Ale piękne zdjęcia! Zazdroszczę! Witamy w gronie chłopcówCześć dziewczyny
Ominęło mnie jakieś 250 postów.. Mam nadzieje, ze w końcu w tym tygodniu je nadrobię ale u mnie szaleństwo totalne: szukanie mieszkania, zmiana auta, jutro 18stka brata a do tego przez ostatnie tygodnie mdłości i po prostu świat wywrócony do góry nogami
Ale chce się pochwalić, i przy okazji zameldować, ze jesteśmy po prentalanych. Dzidziuś książkowy! To USG było tak cudowne: zobaczyć ruchy tego małego szkraba to miód na moje serce
PRZEDSTAWIAM WAM MAŁEGO: (tak na 85%) Antka/Franka/Ignasia (coś wybierzemy napewno )
Zobacz załącznik 1327062
Zobacz załącznik 1327063
reklama
TePati_95
Fanka BB :)
Tak wszystko Ok. Co prawda ostatnie tygodnie to było jakieś totalne piekło i chaos ale od paru dni cisza i spokój a przede wszystkim brak mdłości i żadnych innych ciążowych dolegliwości Mam w końcu czas wziasc telefon do ręki i pobyć sama ze sobą a przy okazji poczytać co tam u Was mamusiek słychaćWażne, że wszystko dobrze!
TePati_95
Tak czułam, ze będzie chłopiec chociaż do dzisiaj non stop słyszałam od wszystkich: „Na 100% dziewczynka bo Ci urodę odebrała..”Ale piękne zdjęcia! Zazdroszczę! Witamy w gronie chłopców
Czekam teraz na oficjalne przeprosiny gdzieś w gazecie wielkopolskiej za to, ze uwłaczało się mojej urodzie a ja po prostu przestałam się malować
TePati_95
O proszę, ja mam ostatnie opakowanie duphastonu a brałam od 6 tygodnia i dzisiaj 12+0/12+2 i lekarz zmienił dawkowanie z 2 do 1 ale czułam się po tych tabletkach w miarę dobrze. Później przyszły mdłości ale wydaje mi się, ze to była bardziej reakcja na stres niż na tabletki. Współczuje dolegliwości..Po duphastonie czułam się okropnie, non stop mnie mdliło, zatrzymałam wodę, wszystko mi śmierdziało i nie mogłam jeździć nigdzie,bo zaraz mi wszystko podjeżdżało do gardła... Nie jestem lekarzem, ale według ulotki duphaston do 12 tygodnia, dlaczego tak długo masz brać?!
Ja rano biorę Acard, a wieczorem Clexane. Moja lekarka mówiła, że musi być przerDziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak bierzecie acard rano czy wieczorem? I czy bierzecie w tym samym czasie co clexan czy odstęp te 12 godz?
Andromedaa
Ja od 5 tygodnia brałam do 12 włącznie. Ta ciąża jest zaraz po poronieniu, odstęp niecałych 2 miesięcy i tak gin mi dmuchała na zimne. Brrr, okropieństwo, obym nigdy więcej nie musiała tego braćO proszę, ja mam ostatnie opakowanie duphastonu a brałam od 6 tygodnia i dzisiaj 12+0/12+2 i lekarz zmienił dawkowanie z 2 do 1 ale czułam się po tych tabletkach w miarę dobrze. Później przyszły mdłości ale wydaje mi się, ze to była bardziej reakcja na stres niż na tabletki. Współczuje dolegliwości..
Ja też się beznadziejnie czułam po duphastonie, teraz organizm trochę się przyzwyczaił, więc jezt lepiej i też mi lekarz kazał brać do 16 tygodnia, chociaż inny mówił, że do 12 wystarczy.Ja od 5 tygodnia brałam do 12 włącznie. Ta ciąża jest zaraz po poronieniu, odstęp niecałych 2 miesięcy i tak gin mi dmuchała na zimne. Brrr, okropieństwo, obym nigdy więcej nie musiała tego brać
reklama
TePati_95
Mi przepisał ze względu na bezskuteczne półtoraroczne starania i przez to ze pobolewalo mnie bardzo podbrzusze na samym początku a z wyników wszystko wyglądało Ok dlatego jak u Ciebie dmuchał chyba na zimne. Oj tak! Te wszystkie dolegliwości ciążowe tez mi dały ostro popalić wiec wiem co czujeszJa od 5 tygodnia brałam do 12 włącznie. Ta ciąża jest zaraz po poronieniu, odstęp niecałych 2 miesięcy i tak gin mi dmuchała na zimne. Brrr, okropieństwo, obym nigdy więcej nie musiała tego brać
Ja tez jestem czasami w szoku jak oglądam niektóre USG - niby lekarz lekarzowi równy a sprzęt już robi różnice. Mój lekarz prowadzący ma sprzęt super a tam gdzie byłam na początku ciąży na NFZ do dnia dzisiejszego stosuje się metodę: kartka i długopis...Przyglądam się i widzę, jak to można poznać po zdjęciach, który lekarz ma jaki sprzęt Niektóre z Waszych zdjęć mają super jakość