reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A ta krzywa jak wyszła ?
masz jakies zalecenia ?
u mnie 94-poniżej 120 - 52
Ale ja mam IO, NT i hipoglikemie reaktywną - dlatego panicznie boję się insuliny
Hej dziewczyny ja z cukrzycy ciążowa mamę wrażenie że się oswoiłam ale
w poprzedniego ciąży miałam cc od 24 tygodnia i przekroczenia naczczo zawsze 100 więc do porodu mimo diety schudłam 7 kilo ale skonczyłam na insulinie nocnej 27...
Teraz cc od 7 tygodnia insulina 30 j i cukry 81-85 naczczo

Hej dziewczyny ja z cukrzycy ciążowa mamę wrażenie że się oswoiłam ale
w poprzedniego ciąży miałam cc od 24 tygodnia i przekroczenia naczczo zawsze 100 więc do porodu mimo diety schudłam 7 kilo ale skonczyłam na insulinie nocnej 27...
Teraz cc od 7 tygodnia insulina 30 j i cukry 81-85 naczczo
Wiola - boję się tej insuliny to raz, dwa nie będę mogła rodzić na insulinie w szpitalu w którym pracuje moj lekarz ( bo tam tylko na diecie mogę)

A zmieniając temat @Margaretka@ jestem z Wami całym sercem❤❤❤ wierzę że wszystko będzie dobrze i że wszystko sobie poukładasz po swojej myśli. Trzymam kciuki✊✊✊ za wyniki amnio. W razie gorszego dnia wal tu śmiało - widzisz że dla dziewczyn jesteś już swojaczką mimo że ujawniłaś się dopiero teraz. Kochana ja mogę Ci służyć tylko dobrym słowem, wysłuchaniem Cię i szczerym życzeniem wszystkiego co najlepsze dla Was chiciaż chciałabym zrobić więcej...
Trzymam kciuki, piąstki i dziękuję że się tu ujawniłaś.

Czasami wysłuchanie i dobre słowo znaczy bardzo dużo. W szczególności w takich chwilach.
To ja dziękuję za ciepłe przyjęcie ❤️

A co się zmieniło z witaminami?
Ze do sierpnia np. Żelazo było rekomendowane a teraz po kontroli krwi ewentualnie a nie ze powinno być w składzie. Różnica jest chyba tez w wit d. Ze teraz do 2000 jednostek a wcześniej mniej. Mnie to dziwi bo teraz dużo witamin ma w składzie żelazo a teraz takie zmiany i co do sierpnia było ok a teraz inaczej. Mysle ze to trzeba na spokojnie brać

Z tego co wiem o zasadach to był utworzony wątek na który trzeba się było wpisać i było to wałkowane kilka dni. Ja się wpisałam. Oprócz tego dziewczyny miały się udzielać - nic o czestotliwości nie słyszałam. Avatar też nie był problemem.
Nie przenosimy żadnych informacji bo niby jak? Ja zaglądam na forum otwarte i jesrem na zamkniętym a na drugie zamknięte się nie wpisywałam już pisałam dlaczego.
Co do dołączenia kolejnych osób to serio nie wiem jak to się miało odbywać. Ja gdybym nie była dołączona a bym chciała to albo poruszyłabym ten wątek tu albo napisała na priv do którejś z dziewczyn która jest na zamkniętym jak to ma wyglądać i tyle.
Nie dzielę ludzi na lepszych i gorszych, wcale nie dzielę. Napisałam o tym jak ja to widzę bo uważam że powinnyście znać moje stanowisko z pierwszej ręki a nie od innych.

Moje zdanie jest inne, to "wątek ogólny" powinnem podejmować ten temat i dodawać.
Nie widzę tego, ze kogoś nękam, zeby mnie dopisał - bym się bała że to jakaś psycholka - zwlaszcza, że ja podniosłam temat - dlaczego nie zostałam dodana na starcie. I mozesz, nie musisz, uwierz, mimo, że nie mam 20 lat strasznie przeżyłam tą segregację i odrzucenie ( mimo, ze to internet)

reklama
A ta krzywa jak wyszła ?
masz jakies zalecenia ?
u mnie 94-poniżej 120 - 52
Ale ja mam IO, NT i hipoglikemie reaktywną - dlatego panicznie boję się insuliny
Krzywa potem wyszła super. Spanikowana pobiegłam do diabetologa, ale usłyszałam właśnie, że te normy są teraz coraz bardziej śrubowanie i mam tylko zrobić w 28 tygodniu standardowo krzywą jeszcze raz. Żadnych zaleceń, bo cukrzycy ciążowej nie stwierdziła ;)
Aha, i jeszcze usłyszałam, że często cukry na początku ciąży trochę szaleją, ale potem się to uspokaja ;) i rzeczywiście, aż sobie mierzyłam maniakalnie glukometrem, a teraz to nawet mam 70 na czczo, ale wtedy mi już niedobrze, kręci się i boli mnie głowa... A słodyczy sobie nie odmawiam.... Czas się ograniczyć :D
Tarczyca też mi świruje w stronę niedoczynności i TSH skakało do 3,5. Ale wystarczyła dieta i nawet endokrynolog była w szoku, że ładnie spadło :)

Do góry