reklama
wiola1198
Fanka BB :)
Hej dziewczyny ja z cukrzycy ciążowa mamę wrażenie że się oswoiłam aleA ta krzywa jak wyszła ?
masz jakies zalecenia ?
u mnie 94-poniżej 120 - 52
Ale ja mam IO, NT i hipoglikemie reaktywną - dlatego panicznie boję się insuliny
w poprzedniego ciąży miałam cc od 24 tygodnia i przekroczenia naczczo zawsze 100 więc do porodu mimo diety schudłam 7 kilo ale skonczyłam na insulinie nocnej 27...
Teraz cc od 7 tygodnia insulina 30 j i cukry 81-85 naczczo
Wiola - boję się tej insuliny to raz, dwa nie będę mogła rodzić na insulinie w szpitalu w którym pracuje moj lekarz ( bo tam tylko na diecie mogę)Hej dziewczyny ja z cukrzycy ciążowa mamę wrażenie że się oswoiłam ale
w poprzedniego ciąży miałam cc od 24 tygodnia i przekroczenia naczczo zawsze 100 więc do porodu mimo diety schudłam 7 kilo ale skonczyłam na insulinie nocnej 27...
Teraz cc od 7 tygodnia insulina 30 j i cukry 81-85 naczczo
Margaretka@
A zmieniając temat @Margaretka@ jestem z Wami całym sercem❤❤❤ wierzę że wszystko będzie dobrze i że wszystko sobie poukładasz po swojej myśli. Trzymam kciuki za wyniki amnio. W razie gorszego dnia wal tu śmiało - widzisz że dla dziewczyn jesteś już swojaczką mimo że ujawniłaś się dopiero teraz. Kochana ja mogę Ci służyć tylko dobrym słowem, wysłuchaniem Cię i szczerym życzeniem wszystkiego co najlepsze dla Was chiciaż chciałabym zrobić więcej...
Trzymam kciuki, piąstki i dziękuję że się tu ujawniłaś.
Czasami wysłuchanie i dobre słowo znaczy bardzo dużo. W szczególności w takich chwilach.
To ja dziękuję za ciepłe przyjęcie
maartulka
@PałkaZapałka trzymamy kciuki
Nadziejka2021
Ze do sierpnia np. Żelazo było rekomendowane a teraz po kontroli krwi ewentualnie a nie ze powinno być w składzie. Różnica jest chyba tez w wit d. Ze teraz do 2000 jednostek a wcześniej mniej. Mnie to dziwi bo teraz dużo witamin ma w składzie żelazo a teraz takie zmiany i co do sierpnia było ok a teraz inaczej. Mysle ze to trzeba na spokojnie braćA co się zmieniło z witaminami?
Nadziejka2021
trzymam kciuki będzie super !!!Ja wizytuje dziś, właśnie jadę na połówkowe stres ogromny
Z tego co wiem o zasadach to był utworzony wątek na który trzeba się było wpisać i było to wałkowane kilka dni. Ja się wpisałam. Oprócz tego dziewczyny miały się udzielać - nic o czestotliwości nie słyszałam. Avatar też nie był problemem.
Nie przenosimy żadnych informacji bo niby jak? Ja zaglądam na forum otwarte i jesrem na zamkniętym a na drugie zamknięte się nie wpisywałam już pisałam dlaczego.
Co do dołączenia kolejnych osób to serio nie wiem jak to się miało odbywać. Ja gdybym nie była dołączona a bym chciała to albo poruszyłabym ten wątek tu albo napisała na priv do którejś z dziewczyn która jest na zamkniętym jak to ma wyglądać i tyle.
Nie dzielę ludzi na lepszych i gorszych, wcale nie dzielę. Napisałam o tym jak ja to widzę bo uważam że powinnyście znać moje stanowisko z pierwszej ręki a nie od innych.
Moje zdanie jest inne, to "wątek ogólny" powinnem podejmować ten temat i dodawać.
Nie widzę tego, ze kogoś nękam, zeby mnie dopisał - bym się bała że to jakaś psycholka - zwlaszcza, że ja podniosłam temat - dlaczego nie zostałam dodana na starcie. I mozesz, nie musisz, uwierz, mimo, że nie mam 20 lat strasznie przeżyłam tą segregację i odrzucenie ( mimo, ze to internet)
reklama
PasiastyOgon
Moderator
Krzywa potem wyszła super. Spanikowana pobiegłam do diabetologa, ale usłyszałam właśnie, że te normy są teraz coraz bardziej śrubowanie i mam tylko zrobić w 28 tygodniu standardowo krzywą jeszcze raz. Żadnych zaleceń, bo cukrzycy ciążowej nie stwierdziłaA ta krzywa jak wyszła ?
masz jakies zalecenia ?
u mnie 94-poniżej 120 - 52
Ale ja mam IO, NT i hipoglikemie reaktywną - dlatego panicznie boję się insuliny
Aha, i jeszcze usłyszałam, że często cukry na początku ciąży trochę szaleją, ale potem się to uspokaja i rzeczywiście, aż sobie mierzyłam maniakalnie glukometrem, a teraz to nawet mam 70 na czczo, ale wtedy mi już niedobrze, kręci się i boli mnie głowa... A słodyczy sobie nie odmawiam.... Czas się ograniczyć
Tarczyca też mi świruje w stronę niedoczynności i TSH skakało do 3,5. Ale wystarczyła dieta i nawet endokrynolog była w szoku, że ładnie spadło