reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Miałam telefon z rejestracji mojej gin i wiem że Papp-a prawidłowe :) Nie dowiedziałam się nic więcej, a wynik dostanę na kolejnej wizycie, ale w sumie tyle mi wystarczy👍 Oni tam są bardzo ostrożni w związku z Covid i nie za bardzo chcieli żeby przyjeżdżać po wynik. A nie wysyłają. Ale jak Gin kazała przekazać że ok to nie będę drążyć sprawy - jeszcze nic nigdy nie pokręcili, więc chyba mogę się cieszyć🌞
No widzisz a u mnie powiedzieli tylko ze jest wynik do odbioru....i nic wiecej.Mam sobie po niego przyjechac....na szczeacie umowilam aie z moim lekarzem ze jak cos bedzie nie tak zadzwoni.Nie dzwonil,więc jestem dobrej myśli.

Kochane.. jutro mam pierwsze w życiu badanie prenatalne. Możecie mi powiedzieć jak przebiega takie badanie ? Ile mniej więcej to trwa ? Czy badają przez brzuch..czy dopochwowo ?

O co warto żebym zapytała ?

Nic nie wiem...a chciałabym się jakoś mentalnie przygotować ☺
Badanie jest przez brzuch,lekarz po kolei sprawdza min kosc nosowa,serce narzady,generalnie czy dzidzia rozwija sie prawidlowo. Ja potem dostałam taki wydruk co bylo badane,ryzyko trisomi statystyczne do wieku i skorygowane i pare jeszcze innycv parametrow. Potem byl test Pappa.

Ja już czuję ruchy zwłaszcza wieczorem i jak leże na plecach. Ale u mnie już druga ciąża więc jakiś w miarę szybko wyczułam.

Pisaliście o sklepach z używaną odzieżą. Ja osobiście bardzo lubię bo zawsze wyszperam jakaś perełkę za grosze a nie lubię przepłacać za ubrania. Tylko ostatnio nie mam czasu chodzić bo sklepy czynne w godzinach mojej pracy a w soboty to już mi się nie chce jeździć specjalnie.
Ja sama nie wiem, dzis mam jakies smyrniecia, ale skladam to na gazy, bo lekarz mówi 20tc, a u mnie 15+3 OM, a 15+5 USG. 😃

reklama
No widzisz a u mnie powiedzieli tylko ze jest wynik do odbioru....i nic wiecej.Mam sobie po niego przyjechac....na szczeacie umowilam aie z moim lekarzem ze jak cos bedzie nie tak zadzwoni.Nie dzwonil,więc jestem dobrej myśli.
To u mnie chyba jest tak samo.. Jutro minie dwa tyg od pappa i mam tylko wgląd do wyniku.. A opisu nie mam

Do góry