reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Czesc dziewczyny :) moja ciaza jak byla tak jest ;) za to setki innych problemow na glowie. Ostatnio mialam usg w szpitalu tydzien temu, dokladnie w poniedzialek i dziecko mialo 2.2cm, termin wychodzi na koniec marca. Chcialam zapytac czy ktoras bedzie robila test nifty? Poniewaz jutro bedzie 10+0 rozwazam umowienie owego testu tylko ze cena powala wiec jeszcze decyzji nie podjelam. A jestem ciekawa czy macie jakies przemyslenia na ten temat.
Ja chce zrobić Nifty ale dopiero w 13 tygodniu. Jak już kiedyś tu pisałam mój ginekolog mowi ze w 10 tygodniu może sue zdążyć że będzie jeszcze za mało dna dziecka we krwi matki i wtedy trzeba powtarzać...więc wolę poczekać do 13 tyg. Są 3 ceny z tego co mówił podstawowy pakiet za 2 tys...szerszy za 2.5 i ten max za 2.700. U mnie jeśli się zdecyduję to wtedy w 13 tygodniu pobiera krew i nie place już za usg genetyczne i wizytę

reklama
Ja chce zrobić Nifty ale dopiero w 13 tygodniu. Jak już kiedyś tu pisałam mój ginekolog mowi ze w 10 tygodniu może sue zdążyć że będzie jeszcze za mało dna dziecka we krwi matki i wtedy trzeba powtarzać...więc wolę poczekać do 13 tyg. Są 3 ceny z tego co mówił podstawowy pakiet za 2 tys...szerszy za 2.5 i ten max za 2.700. U mnie jeśli się zdecyduję to wtedy w 13 tygodniu pobiera krew i nie place już za usg genetyczne i wizytę

Dobrze wiedzieć, dzięki :)

Jak na biochemika to ten kolega tak srednio z biologia jesli mowi o byciu mutantem po zaszczepieniu metoda mRNA. To nie zmienia kodu genetycznego i w dodatku ten typ kwasu nukleinowego szybko ulega rozpadowi w organizmie.
Nie mowie ze jestem za szczepionkami. Nie mowie ze jestem przeciw. Chodzi mi o to zeby nie siac nieprawdy aby nagiac jakas teorie. Kazdy niech sam oceni ale na podstawie faktów.
Mówi o tym, że w 2013 roku Stany Zjednoczone sporządziły ustawę, w której widnieje zapis, że osoba która zostanie poddana iniekcji preparatem mRNA, przestaje istnieć jako człowiek, dla rządu jest humanoidem, pozbawionym praw, należącym do korporacji. Proponuję słuchać ze zrozumieniem ✌️

Jaki koszt?
To robi jakiś specjalista czy zwykły gin?
Na testdna jest nifty i można wybrać placówkę w której chce się oddać krew :)

Z tego do czytałam to sanco ma takie trzy pakiety w cenach o których piszesz, a nifty to nifty cena jest jedna

Dziewczyny A jak w ogóle się czujecie ? Które mają jutro albo pojutrze do gina? Ja we wtorek i już stres mnie jakiś ogarnia... ☹

Do dziewczyn, które umierają z powodu zaparc... ginekolog poleciła mi czopki glicerynowe. Działają:) oczywiscie nie jest dobrze aplikować je codziennie, ale jak już nic nie działa to one działają... Ja polecam, może i Wam pomogą

Dzieki dziewczyny, czyli nie ja jedna chcialabym sie zdecydowac :)
U mnie sytuacja jest taka ze juz mam jedno dziecko z wada genetyczna. Na zadnych badaniach nie bylo nawet cienia podejrzenia, dowiedzielismy sie po porodzie.
Zobaczymy czy uda mi sie te pieniadze jakos wygospodarowac i zrobic testy. Choc duzym minusem jest tez to ze wada ktora nas spotkala nie jest wada wykrywana nawet w amniopunkcji :( prawdopodobienstwo ze znow spotkaloby nas to samo jest bliskie 0 ale zawsze wlasnie moze byc cos innego, cos bardziej popularenego.

reklama
Na testdna jest nifty i można wybrać placówkę w której chce się oddać krew :)

Z tego do czytałam to sanco ma takie trzy pakiety w cenach o których piszesz, a nifty to nifty cena jest jedna
Nie wiem ja dostalam taka ulotkę z nifty na ostatniej wizycie...ginekolog powiedział o cenach. Jest wersja Basic, standard i plus...wystarczy poszperać tez w necie.

Do góry