reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Juz po! Ależ zestresowana bylam 🙈
Będzie u nas nasza wymarzona Blanka 😍😍😍😍❤️
Wszystko dobrze, mała waży juz 260 g 🙈
Wyniki spadły, ale nie ma jeszcze tragedii. Dostalam jakis żel na zatoki, dam wam znać dziewczyny po kilku dniach stosowania jak sie sprawuje u mnie.
Szyjka w normie, pomimo usuwanej nadżerki.
Co do jedzenia i braku apetytu mowil, żebym sie nie zmuszała, żebym na siłę nie jadła. Bo to stres powoduje, późniejsze bóle brzucha itd.
No i co do tych krwotokow z nosa, to mówił, ze niedobrze, ze tak mocno krwawie i gdyby znów sie powtórzyło to od razu sie ubierać i do szpitala jechać na oddział otolaryngologiczny to mi jakiś tampon założą.

Także po wizycie jestem spokojna na jakiś czas. ❤️ Za 2 tyg. Półowkowe więc zleci jakos 😍
Blanka 🥰 mój typ z pierwszej ciąży ;) dobrze, że wszystko w porządku!

Właśnie oglądałam live na IG z fizjoterapeutą uroginekologicznym i mnóstwo ciekawych rzeczy było ;) mam zamiar się wybrać po porodzie. Z ciekawszych rzeczy dla ciężarnych -mięśnie dna miednicy ćwiczymy tylko do 3 trymestru, a potem pracujemy nad rozluźnieniem.

reklama
I jeszcze fajna rzecz. W ramach ćwiczeń dobrze jest pamiętać , żeby kilka razy w ciągu dnia próbować ustawić się w prawidłowej pozycji (brzuch i pośladki wciągnięte, miednica podwinięta, klatka otwarta itp). To pomaga na bóle kręgosłupa. Można np narysować sobie kropkę na ręku i w momencie, kiedy na nią spojrzymy przypadkiem- ustawić się w prawidłowej pozycji do stania.

Blanka 🥰 mój typ z pierwszej ciąży ;) dobrze, że wszystko w porządku!

Właśnie oglądałam live na IG z fizjoterapeutą uroginekologicznym i mnóstwo ciekawych rzeczy było ;) mam zamiar się wybrać po porodzie. Z ciekawszych rzeczy dla ciężarnych -mięśnie dna miednicy ćwiczymy tylko do 3 trymestru, a potem pracujemy nad rozluźnieniem.
Ja też o tym myślałam :) chce zainwestować po porodzie też w siebie i swój komfort a co za tym idzie to i zdrowie.

Cześć dziewczyny ale się rozpisalyście wczoraj. Ledwo nadrobiłam. Już wczoraj nic nie pisałam bo do południa jakoś czasu nie było a po południu miałam wizytę. Wszystko ok :) jedynynego co to mam na pograniczu wynik żelaza ale to kazał lekarz brać tabletki po prostu. Na usg mały fikał sobie super i co mnie zdziwiło ze jakieś już takie duże w obrazie to dziecko 🤗🤩😁 nie wiem czy to jakieś powiększenie było czy co 🤷🏼‍♀️ ale no raczej robił jak zawsze a jak coś zazwyczaj powiększał to mówił. No tak jakby po mału wszystko się robi takie realne z dzidziusiem w szczególności ze jeszcze czuć ruchy to już całkiem wiadomo ze to prawda ze ktoś tam sobie u nas mieszka w brzuchu 🤩
Życzę wszystkim Wam dziś udanego dnia i wizyt i trzymam kciuki za każdą z Was

reklama
@monika21031991 @Wercix a jaka była płeć poprzedniej ciąży i teraz? Ta sama? :) Zastanawiam się pod kątem innych smaków :)

Tak, płeć ta sama - dziewczynki 😉
A odnośnie koszul do szpitala, to przy poprzedniej ciąży zamówiłam na allegro. Ładnie wyglądały, ale w szpitalu okazały się tragiczne (a trochę tam leżałam ze względu na nadciśnienie). Materiał nie oddychający, a był to sierpień więc się pociłam w nich 🤷 Widzę, że polecasz koszule Dolce Sonno. A o koszulach od mamy ginekolog masz jakieś opinie? Bo czytałam, że fajne i zastanawiam się nad nimi 😉

Do góry