reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
O, to ja mam 5 dni przerwy. Wg OM 2 kwiecień, a wg pierwszego USG był 7 kwiecień :)

Super, bo ja też w 5+6 widziałam serduszko :) Chyba dobre USG sporo daje. A my się mniej stresujemy, bo już serduszko widzimy :)
O ja tez mam z usg 7 kwietnia a z om pare dni wcześniej wychodzi. I tak samo byłam w 5+6 to widziałam pierwszy raz serduszko (chociaż lekarz powiedział ze widać ze niedawno zaczęło bić), ostatnio w 7+6 już fajnie biło. Teraz mam w połowie wrzesnia wizytę i pełno czarnych scenariuszy co się wydarzy do tego momentu 🤦🏽‍♀️ Wiem, ze na niewiele rzeczy mamy wpływ i co ma być to będzie, ale jakoś głowa nie umie dopuścić 🤦🏽‍♀️

Dziewczyny, może zamiast myśleć o tym co się może złego zdarzyć, skupmy się na pozytywach? Jesteśmy na dobrej drodze, skoro tu jesteśmy, a na niewiele mamy wpływ. Dbajmy o siebie, o dietę, odpoczywajmy i wierzmy, że będzie dobrze bo dlaczego nie? Coby się nie działo później, teraz szkoda każdego dnia na zamartwianie

Ja mdłości miałam łącznie jakieś 3 dni jak do tej pory🤔
Bardziej czuję zmęczenie (odczuwam mocną zadyszkę po wejściu na 3 piętro 😁) , pełny żołądek, delikatny ból w podbrzuszu, baaardzo często budzę się w nocy (a nigdy nie miałam problemów ze snem)
No i czasem towarzyszy mi uczucie ogromnego gorąca na twarzy. Podobno hormony mają w tym swój udział 😁
Szczęściara, ja w 9 tc chciałam płakać bo nic nie mogłam jeść i cały czas mnie mdlilo 🤢

Szczęściara, ja w 9 tc chciałam płakać bo nic nie mogłam jeść i cały czas mnie mdlilo 🤢
Widzisz zdania na temat pojawiających się mdłości są podzielone 😁niektórzy twierdzą że lepiej je mieć niż nie mieć.. I to ważny objaw zdrowej ciąży
Jednak to chyba nie czas na dogłębna analizę 😁
Każdy ciążę przechodzi po swojemu i tego się trzymam

Widzisz zdania na temat pojawiających się mdłości są podzielone 😁niektórzy twierdzą że lepiej je mieć niż nie mieć.. I to ważny objaw zdrowej ciąży
Jednak to chyba nie czas na dogłębna analizę 😁
Każdy ciążę przechodzi po swojemu i tego się trzymam
Moja siostra ma 4 dzieci, nigdy mdłości nie miała a dzieci zdrowe i większe niż ja🤣 A jakie mądre🤣🤣🤣🤣 Nie przegada ich🤣😋 Więc według mnie każda kobieta ma inne objawy, dlatego nie ma co swoich porównywać do innych😊

A ja powiem tak .. Jeszcze nigdy nie byłam tak długo w ciąży, jestem wdzięczna za każdy dzień i już staram się nie zamartwiać tym co może się wydarzyć. Wiadomo, że mam pewne obawy, ale myślę pozytywnie i Wam też życzę dobrego nastroju 🌺
Nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty, 7+0
Trzymam kciuki za wizytę ✊o której masz? Ja o 19:15, ale o dziwo jak na razie całkiem dobrze mi to zleciało ☺️

O ja tez mam z usg 7 kwietnia a z om pare dni wcześniej wychodzi. I tak samo byłam w 5+6 to widziałam pierwszy raz serduszko (chociaż lekarz powiedział ze widać ze niedawno zaczęło bić), ostatnio w 7+6 już fajnie biło. Teraz mam w połowie wrzesnia wizytę i pełno czarnych scenariuszy co się wydarzy do tego momentu 🤦🏽‍♀️ Wiem, ze na niewiele rzeczy mamy wpływ i co ma być to będzie, ale jakoś głowa nie umie dopuścić 🤦🏽‍♀️
O, to mamy identyczny termin i identycznie pierwsze serduszko widziałyśmy :) u mnie też powiedział wtedy, że "jeszcze wczoraj mogło go nawet nie być widać" :)
Kiedy masz zaplanowane prenatalne? Ja mam na 27 września.

reklama
O, to mamy identyczny termin i identycznie pierwsze serduszko widziałyśmy :) u mnie też powiedział wtedy, że "jeszcze wczoraj mogło go nawet nie być widać" :)
Kiedy masz zaplanowane prenatalne? Ja mam na 27 września.
Właśnie nie mam jeszcze zaplanowanych, lekarz powiedział ze jak będę na następnej wizycie za 2 tygodnie to mi da skierowanie (ja mam wszystko z medicover). Trochę się obawiam, żeby potem nagle nie było za późno, bo widze ze dużo dziewczyn ma już poplanowane i mysle, czy nie szukać kogoś dobrego prywatnie na własna rękę. Niestety za bardzo nie umiem znaleźć lekarza, który się specjalizuje w takim USG.

Do góry