reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Według mnie fajną ścieżką jest też bycie Scrum Masterem, akurat połączenie technologii z soft skillami. Także rozmyślaj i powodzenia! :D
O, tutaj Ci powiem, że osobiście bardzo nie polecam. Koleżanka przechodziła ścieżkę od testera, przez scrum mastera, aż do product ownera i bardzo się użerała z ludźmi.
Dla mnie jest to totalne zbędne stanowisko, a i wiele firm wycofuje się z agile'a. Nie wyobrażam sobie mieć nad sobą kogoś, kto nie ma skilli IT i mówi mi, co mam robić i próbuje mnie motywować.

Natomiast każda firma jest inna i w niektórych może się ten schemat spisywać, więc nie chcę negować tej ściezki rozwoju :)

reklama
O, tutaj Ci powiem, że osobiście bardzo nie polecam. Koleżanka przechodziła ścieżkę od testera, przez scrum mastera, aż do product ownera i bardzo się użerała z ludźmi.
Dla mnie jest to totalne zbędne stanowisko, a i wiele firm wycofuje się z agile'a. Nie wyobrażam sobie mieć nad sobą kogoś, kto nie ma skilli IT i mówi mi, co mam robić i próbuje mnie motywować.

Natomiast każda firma jest inna i w niektórych może się ten schemat spisywać, więc nie chcę negować tej ściezki rozwoju :)

To akurat prawda, myślę, że wszystko zależy od zespołu i od tego jakie firma ma podejście do roli "scrum mastera" - u nas w zespole zatrudniają na to tylko ludzi, którzy wcześniej byli programistami (i to się dobrze sprawdza), ale w innym zespole już biorą takich, którzy z programowaniem niewiele mieli wspólnego. Póki co u mnie nawet ludzie polecali to stanowisko, ale ja troszkę uciekłam od bliskiej pracy z ludźmi, więc to nie dla mnie na ten moment :D a kurde nasza firma POWOLI zamierza być agile, ale idzie cienko. Oni w ogóle mają takie tempo wprowadzania zmian, że wszędzie już jest dawno coś innego, a oni nadal wprowadzają to poprzednie... korpo :D

A jeszcze przypomniało mi się fajne stanowisko UX Designera.. koleżanka się na to przebranżowiła kilka lat temu i super jej to poszło :)

To akurat prawda, myślę, że wszystko zależy od zespołu i od tego jakie firma ma podejście do roli "scrum mastera" - u nas w zespole zatrudniają na to tylko ludzi, którzy wcześniej byli programistami (i to się dobrze sprawdza), ale w innym zespole już biorą takich, którzy z programowaniem niewiele mieli wspólnego. Póki co u mnie nawet ludzie polecali to stanowisko, ale ja troszkę uciekłam od bliskiej pracy z ludźmi, więc to nie dla mnie na ten moment :D a kurde nasza firma POWOLI zamierza być agile, ale idzie cienko. Oni w ogóle mają takie tempo wprowadzania zmian, że wszędzie już jest dawno coś innego, a oni nadal wprowadzają to poprzednie... korpo :D

A jeszcze przypomniało mi się fajne stanowisko UX Designera.. koleżanka się na to przebranżowiła kilka lat temu i super jej to poszło :)
O, to Ci powiem, że jeśli programiści są Scrum Masterami, to jest na pewno super. Przynajmniej realnie wiedzą, jak zmotywować człowieka, czy ile dane zadanie powinno zająć dni/godzin.
Co do samego Agile'a to znam ogromną firmę (nie chcę mówić tutaj nazwy), która najpierw wprowadziła, później się wycofała i zwolniła masę SM, a później, po pół roku, chciała ich zatrudnić z powrotem (szefostwo się zmieniało). Nie wiem, na czym teraz stoją i czy znów się wycofali, czy nie. W dobie pandemii też sporo SM było zagrożonych.

Z om 8+1 tydzień, z usg 7. Byłam półtora tygodnia temu na wizycie był tylko pęcherzyk... Od tygodnia mam mdłości 24h na dobę ale wiem że objawy nic nie gwarantują.. Wizyta 13.45🙈
To jak dziś 7tc to faktycznie wtedy mogło być za wcześnie, ale dziś powinnaś już zobaczyć swoją fasolkę ❤️ Daj znać po wizycie 😊

reklama
@Mooon bardzo mi przykro 😭😭 ale odchodzę razem z Tobą. Cudu nie ma. Serce nie bije. Mam czekać na poronienie.
Co za fatalny tydzień, strasznie mi przykro. Odpoczywaj kochana, zaopatrz się w przeciwbólowe jak możesz. Mi dali codeine i paracetamol i nie wiem jakbym tą noc przeżyła bez tego.
wczoraj wieczorem o 18 zaczęły się bóle i skurcze i trwały do 6 rano. Zasnęłam na 2 godziny i około 8/9 zaczęły mnie boleć plecy jak po silnym uderzeniu. Mam nadzieję, że do jutra minie ten koszmar bo jestem wyczerpana, nawet zębów jeszcze nie umyłam.

TakaJaa- następnym razem nam się uda❤️

Do góry