reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Widziałam, że kilka z Was pisało o COVIDzie.

Koronawirus w ciazy jest dosyc trudnym tematem.. i nie wiadomo jak wpływa na dzieci. Wszystko zależy jak tą chorobę się przechodzi, pewnie. Niektóre maluchy mogą sobie z tym nie poradzić.. dla niektórych samo przeziębienie to już za dużo. ☹

Trzeba na siebie uważać i sama staram się teraz unikać niepotrzebnych kontaktów z większą ilością ludzi, ale powiem Wam że w pracy spotkałam się z kilkoma paniami, które w czasie ciąży miały COVIDa. Dzieciaczki urodziły się zdrowe. Jedna mama była u nas pod tlenem kilka tygodni.. a maluch jakby nigdy nic ❤

Tak jak mówiłam to zależy od wielu czynników i nie wiedząc jak silny jest nasz organizm i na jakim etapie rozwojowym jest nasze malenstwo, nie ma co teraz imprezować haha
Jednak COVID nie zawsze oznacza najgorsze.
Chociaz niestety w wielu przypadkach może skończyć się dla ciazy źle... ja na szczęście że złymi skutkami jeszcze się w pracy nie spotkałam... ale na porodówce zajmujemy się ciążami po 24t.c.

Mówi o tym, że w 2013 roku Stany Zjednoczone sporządziły ustawę, w której widnieje zapis, że osoba która zostanie poddana iniekcji preparatem mRNA, przestaje istnieć jako człowiek, dla rządu jest humanoidem, pozbawionym praw, należącym do korporacji. Proponuję słuchać ze zrozumieniem ✌️
Nie no dziewczyny, serio ? 🤣
A któraś z was sprawdzała chociaż jakieś źródła czy jak za czasów początku covida „siostra kuzyna wujka mojej znajomej pracuje w rządzie i wojsko już się zbiera w lasku bielańskim żeby zamknąć cała Warszawę” xD dla osób spoza Warszawy tłumacze że takie plotki chodziły na początku covida, ludzie sobie nawet udostępniali jakieś rozporządzenia fejkowe a nikt nie sprawdzał źródła. Informacja ta oczywiście była całkowicie wyssana z palca i nic się nie potwierdziło

My mieliśmy intensywny weekend i dalej mnie po nim boli głowa. 😂 W sobotę byliśmy w parku rozrywki ze znajomymi i ich synkiem, a w niedzielę na urodzinach trzylatka w klubokawiarni dla dzieciaków. Ciągły hałas i krzyki dzieci, na dodatek nasz Klusek spał tylko w aucie po 30 minut/dzień przez co wieczorem miał paskudny humor i ciężko go było uśpić.
Ja mam wizytę dzisiaj o 15, mam dostać skierowanie na wszystkie badania, więc pewnie jutro będę jechać się kłuć. 🙄

Nie no dziewczyny, serio ? 🤣
A któraś z was sprawdzała chociaż jakieś źródła czy jak za czasów początku covida „siostra kuzyna wujka mojej znajomej pracuje w rządzie i wojsko już się zbiera w lasku bielańskim żeby zamknąć cała Warszawę” xD dla osób spoza Warszawy tłumacze że takie plotki chodziły na początku covida, ludzie sobie nawet udostępniali jakieś rozporządzenia fejkowe a nikt nie sprawdzał źródła(...)
Każdemu wolno wierzyć we wszystko. Bo każdy został obdarowany rozumem i wolną wolą. Osobiście wolę korzystać z obu tych rzeczy. Dla jasności zaszczepiłam się. A co zrobią inni, to ich sprawa. Nie namawiam. I moim zdaniem to nie to forum. Tu chciałam znaleźć wsparcie, a nie dowiedzieć się że dla kogoś jestem humanoidem. Temat powinien się skończyć. Doceniam troskę Pauli, ale już znam jej stanowisko i więcej mi nie potrzeba.

reklama
Do góry