reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

no mi ogolnie z tego nic poza mthfr c677t i a1298c ale one głównie są od kw foliowego ;) zaponiegawczo przez moją historie położnicza mam do tego zalecony w każdej ciazy acard i heparyne (na ktora mam nadzieję dostanę jutro recepte jak będzie ok ) ;)
Czyli jeszcze jej nie bierzesz? A będziesz brała pierwszy raz czy już brałaś wcześniej? Dla mnie heparyna to zło 😱 nie wiem jak z nia tyle wytrwam

reklama
Czyli jeszcze jej nie bierzesz? A będziesz brała pierwszy raz czy już brałaś wcześniej? Dla mnie heparyna to zło 😱 nie wiem jak z nia tyle wytrwam
nie jeszcze nie biorę, w poprzedniej ciazy tez od serduszka brałam, narazie tylko acard :) w poprzedniej od serduszka do końca sie kułam , później doszła cukrzyca ciążowa z insulina w ramię to mialam caly zestaw 🙈

Ja to wam powiem mam takie wyrzuty sumienia czasem , przypominam sobie jak piszecie ze sie dlugo starałyście jak z synem mialam , zdrowy tryb życia, witaminki , leki odpowiednie itd a teraz 🙈 wpadka na antybiotyku i po imprezie z pracy +podpalałam fajki . Oczywiście od testu witaminy itd ale jak się to jajeczko robiło to aż cud ze sie zapłodniło🙈🤦‍♀️
Najczęściej się właśnie wtedy przytrafi kiedy człowiek wyluzuje 😀

A Wy długo się dziewczyny starałyście? Nam zajęło to 1,5 roku. No i w związku z wynikami mojego męża to raczej nastawialiśmy się na in vitro... Tak nam przynajmniej kilku lekarzy mówiło, że szanse na naturalne poczęcie są nikłe. A tu taka niespodzianka :)
My z mężem się staraliśmy 3 cykle i biochemiczna a potem 4 cykle i narazie wszystko ok 7t2d u mnie we wtorek mam nadzieję że usłyszę serduszko ❤❤

Czy tylko ja tak cierpię przez mdłości? 🤢 Męczą mnie od rana do wieczora. Dziś dopiero 7t2d jak to potrwa do 12 tc to się wykończę i przytyje 100kg bo muszę co chwilę coś małego zjeść bo inaczej jest jeszcze gorzej 🤦🏻‍♀️
Jak się już wyżaliłam to witam wszystkie nowe panie😁 Czekam na wieści z jutrzejszych wizyt i bety🤗
U mnie nie ma mdłości może że dwa razy się zdarzyło A tak to nie tylko mam problem z odbijaniem i jak coś zjem to czuje się głodna długo A potem mam wrażenie że za dużo zjadłam i ciężko mi na żołądku ale to chyba normalne w ciąży.

Ostatnia edycja:
Czy tylko ja tak cierpię przez mdłości? 🤢 Męczą mnie od rana do wieczora. Dziś dopiero 7t2d jak to potrwa do 12 tc to się wykończę i przytyje 100kg bo muszę co chwilę coś małego zjeść bo inaczej jest jeszcze gorzej 🤦🏻‍♀️
Jak się już wyżaliłam to witam wszystkie nowe panie😁 Czekam na wieści z jutrzejszych wizyt i bety🤗
I też aplikacja pokazuje y mnie 7t2d tak jak u Ciebie 😃

reklama
Jak byłam na wizycie u lekarza pytałam o współżycie czy można....powiedział, że jeśli tylko chce to oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań....nie powiem bałam się ale jest wszytsko ok. Kobieta w ciąży ma mega ochotę na sex i ja zamierzam cieszyć się tym codziennie...mam nadzieję, że to nie zaszkodzi i będzie wszystko w porządku.
Ja sobie odmawiam gorących kąpieli a je uwielbiam, a co do seksu to ja mam ochotę ale mój stary się boi i panikuje 🤣🤣 zapytam we wtorek jak lekarz powie ze nie ma przeciwskazań to może przestanie trząść portkami 😂😂😂

Do góry