Od kilku lat zajmuję się zakupami, najpierw w zagranicznym korpo, więc zajmowałam się tylko szukaniem danego asortymentu- analizy, wstępne audyty i pomoc w przetargach, a potem w Januszexie, gdzie zajmowałam się absolutnie wszystkim, a głównie organizowaniem importu z Chin. Akurat i logistykę i księgowość rozważałam, bo to są kierunki, które mi odpowiadają, ale w księgowości dobre zarobki zaczynają się od bycia samodzielną księgową, a na to bez studiów nie ma szans. Dodatkowo od wielu lat pracuję po angielsku i dalej bym tak chciała, bo znów, dzięki temu zarabia się więcej. A w logistyce najwięcej pracy jest dla spedytorów, a to ciężka, stresująca praca +kierowcy dzwonią do Ciebie w nocy o północy, a wypłata to zazwyczaj podstawa +prowizje. W razie czego wrócę do zakupów po macierzyńskim, bo nawet to lubię, ale chcę spróbować z IT, bo to jednak lżejsza praca za docelowo lepsze pieniądze.Nie wiem, w czym się obecnie specjalizujesz, ale czasami warto wejść w strefę aplikacyjną, gdzie jest bardzo niski próg wejścia na przykład dla księgowych, czy osób zajmujących się logistyką.
reklama
Uni_Cat
Fanka BB :)
To ze swojej strony polecam Ci spróbować w SAP jako konsultant aplikacyjnyOd kilku lat zajmuję się zakupami, najpierw w zagranicznym korpo, więc zajmowałam się tylko szukaniem danego asortymentu- analizy, wstępne audyty i pomoc w przetargach, a potem w Januszexie, gdzie zajmowałam się absolutnie wszystkim, a głównie organizowaniem importu z Chin. Akurat i logistykę i księgowość rozważałam, bo to są kierunki, które mi odpowiadają, ale w księgowości dobre zarobki zaczynają się od bycia samodzielną księgową, a na to bez studiów nie ma szans. Dodatkowo od wielu lat pracuję po angielsku i dalej bym tak chciała, bo znów, dzięki temu zarabia się więcej. A w logistyce najwięcej pracy jest dla spedytorów, a to ciężka, stresująca praca +kierowcy dzwonią do Ciebie w nocy o północy, a wypłata to zazwyczaj podstawa +prowizje. W razie czego wrócę do zakupów po macierzyńskim, bo nawet to lubię, ale chcę spróbować z IT, bo to jednak lżejsza praca za docelowo lepsze pieniądze.
Do wejścia wystarczy zazywczaj własnie znajomość jakiejś dziedziny, dobry angielski i praca w samym SAP.
Zarobki też są w sumie chyba spoko (z tego, co wiem)
Starlights
Od kilku lat zajmuję się zakupami, najpierw w zagranicznym korpo, więc zajmowałam się tylko szukaniem danego asortymentu- analizy, wstępne audyty i pomoc w przetargach, a potem w Januszexie, gdzie zajmowałam się absolutnie wszystkim, a głównie organizowaniem importu z Chin. Akurat i logistykę i księgowość rozważałam, bo to są kierunki, które mi odpowiadają, ale w księgowości dobre zarobki zaczynają się od bycia samodzielną księgową, a na to bez studiów nie ma szans. Dodatkowo od wielu lat pracuję po angielsku i dalej bym tak chciała, bo znów, dzięki temu zarabia się więcej. A w logistyce najwięcej pracy jest dla spedytorów, a to ciężka, stresująca praca +kierowcy dzwonią do Ciebie w nocy o północy, a wypłata to zazwyczaj podstawa +prowizje. W razie czego wrócę do zakupów po macierzyńskim, bo nawet to lubię, ale chcę spróbować z IT, bo to jednak lżejsza praca za docelowo lepsze pieniądze.
Noo to prawda, ciężko przebić IT, mają życie jak w Madrycie! Szkoda, że nie wiedziałam o tym w liceum i poszłam na psychologię
Zapiszę, poczytam o tym i rozważę. Jak mówię, do końca września jeszcze się rozglądam co do mnie najbardziej przemówi.To ze swojej strony polecam Ci spróbować w SAP jako konsultant aplikacyjny
Do wejścia wystarczy zazywczaj własnie znajomość jakiejś dziedziny, dobry angielski i praca w samym SAP.
Zarobki też są w sumie chyba spoko (z tego, co wiem)
Starlights
Zapiszę, poczytam o tym i rozważę. Jak mówię, do końca września jeszcze się rozglądam co do mnie najbardziej przemówi.
Według mnie fajną ścieżką jest też bycie Scrum Masterem, akurat połączenie technologii z soft skillami. Także rozmyślaj i powodzenia!
To już mam na liście do sprawdzenia, jesteś trzecią osobą, która mi o tym wspomina, dzięki!Według mnie fajną ścieżką jest też bycie Scrum Masterem, akurat połączenie technologii z soft skillami. Także rozmyślaj i powodzenia!
Uni_Cat
Jasne IT jest tak szerokie, że czasami rozmawiając z koleżankami (PM czy testerkami) mam wrażenie, że nie mają pojęcia, co ja robię w swojej robocie. A niby też IT, ale zupełnie inna gałąźZapiszę, poczytam o tym i rozważę. Jak mówię, do końca września jeszcze się rozglądam co do mnie najbardziej przemówi.
Marta_1991
Dzisiaj ja ale boję się strasznieKto dziś ma wizytę?
Marta_1991
Strasznie mi przykro, myslami będę z wami będę was wspierać w drodze po maleństwo jeszcze będzie pięknieDziękuję
reklama
Marta_1991
Bardzo mi przykro trzymaj się, jeszcze wszytko się ułożyI ja sie zegnam. Poronienie zatrzymane