reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tak, płeć ta sama - dziewczynki 😉
A odnośnie koszul do szpitala, to przy poprzedniej ciąży zamówiłam na allegro. Ładnie wyglądały, ale w szpitalu okazały się tragiczne (a trochę tam leżałam ze względu na nadciśnienie). Materiał nie oddychający, a był to sierpień więc się pociłam w nich 🤷 Widzę, że polecasz koszule Dolce Sonno. A o koszulach od mamy ginekolog masz jakieś opinie? Bo czytałam, że fajne i zastanawiam się nad nimi 😉
ja widziałam jeszcze super ładne koszule na doktor nap. Są różne modele rozpinane po całości tak jak proponuje właśnie mamaginekolog ale uważam ze ładniejsze. Jak z funkcjonalnością to nie wiem ale składy maja dobre. Ogólnie czytałam ( ale to na pewno Ty wiesz lepiej bo już rodzilas ) ze i tak do porodu nie ma co wariować bo często się ona zwyczajnie niszczy. Jednak miło jest wyglądać ładnie i w zasadzie ceny teraz podobne to jakiej byśmy nie kupiły to każda się może zniszczyć. A u mamy ginekolog była teraz fajna wyprzedaż na koszule 50% ale nie porodowe. Tylko szybko i tak rozmiarów brakło 🤷🏼‍♀️

reklama
ja widziałam jeszcze super ładne koszule na doktor nap. Są różne modele rozpinane po całości tak jak proponuje właśnie mamaginekolog ale uważam ze ładniejsze. Jak z funkcjonalnością to nie wiem ale składy maja dobre. Ogólnie czytałam ( ale to na pewno Ty wiesz lepiej bo już rodzilas ) ze i tak do porodu nie ma co wariować bo często się ona zwyczajnie niszczy. Jednak miło jest wyglądać ładnie i w zasadzie ceny teraz podobne to jakiej byśmy nie kupiły to każda się może zniszczyć. A u mamy ginekolog była teraz fajna wyprzedaż na koszule 50% ale nie porodowe. Tylko szybko i tak rozmiarów brakło 🤷🏼‍♀️
Ja miałam z Italian fashion w poprzedniej ciąży, oglądałam je teraz są ok.

Ja właśnie ostatnio czytała jak pisaliście tu ze komuś wypadł w ciąży nagły pobyt w szpitalu i ze warto być przygotowanym. Ja właśnie nie mam nic. Nie śpię w koszulach. Miałam w planach kupić wszystko ewentualnie w styczniu. Ale sama nie wiem nie będę chyba panikować i martwić się na zapas
A ja wam polecam koszule do spania z pepco za max. 30zl 😅 juz mam 3 koszule i spie w nich na zmianę. Sa na tyle fajne, ze latem smigalam w nich normalnie po domu, bo wyglądają jak takie sukienki dzianinowe, mega wygodny materiał. I warto sobie zakupić taką na teraz, w razie wu. Jakby sie wlasnie wydarzył jakis pobyt w szpitalu to taka koszula nocna jest super, zawsze mozna jeszcze pod spod ubrac legginsy i git.
Taką typowo do karmienia będę zamawiać cos w styczniu /lutym. 🤗

Kochane mamusie kilka dni temu pisałam o moim pierwszym badaniu szyji i jej długości 2.7 - tak wiem jest na granicy bo 2.5 minimum. Czopek ładny, szyjka twarda jak powiedział Dr. Nie dawało mi to jednak spokoju i po Waszych radach skontaktowałam się z lekarzem żeby omówić pesser bądź szewek. No i niespodzianka.
Mój Dr nie jest za Pesserem bo niesie za sobą duże ryzyko zakażeń które mogą jeszcze szybciej doprowadzić do przedwczesnego porodu. U mnie często dochodzi do tego bo moje ciało nie akceptuje obcych. O szewku mało się wypowiadał widać było że nie jest zwolennikiem. Kazał mi po prostu więcej leżeć i odpoczywać, lecz nie zakazał drobnego chodzenia.
Jedyne co to on praktykuje po 25 tyg podawanie gestageny.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć 🤦‍♀️ jestem zła i zaniepokojona, ale wkacu chyba muszę mu zaufać...
08.12 mam 2 prenatalne tam poproszę lekarza o zmierzenie i zobaczę co wtedy i jakie kroki dalej zrobić.
Mało tego po ostatnim badaniu, na samolocie, pobraniu wynazu, potem dopochwowo i nabrzusznie dziwnie bolał mnie ból brzucha i kul, tak miałam do dziś w nocy, uczucie jak by pochwa mi się rozszerzała 🤷‍♀️ i pulsowała. Do tego kucie w pachwinach. Dziś jest 3 dzień po badaniu i jest troszkę lepiej, wzięłam nospe doraźnie i odpoczywam.
Co myślicie o tym wszystkim, wesprzyjcie dobrym słowem, rada.
Dziękuję 😘

