reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja miałam serduszko 6+1 wiec myśle ze nawet jak masz ciąże kilka dni młodsza to powinnaś już wszystko zobaczyć 😊 będzie dobrze!! Na która masz wizytę?
na 10:20 mam wizytę, ale do poniedziałku chyba zwariuje 😫 dzisiaj po 2 tygodniach spokoju znowu rano miałam plamienie (ostatnio miałam jednodniowe w dniu @ i się już nie potwórzyło, beta rosła więc byłam spokojna) nie wiem czy coś z tego będzie

reklama
na 10:20 mam wizytę, ale do poniedziałku chyba zwariuje 😫 dzisiaj po 2 tygodniach spokoju znowu rano miałam plamienie (ostatnio miałam jednodniowe w dniu @ i się już nie potwórzyło, beta rosła więc byłam spokojna) nie wiem czy coś z tego będzie
Po pierwsze:
spokojnie. W poprzedniej ciąży też miałam plamienie już po implantacji zarodka, wystraszyłam się, nawet poszłam do szpitala. Okazało się, że nic się nie dzieje i tak nieraz jest.
Po drugie:
Witam się z Wami :) do tej pory tylko Was podczytywałam. W poniedziałek miałam dwa pozytywne testy, w przyszły wtorek mam pierwsza wizytę. Jest to moja trzecia ciąża, mam już dwie córki. Ciężko mi stwierdzić, który to tydzień, bo po pierwsze nigdy nie miałam regularnych cykli, a po drugie niedawno dopiero skończyłam karmić piersią i pod koniec czerwca miałam swój pierwszy okres. Ale strzelam, ze być może to jest teraz jakiś 6 tydzień. Tak czy siak mam nadzieje, że nie będę musiała się nigdzie przenosić ;p

A czy jest u ktoś kto czeka na swoje pierwsze dziecko...bo zaczynam czuć się niezręcznie🙄 nie tylko stara😭 ale do tego pierworódka😭😭😭

Dzień dobry w niedzielę 🐰 wstałam o 7:30 i się mega ucieszyłam że mnie nie mdli.... Do czasu.... Aktualnie siedzę w kuchni i modlę się nad kubkiem herbaty by mi przeszło 🙈🙈😭 Na obiad planuje rosół a co do 2 dania to się zobaczy ponieważ na mięso to ja patrzeć nie mogę ostatnio

Jeśli to tylko jednorazowe plamienie a nie czysta żywa krew to na prawdę się nie denerwuj, będzie dobrze , to nic złego nie musi oznaczać 😘 zobacz do wizyty zostało Ci tylko 26h, a pewnie długo na nia czekałaś. Już jutro wszystkiego się dowiesz ❤️

A czy jest u ktoś kto czeka na swoje pierwsze dziecko...bo zaczynam czuć się niezręcznie🙄 nie tylko stara😭 ale do tego pierworódka😭😭😭
ja nie mam jeszcze dziecka :) (No może psie dziecko 😀)

reklama
Kurcze, takie maleństwo, też byłam taka drobniutka jak się urodziłam 2450g ważyłam. Heh śmieje się, że jakby mój Olek taki był to bym mocniej pierdła i by wyskoczył 🤣 chociaż i tak jak na jego wagę i pierwszy poród to i tak szybko mi poszło.
Obyśmy wszystkie miały tym razem też takie łatwe i szybkie porody 💪💪🥰
Wasze 3800 nie brzmi jeszcze tak źle, mój Klusek ważył 4360, miał 58 cm i nie mieliśmy pojęcia, że będzie taki duży, bo nikt mi nie zrobił USG przed porodem, więc lekarz się zdziwił jak go zobaczył, bo waga powyżej 4 kilo to wskazanie do cc. Nie dość że mnie nacięli to jeszcze mnie rozerwał, więc musiało to wyglądać tragicznie tam na dole i nigdy ze strachu tam nie zajrzałam podczas gojenia. 😂

A co do mówienia rodzicom- my z Kluskiem powiedzieliśmy moim rodzicom, bo przyjechałam na swoje urodziny i wyjęli szampana. To był 12 tydzień, więc już ok, ale poprosiłam, żeby jeszcze nie mówili reszcie rodziny. Co zrobił mój tata? Dzwoni jego telefon, a on odbiera 'dziadek Artur, słucham?' 🤣

Do góry