reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Cześć dziewczyny 😍
Ominęło mnie jakieś 250 postów.. 😱 Mam nadzieje, ze w końcu w tym tygodniu je nadrobię ale u mnie szaleństwo totalne: szukanie mieszkania, zmiana auta, jutro 18stka brata a do tego przez ostatnie tygodnie mdłości i po prostu świat wywrócony do góry nogami 🤷🏻‍♀️😂
Ale chce się pochwalić, i przy okazji zameldować, ze jesteśmy po prentalanych. Dzidziuś książkowy! To USG było tak cudowne: zobaczyć ruchy tego małego szkraba to miód na moje serce 😍❤️
PRZEDSTAWIAM WAM MAŁEGO: (tak na 85%) Antka/Franka/Ignasia (coś wybierzemy napewno 😅)

Zobacz załącznik 1327062
Zobacz załącznik 1327063
Ale piękne zdjęcia! Zazdroszczę! Witamy w gronie chłopców 😀

reklama
Ważne, że wszystko dobrze! ❤️
Tak wszystko Ok. Co prawda ostatnie tygodnie to było jakieś totalne piekło i chaos ale od paru dni cisza i spokój a przede wszystkim brak mdłości i żadnych innych ciążowych dolegliwości 🙂 Mam w końcu czas wziasc telefon do ręki i pobyć sama ze sobą a przy okazji poczytać co tam u Was mamusiek słychać 😅❤️

Ale piękne zdjęcia! Zazdroszczę! Witamy w gronie chłopców 😀
Tak czułam, ze będzie chłopiec chociaż do dzisiaj non stop słyszałam od wszystkich: „Na 100% dziewczynka bo Ci urodę odebrała..”
Czekam teraz na oficjalne przeprosiny gdzieś w gazecie wielkopolskiej za to, ze uwłaczało się mojej urodzie a ja po prostu przestałam się malować 😂

Po duphastonie czułam się okropnie, non stop mnie mdliło, zatrzymałam wodę, wszystko mi śmierdziało i nie mogłam jeździć nigdzie,bo zaraz mi wszystko podjeżdżało do gardła... Nie jestem lekarzem, ale według ulotki duphaston do 12 tygodnia, dlaczego tak długo masz brać?! 😬
O proszę, ja mam ostatnie opakowanie duphastonu a brałam od 6 tygodnia i dzisiaj 12+0/12+2 i lekarz zmienił dawkowanie z 2 do 1 ale czułam się po tych tabletkach w miarę dobrze. Później przyszły mdłości ale wydaje mi się, ze to była bardziej reakcja na stres niż na tabletki. Współczuje dolegliwości..

O proszę, ja mam ostatnie opakowanie duphastonu a brałam od 6 tygodnia i dzisiaj 12+0/12+2 i lekarz zmienił dawkowanie z 2 do 1 ale czułam się po tych tabletkach w miarę dobrze. Później przyszły mdłości ale wydaje mi się, ze to była bardziej reakcja na stres niż na tabletki. Współczuje dolegliwości..
Ja od 5 tygodnia brałam do 12 włącznie. Ta ciąża jest zaraz po poronieniu, odstęp niecałych 2 miesięcy i tak gin mi dmuchała na zimne. Brrr, okropieństwo, obym nigdy więcej nie musiała tego brać 🤣

Ja od 5 tygodnia brałam do 12 włącznie. Ta ciąża jest zaraz po poronieniu, odstęp niecałych 2 miesięcy i tak gin mi dmuchała na zimne. Brrr, okropieństwo, obym nigdy więcej nie musiała tego brać 🤣
Ja też się beznadziejnie czułam po duphastonie, teraz organizm trochę się przyzwyczaił, więc jezt lepiej i też mi lekarz kazał brać do 16 tygodnia, chociaż inny mówił, że do 12 wystarczy. 🙄

reklama
Mi przepisał ze względu na bezskuteczne półtoraroczne starania i przez to ze pobolewalo mnie bardzo podbrzusze na samym początku a z wyników wszystko wyglądało Ok dlatego jak u Ciebie dmuchał chyba na zimne. Oj tak! Te wszystkie dolegliwości ciążowe tez mi dały ostro popalić wiec wiem co czujesz 😁
Przyglądam się i widzę, jak to można poznać po zdjęciach, który lekarz ma jaki sprzęt 🤣 Niektóre z Waszych zdjęć mają super jakość 🤩
Ja tez jestem czasami w szoku jak oglądam niektóre USG - niby lekarz lekarzowi równy a sprzęt już robi różnice. Mój lekarz prowadzący ma sprzęt super a tam gdzie byłam na początku ciąży na NFZ do dnia dzisiejszego stosuje się metodę: kartka i długopis... 🤦🏻‍♀️

Do góry