reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Sorry dziewczyny, ja nie ogarniam tych dyskusji o wątkach otwartych/zamkniętych, nawet nie chce się w to wgłębiać. Rozumiem, że jakiś czas temu część dziewczyn poszła sobie tam i tam w większości została, nie zapraszając nikogo nowego. My sobie tu piszemy, fajnie jest, oczywiście na wątku otwartym nie mam zamiaru przedstawiać zbyt dużo informacji prywatnych o sobie, stąd pomysł wątku zamkniętego, gdzie mogą na bieżąco dołączać kolejne osoby udzielające się - jest dla mnie ok. Przyznam, że sama od kilku lat mam styczność z osobą, która nadmiernie i niezdrowo interesuje się moim życiem, dlatego nie chciałam wrzucać tu swoich zdjęć, bo nigdy nic nie wiadomo. Jesteście wsparciem i dobrze mi tu u Was, chciałabym żeby tak zostało :) peace & love :D

reklama
Moje zdanie jest inne, to "wątek ogólny" powinnem podejmować ten temat i dodawać.
Nie widzę tego, ze kogoś nękam, zeby mnie dopisał - bym się bała że to jakaś psycholka - zwlaszcza, że ja podniosłam temat - dlaczego nie zostałam dodana na starcie. I mozesz, nie musisz, uwierz, mimo, że nie mam 20 lat strasznie przeżyłam tą segregację i odrzucenie ( mimo, ze to internet)
Szanuję Twoje zdanie. Nie wiem jak to miało wyglądać, nie interesowałam się tym od technicznej strony i przykro że się stało tak że poczułaś się odrzucona...
Mam nadzieję że nowy zamknięty wątek nie przysporzy tylu niedomówień i negatywnych emocji a każda dziewczyna otrzyma tam wsparcie.

Krzywa potem wyszła super. Spanikowana pobiegłam do diabetologa, ale usłyszałam właśnie, że te normy są teraz coraz bardziej śrubowanie i mam tylko zrobić w 28 tygodniu standardowo krzywą jeszcze raz. Żadnych zaleceń, bo cukrzycy ciążowej nie stwierdziła ;)
Aha, i jeszcze usłyszałam, że często cukry na początku ciąży trochę szaleją, ale potem się to uspokaja ;) i rzeczywiście, aż sobie mierzyłam maniakalnie glukometrem, a teraz to nawet mam 70 na czczo, ale wtedy mi już niedobrze, kręci się i boli mnie głowa... A słodyczy sobie nie odmawiam.... Czas się ograniczyć :D
Tarczyca też mi świruje w stronę niedoczynności i TSH skakało do 3,5. Ale wystarczyła dieta i nawet endokrynolog była w szoku, że ładnie spadło :)
małe zazdro :)

A tak powaznie, to jak zjadłam rogale marcińskie - to cukier był super, myslalam, ze na czczo bedzie masakra - ale tez był ładny.

Ja sobie nawkręcałam, że dziecko bedzie wielkie - i jak je urodzę ? Że przez te cukry będzie chore - no głowa szaleje, i jeszcze te sny , masakra

No i zrobiła się gównoburza. Dziewczyny wyluzujcie bo faktycznie od wczoraj pojawiło się bardzo dużo stron z kłótnią.. Forum powinno być miejscem wyluzowania, wsparcia, wymiany doświadczeń a nie trwających konfliktów
Obawiam się że zaraz dziewczyny zaczną odchodzić z forum bo oczekują wsparcia a nie dodatkowych nerwów...
Martxx1 może to nie hamburger ale obiecalam sobie jesc zdrowiej, choć najchętniej to zjadłabym polską surową 😂😁 IMG_20201117_103805~2.jpg

małe zazdro :)

A tak powaznie, to jak zjadłam rogale marcińskie - to cukier był super, myslalam, ze na czczo bedzie masakra - ale tez był ładny.

Ja sobie nawkręcałam, że dziecko bedzie wielkie - i jak je urodzę ? Że przez te cukry będzie chore - no głowa szaleje, i jeszcze te sny , masakra
Właśnie w ciąży te cukry to zupełnie irracjonalnie się zachowują i niby po zdrowym potrafią skoczyć, a po słodkościach nie ;)
Co do wielkości dziecka to masz póki co ok?
Bo u mnie jakoś tak dużo gramów się wydaje i też się boję, że nie urodzę... Niby cukry ok, a chyba dużo dzieciak waży... A pierwszy tylko 2400...
To też chyba nie jest tak na 100%, że jak cukrzyca ciążowa jest to dziecko musi być duże? ;)

Obawiam się że zaraz dziewczyny zaczną odchodzić z forum bo oczekują wsparcia a nie dodatkowych nerwów...
Martxx1 może to nie hamburger ale obiecalam sobie jesc zdrowiej, choć najchętniej to zjadłabym polską surową 😂😁Zobacz załącznik 1202534

Wow 😍 Ale mi smaka narobiłaś 😱
Podziel się 😊
Z czego koktajl? Obstawiam kiwi 🤔

PS: Czy tylko mnie wyrzuciło przed chwilą? Nie mogłam w ogóle wejść na forum 😟 Wyskakiwał jakiś błąd.

@Lili90 nie rób mi tego!! Tak za mną chodzą dobre łazanki.

@Kaarcia gdyby większość chciała, by na forum zamknięte były przyjmowane zgodnie z założeniami dziewczyny, które się udzielają na ogólnym to by były przyjęte, a tak nie jest. To co? Mniejszość zadecydowała?
Temat przyjęcia dziewczyn trwał długo, każdy miał szansę się wypowiedzieć i jakimś cudem nawet dziewczyny, które są od początku tylko się zagapiły nie zostały od razu przyjęte od razu, jak miały obiecane, tylko debatowanie dniami nad taką prostą sprawą.
A jaką opinię miały sobie wyrobić skoro tyle czasu czekają na to, aż ktoś łaskawie je doda? No tak, większość czeka na nie z otwartymi ramionami, a nie są dodane, no bo nie wiadomo co. Faktycznie, nie jesteście "zołzy" tylko "super koleżanki", nie odzywacie się na ogólnym, ale do prywatnego też nie dodacie.
Dla mnie jest sprawa jasna, zawiodłam się na wielu osobach z wątku prywatnego po tym co przeczytałam i tyle, płakać po nich nie będę. To TYLKO internet. Niech sobie robią co chcą, ale nikt mi nie wmówi, że zachowały się w porządku.
No właśnie za mną też 🙈 dlatego marzą mi się takie że swojskimi kluseczkami takie domowe 😁😅

reklama
Mam nadzieję, że będzie dobry 🤣🤣
Ja ogolnie jestem fanka teraz tych takich niby z prawdziwego miesa grillowanych... ale ostatnio mam smaka na takiego tylowegonpo staremu z mikrofali🙈albo taka standardowa knysze jak kiedys:p ale u mnie juz chyba nie ma-po za miejscem, ktore ma fatalne opinie, wiec strach zamawiac:(

Do góry