reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Tak a propo terminu porodu. Zawsze mi mówiono, że termin porodu liczy się z ostatniej @ chyba, że kobieta ma bardzo nieregularne cykle. Ja mam jak w zegarku 28 i według tego tp powinnam mieć na 30.03 ale położna wpisała mi 01.04. Według ostatniego USG wychodziło 26.03 ale lekarz stwierdził, że zostaje 01.04 bo wystarczy, że o milimetr przesunie znacznik i już coś innego wyjdzie a dziecko i tak urodzi się jak będzie chciało🙈 Jak jest u was? TP macie według @ czy USG🤔
USG, miałam bardzooooo nieregularne cykle. Wg @ dziecko byłoby starsze o ponad tydzień!!! A ze względu na nieregularne @ termin się przesunął.

reklama
Tak a propo terminu porodu. Zawsze mi mówiono, że termin porodu liczy się z ostatniej @ chyba, że kobieta ma bardzo nieregularne cykle. Ja mam jak w zegarku 28 i według tego tp powinnam mieć na 30.03 ale położna wpisała mi 01.04. Według ostatniego USG wychodziło 26.03 ale lekarz stwierdził, że zostaje 01.04 bo wystarczy, że o milimetr przesunie znacznik i już coś innego wyjdzie a dziecko i tak urodzi się jak będzie chciało🙈 Jak jest u was? TP macie według @ czy USG🤔
Ja mam z OM i USG ten sam.

Dziewczyny, macie nieraz przyspieszone bicie serca będąc na pełnym luzie? I oddech taki jakby cięższy? Jak mnie to drażni, albo jak wchodzę do sypialni po schodach to oddechu szukam🙈🙈w pierwszej ciąży tak nie miałam...

Ja miałam cykle zawsze 34-35 dni wiec na początku wychodził mi termin z obliczeń na 24 kwietnia z @ ale z USG które robiłam 10.09 wyszło 30 kwietnia ze względu właśnie na te cykle, ze ciaza o tydzień młodsza 😁 Teraz jak liczę z tej sobotniej wizyty widzę ze powoli zaciera się ta różnica.

Dziewczyny, macie nieraz przyspieszone bicie serca będąc na pełnym luzie? I oddech taki jakby cięższy? Jak mnie to drażni, albo jak wchodzę do sypialni po schodach to oddechu szukam🙈🙈w pierwszej ciąży tak nie miałam...
U mnie wejście po schodach na 2 piętro graniczy z cudem 😂 Czuje się czasami jakbym przebiegła półmaraton 😂

Mój lekarz powiedział, że nie może na dłużej wystawić i że w ogóle nie będziemy się widzieć po planowanym terminie porodu, bo w dniu terminu mam się stawić do szpitala i tam mnie albo zostawią albo wyznaczą kolejny termin kiedy przyjść i że on już mi nic nie pomoże. Widocznie mnie wtedy oszukał.
Bardzo możliwe :( Dla lekarzy nie jest to komfortowa sytuacja, bo muszą wystawić zwolnienie "w ciemno" nie wiedząc do kiedy. Jednak ustawodawca przewidział takie sytuacje i nie zabrania takiego postępowania :) Wszystko tak naprawdę zależy od lekarza.

U mnie po wizycie wszystko dobrze 🥰🥰🥰 Serce bije 160 na minutę, nasze Maleństwo ma 4, 36 cm. Dzisiaj kończę 11 tydzień. Prenatalne mam przesunięte o 2 dni do przodu, czyli na 29 września. Zostaje na sterydach i Clexane, no i insulina na noc. Jestem spokojna, jak dzisiaj zobaczyłam nasz Skarb i to pikające serduszko 💓

reklama
Do góry