciążowy brzuszek 🥰

Widzę że trochę nas z samych świąt będzie, u mnie wg USG 17.04 więc niedziela wielkanocna a wg OM 19.04 czyli tuż po świętach 😅 też wolałabym się wyrobić przed lub po świętach ale się nie przewidzi niestety :D
Mnie tak nastraszyłyście tym brakiem obsługi w szpitalach w czasie Świąt, że się cieszę, że termin aktualnie wychodzi około 2 kwietnia 😅

Ja też byłam na łyżeczkowaniu w kwietniu tego roku i zostawiłam ładowarkę w szpitalu i mama moja taka przesądna mówi "jak coś zostawiłaś to jeszcze tam wrócisz"😌 mam nadzieję,że wrócę ale w kwietniu na rozwiązanie ❤️ chociaż na necie też czytałam dużo pozytywnych opinii o raciborskiej i parę o Mysłowicach ale jak już byłam i wiem jak jest w Kato to chyba nie będę ryzykować. Jedyny minus to podobno jak jest cesarka to czekają na skurcze i nie może by tatusia do kangurowania... ja ostatnio miałam cesarkę ale minęło 5 lat więc teoretycznie mogę rodzic naturalnie ....
Ja jestem z Niwki 😊
O widzisz ,to nawet tego nie wiedziałam, porozmawiam z moim dr i dam Ci znać jak to tam wyglada...:) Czy można ewentualnie planowona zrobić cesarkę, nie czekając na poród 😉 ....Tak z ciekawości:) Mi mówił mój odrazu że jak coś się dzieje mam tam jechać, nie do innego szpitala. I raz pojechałam mile mnie zaskoczyli ze faktycznie nie badali, nie gnietli tylko usg długość szyjki zmierzyli mega uspokoili i puścili do domu. Jak podjechałam kiedyś na sor to szanowny lekarz mnie nie przyjął dopóki nie położę się na oddział na 3dni. Szok. Zostawili z krwawieniem i w dupie. Mimo że byłam przejazdem i tłumaczyłam że mam dziecko w domu...... Niwke dobrze znam 😁😁😁😁

reklama
W Łodzi chyba niestety nie mamy takiej opcji. Kiedyś na pewno była w Salve bo nawet pamiętam jak kilka lat temu z czystej wtedy ciekawości przeglądałam ich cennik i na bank była cena za CC z różnymi opcjami. Któraś dziewczyna pisała o Niciarnianej ale to chyba o Pro-Familii, która niestety jest zamknięta od kilku lat na głucho a szkoda bo ten krótki czas jak były tam porody organizowane wszyscy znajomi (wówczas nowi) rodzice wspominają cudownie. Także najbliżej chyba Medicover w Warszawie jeśli chce się wykupić cały pakiet. A tak to na miejscu myślę, że trzeba mieć wskazania.

Ja raczej nastawiam się na cesarkę, bo przy bliźniakach to raczej pewne, niemniej czytałam że nie w każdym wypadku z automatu kierują. 🙂 Niemniej chyba nie wyobrażam sobie innej opcji. 😳
Moja znajoma dwójkę dzieci gdzieś prywatnie w Łodzi przez cc rodziła...ja nie zastanawiam się narazie nad tym...

Do góry