reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Serio? U mnie na odwrót. Kompletnie nie mam ochoty na przytulanki 🤦 ale jestem na samym początku więc jeszcze mam bóle menstruacyjne tzn. takie jak menstruacyjne 😂

A co do odmawiania to odmawiam piwa 😜 bo mam taką mega ochotę na smak piwa, że szok.
Mam to samo z seksem, wjechał 7 tydzień a u mnie libido zerowe… zaczynam się zastanawiać czy to normalne, aż chciałam zapytać lekarki na wizycie we wtorek. Tylko że mnie nie dotykają praktycznie żadne dolegliwości, czasem mnie mdli i jestem zmęczona ale nigdy przez cały dzień.

reklama
Te badania są genetyczne np pakiet z testdna. To się nie zmienia bo to są mutacje w genie, całe życie takie same. Czemu planujesz teraz robić ? Coś Cię niepokoi?
to prawda te genetyczne w sumie możesz zrobić, ja mam mutacje obie mthfr z pakietu, myslalam ze moze pytasz o badania np pod kątem zespołu antyfosfolipidowemu wtedy lepiej gdy nie jesy się w ciazy ;)

W piątek 13-ego wynik bety 23. Mało... ale to 26dc. Od dwóch dni pobolewały mnie jajniki, zobaczyłam cień cienia na teście, no i skusiłam się na betę. Wiem, że jeszcze wiele może się wydarzyć i hcg niekoniecznie się utrzyma, ale trzymajcie kciuki ;)
Beta dobra [emoji123] trzymam kciuki [emoji110][emoji110] ja dzisiaj powtarzałam bete wiec dla mnie piątek trzynastego szczęśliwy

A Wy długo się dziewczyny starałyście? Nam zajęło to 1,5 roku. No i w związku z wynikami mojego męża to raczej nastawialiśmy się na in vitro... Tak nam przynajmniej kilku lekarzy mówiło, że szanse na naturalne poczęcie są nikłe. A tu taka niespodzianka :)
Ja ponad 3lata :) pierwsza w życiu ciąża. Pierwsze w życiu II kreski. Ciąża z in vitro

Witam!! 21.04 wg aplikacji 😍. Mamuśki macie jakies dolegliwości? Rozpychanie w jajniku, ktos tez, tak ma?? U mnie 4 tyg.
Chciałam o to samo zapytać 🙈
U mnie 5+5 i największą dolegliwością jest ból piersi.. Najchętniej chodziłabym bez stanika 😂
Czesto chodzę siku, z zaparciami nie mam problemu 😊🤭
Nie wymiotuję.. Czasem mam tylko tak jakby dziwnie coś stało mi na żołądku..
W poprzedniej ciąży strasznie bolała mnie głowa.. Tym razem jest okej 😊
A jak u Was? 😁

W czwartek 15,3, a w sobotę 50,1.
Czuje się średnio. Przynajmniej 2 razy na noc wstaje na jakieś pół godziny, bo ból brzucha jest tak nie do zniesienia.
Miałam też biochemiczną w kwietniu, dlatego staram się podchodzić z dystansem.

Niemniej jednak staram się mieć nadzieję, że tym razem się wszystko uda :)
Ja w czerwcu mialam ciaze biochemiczna. 5 dni po potencjalnym dniu miesiaczki beta 15.2. Dwa dni pozniej juz plamienie i beta ponizej ciazowej normy. Duphaston teraz pierwszy cykl. Testowanie w razie wu czy brac dalej i o losie - blada kreseczka beta 62.6,, dwa dni później 140. 2 😁. Ciągnie mnie prawy jajnik. Rozpiera w pachwiinie jakby. Też na spokojnie. Głębokie wdechy i ruchy "slołmołszyn". Powodzenia sobie i Tobie 😉

reklama
Do góry