Kochane mamusie kilka dni temu pisałam o moim pierwszym badaniu szyji i jej długości 2.7 - tak wiem jest na granicy bo 2.5 minimum. Czopek ładny, szyjka twarda jak powiedział Dr. Nie dawało mi to jednak spokoju i po Waszych radach skontaktowałam się z lekarzem żeby omówić pesser bądź szewek. No i niespodzianka.
Mój Dr nie jest za Pesserem bo niesie za sobą duże ryzyko zakażeń które mogą jeszcze szybciej doprowadzić do przedwczesnego porodu. U mnie często dochodzi do tego bo moje ciało nie akceptuje obcych. O szewku mało się wypowiadał widać było że nie jest zwolennikiem. Kazał mi po prostu więcej leżeć i odpoczywać, lecz nie zakazał drobnego chodzenia.
Jedyne co to on praktykuje po 25 tyg podawanie gestageny.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć 🤦‍♀️ jestem zła i zaniepokojona, ale wkacu chyba muszę mu zaufać...
08.12 mam 2 prenatalne tam poproszę lekarza o zmierzenie i zobaczę co wtedy i jakie kroki dalej zrobić.
Mało tego po ostatnim badaniu, na samolocie, pobraniu wynazu, potem dopochwowo i nabrzusznie dziwnie bolał mnie ból brzucha i kul, tak miałam do dziś w nocy, uczucie jak by pochwa mi się rozszerzała 🤷‍♀️ i pulsowała. Do tego kucie w pachwinach. Dziś jest 3 dzień po badaniu i jest troszkę lepiej, wzięłam nospe doraźnie i odpoczywam.
Co myślicie o tym wszystkim, wesprzyjcie dobrym słowem, rada.
Dziękuję 😘
może ja będziesz na badaniu prenatalnym to powiedz tez o tym temu lekarzowi. On tez przecież się wypowie a Ty będziesz miała druga opinie. Ja wczoraj byłam na badaniu i jak wstałam z usg to tez chwile bolało mnie podbrzusze i pachwiny. Ale to nie było długo.
To może tez napisz do swojego lekarza lub zadzwoń ze już trzeci dzień Cię boli po badaniu to będziesz spokojniejsza

@mayfly o pani, ja jeszcze nie zaczęłam ćwiczyć, a zaraz mam skończyć 😂 muszę się w końcu zmobilizować!

@Margaretka@ trzymam mocno kciuki za wizytę! ✊✊✊

@Nadziejka2021 mi się też to czasem wydaje abstrakcja, że we mnie jest już człowieczek taki jak ja 😃 no może nie do końca jak ja, bo z siurkiem 😂

@monika21031991 niestety tylko tamte miałam, ale rodziłam w upalnym czerwcu i przez całe upalne lato je uzywalam i było ok. Możesz zamówić jedna na próbę i najwyżej odesłać :) Myślę, że te od mamaginekolog raczej będą dobre, bo ona chyba kitu nie sprzedaje :)

Jak dla mnie dużo koszul jak ogladalam było za krótkich i bałam się, że mi nawet tyłka nie zakryja. A podczas porodu koszule założyły mi za głowę, więc rodziłam z cycami na wierzchu i generalnie mogłam nic nie mieć 😂

@Waleczna36 z tym bólem to też bym skonsultowała u lekarza, a szyjkę- jeśli się martwisz to możesz właśnie albo na połówkowych skonsultować, albo z innym lekarzem. Tylko wtedy możesz mieć zagwozdke jeśli podejdzie do tematu zupełnie inaczej niż Twój lekarz i wtedy będziesz musiała decydować kogo posłuchać.

Ja mam wizytę o 13:30. Dobrze ze to juz dzis bo ostatnio coraz więcej różnych bóli a przez ten kaszel glowa pracuje na pełnych obrotach czy ta szyjka trzyma
Współczuje ci tego kaszlu u mnie po 4 tygodniach przeszedł nawet nie wiem kiedy..
Powodzenia na wizycie i pisz od razu co tam u dzidzi.

reklama
Do góry