reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Gdzie tam do mojej wizyty... 😱 20.20 więc chyba jestem ostatnia 🤔
Chyba sobie zrobię hybrydę nową ma stopach bo później mogę już nie sięgnąć 🤣
Póki co czuję spokój, ale pewnie przed samą wizytą się zacznie. Jeszcze mi zimno wyskoczyło wczoraj...
Ja dzisiaj zostawię jakieś 250 zł u lekarza, łącznie z pobraniem cytologii i USG oczywiście. W poniedziałek planuje robic pakiet badań, około 290zl 😱
A jak u Was wyglądają ceny dziewczyny? Pytam oczywiście te, które nie mają z pracy opieki medycznej.
Ja dzisiaj zrobiłam potrzebne badania na drugą wizytę kosztowało mnie to 460 zł.

reklama
Hej dziewczyny.
Jestem tu nowa. Wczoraj miałam pierwszą wizytę z USG.
Staraliśmy się prawie rok. Obecnie 6+1tc termin na 26.04. To moja druga ciąża, mam już 4,5 letniego synka.
Niestety jestem przerażona ponieważ mimo tego, że widziałam zarodek z pięknie bijącym serduszkiem lekarz zauważył też sporego krwiaka pod pęcherzykiem.
Dostałam 3x1 duphaston i mam się oszczędzać.
Mam pracę siedzącą, wszędzie gdzie sprawdzam piszą że powinnam leżeć a mól lekarz nic o tym nie mówił. Kolejna wizyta 18.09. Mam nadzieję że będzie dobrze.

Hej dziewczyny.
Staraliśmy się prawie rok. Obecnie 6+1tc termin na 26.04. To moja druga ciąża, mam już 4,5 letniego synka.
Niestety jestem przerażona ponieważ mimo tego, że widziałam zarodek z pięknie bijącym serduszkiem lekarz zauważył też sporego krwiaka pod pęcherzykiem.
Mam pracę siedzącą, wszędzie gdzie sprawdzam piszą że powinnam leżeć a mól lekarz nic o tym nie mówił. Kolejna wizyta 18.09. Mam nadzieję że będzie dobrze.
Witamy gorąco🤗 faktycznie przydałoby się mieć możliwość brzucha wyprostować w ciągu dnia. Też mam siedzącą pracę i do 12.00 jakoś idzie ale potem mnie kłuje i ciągnie...a z tym krwiakiem to dopiero nasz zmartwienie

Hej dziewczyny.

Hej! :) Wydaje mi się, że faktycznie dobrze byłoby poleżeć troszkę więcej. Ale wiem, że nie ma tak łatwo - również większość dnia siedzę i to nie w najlepszej pozycji dla ciała.

Dziś mam 10+1 i ani razu mnie nie zemdliło😁 Jeszcze wczoraj na myśl o kalafiorze miał ochotę 🤢 a dziś zjadłam pół wielkiego kalafiora😁

Haha mieć ochotę na kalafiora to naprawdę coś.. i jak zdrowo :D Nie to co ja. Mam ochoty tylko na takie fit jedzenie jak np. ser panierowany, frytki, hinduskie typu butter chicken 😅 Nie-w-ciąży jestem fanką azjatyckiego jedzenia, ale mniej więcej od tygodnia nie mogę myśleć o takich egzotykach :D

reklama
Hej! :) Wydaje mi się, że faktycznie dobrze byłoby poleżeć troszkę więcej. Ale wiem, że nie ma tak łatwo - również większość dnia siedzę i to nie w najlepszej pozycji dla ciała.

Haha mieć ochotę na kalafiora to naprawdę coś.. i jak zdrowo :D Nie to co ja. Mam ochoty tylko na takie fit jedzenie jak np. ser panierowany, frytki, hinduskie typu butter chicken 😅 Nie-w-ciąży jestem fanką azjatyckiego jedzenia, ale mniej więcej od tygodnia nie mogę myśleć o takich egzotykach :D
A jak nie byłam fanką słodyczy, raczej słone przysmaki. Tak teraz jadlabym przede wszystkim naleśniki z owocami dżemem truskawkowym 😂😂

Do góry