reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Chciałam o to samo zapytać 🙈
U mnie 5+5 i największą dolegliwością jest ból piersi.. Najchętniej chodziłabym bez stanika 😂
Czesto chodzę siku, z zaparciami nie mam problemu 😊🤭
Nie wymiotuję.. Czasem mam tylko tak jakby dziwnie coś stało mi na żołądku..
W poprzedniej ciąży strasznie bolała mnie głowa.. Tym razem jest okej 😊
A jak u Was? 😁
Mi oprocz tego ciagniecie to wzdęcia właśnie, zmęczenie a piersi... To az boje sie zDejmowac stanik wieczorem😂😂

reklama
Kolezanka doradzala je zrobić jak sie staralam, ale nie zdazylam bo zaszlam. I bylam ciekawa czy sens jest teraz robic i czy cos moglo by mnie wgl niepokoic aby je zrobić.

Mogę się mylić i wtedy proszę o poprawkę - jeśli chcesz być spokojna to po prostu bierz kwas foliowy metylowany bez potrzeby robienia badania :) ja mam taki w suplementach PregnaPlus. W przypadku tej mutacji zaburzone jest przyswajanie zwykłego kwasu foliowego.

Mogę się mylić i wtedy proszę o poprawkę - jeśli chcesz być spokojna to po prostu bierz kwas foliowy metylowany bez potrzeby robienia badania :) ja mam taki w suplementach PregnaPlus. W przypadku tej mutacji zaburzone jest przyswajanie zwykłego kwasu foliowego.
dokladnie się zgadzam albo taki możesz sobie osobno brac do witamin ciążowych, on jest metylowy i jest w aptece Geminii w dawce 400 lub 800. Mam mutacje brałam cala poprzednia ciążę, teraz też i wszystko było ok :)

Załączniki

• 9f61584e-1237-47a4-9442-6703eec4b11b.jpg
    9f61584e-1237-47a4-9442-6703eec4b11b.jpg
    82,5 KB · Wyświetleń: 35
to prawda te genetyczne w sumie możesz zrobić, ja mam mutacje obie mthfr z pakietu, myslalam ze moze pytasz o badania np pod kątem zespołu antyfosfolipidowemu wtedy lepiej gdy nie jesy się w ciazy ;)
Czasem tam pojawia się coś tylko w ciąży a poza ciąża normy są ok, co nie znaczy ze to dobrze 🤔 ja robiłam te badania jakoś 3 tyg po poronieniu i nie wyszło mi nic. Nie bez powodu zalecają je robić do 6tyg po poronieniu.

Czasem tam pojawia się coś tylko w ciąży a poza ciąża normy są ok, co nie znaczy ze to dobrze 🤔 ja robiłam te badania jakoś 3 tyg po poronieniu i nie wyszło mi nic. Nie bez powodu zalecają je robić do 6tyg po poronieniu.
to prawda ja np po porodzie nie odczekalam z jednym z badan dokladnie tyle ile trzeba, dokładniej z antykoagulantem tocznia i wyszedl mi wynik wątpliwy juz sie przeraziłam.. immunolog kazala wtedy powtórzyć pozniej i już wynik byl negatywny .

Kurcze wiesz, ze akurat taki biore tak na zas. 😶 czyli trafilam. Biore do tego dha mama premium czy zle?

to prawda ja np po porodzie nie odczekalam z jednym z badan dokladnie tyle ile trzeba, dokładniej z antykoagulantem tocznia i wyszedl mi wynik wątpliwy juz sie przeraziłam.. immunolog kazala wtedy powtórzyć pozniej i już wynik byl negatywny .
Dobrze ze się wyjaśniło i wynik negatywny. Mi tez wszystkie te wyniki wyszły negatywne, jedyne co to tylko z testdna mutacja pai 🙈

reklama
Dobrze ze się wyjaśniło i wynik negatywny. Mi tez wszystkie te wyniki wyszły negatywne, jedyne co to tylko z testdna mutacja pai 🙈
no mi ogolnie z tego nic poza mthfr c677t i a1298c ale one głównie są od kw foliowego ;) zaponiegawczo przez moją historie położnicza mam do tego zalecony w każdej ciazy acard i heparyne (na ktora mam nadzieję dostanę jutro recepte jak będzie ok ) ;)

Do góry