reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Badanie jest przez brzuch,lekarz po kolei sprawdza min kosc nosowa,serce narzady,generalnie czy dzidzia rozwija sie prawidlowo. Ja potem dostałam taki wydruk co bylo badane,ryzyko trisomi statystyczne do wieku i skorygowane i pare jeszcze innycv parametrow. Potem byl test Pappa.
Oo widzisz... dziękuję Ci bardzo :) I jest szansa dostać wydruk zdjęcia maluszka?;)

Chciałam jak najdłużej a teraz jak najkrócej [emoji1787] zmęczona jestem. Chciałabym pod koniec stycznia juz skończyć a najlepiej jeszcze wcześniej. O do świąt by było super :-D marzenia

Piszecie o ruchach, ja jeszcze nie czuję, a to już trzecia ciąża. Za to gazy i jelita aż za bardzo :-D

Ja tam myślałam na początku żeby do końca roku.. A teraz to sama nie wiem czy nie do końca listopada.. prace mam niby nie wyczerpująca fizycznie Ale za to bardziej wiecie... pod presją czasu... duża odpowiedzialność itd...

Hmm chyba macie naprawdę oblegane te gabinety lekarskie, ja wczoraj siadłam na stronę luxmed i mialam z 4 lekarzy i kilka wolnych godzin na dziś :) fakt że w różnych miejscach ale akurat było mi to bez różnicy, u mnie w miescie najblizszy termin środa lub czwartek ale już nie chcialam czekać i pojechałam 50 km od domu :)
Więc chyba na te drugie zapisze się blisko terminu
Co do ruchów wydaje mi się że tak czuje się ruchy bliżej 16tyg
Ja aktualnie nie zastanawiam się nad tym chodz wsluchuje się w organizm i gdy poloze rękę czuje takie łaskotanie ale nie myślę że to ti bo to dopiero 12+4:) ale codziennie klade rękę lekko pod brzuchem bo mimo że my nie czujemy ruchów to dzidzia czuje nas, zdarza się że np poloze rękę i zaraz gdzieś mnie zakuje obok macica :)

Ja nie wiem czy to Pappa w Polsce to jakies z laski daja,jeszcze placicie za to i nie miga tego wyslac?ja w szpitalu mialam pobrana krew w srode w poniedzialek przyszedl normalny list i tam kartka z wynikiem,nie jakis piorytet czy cos.bez zadnych szopek itp

Mój gin też da mi skierowanie na drugie prenatalne bo u niego ciulaty sprzęt więc woli bym poszła na połówkowe na drugie prenatalne a mi to nie przeszkadza 30.11 mam to będzie 22tc.

Laski jak macie jakis upatrzony sprawdzony wozek z Pl to podeslicie linka lub zdjecie,mysle czy moze sobie nie sciagnac z Pl wozka taki 3 w 1
Może kup sobie 2w1? Nosidła z kompletów nie bardzo nadają się jako foteliki. To bardziej antymandaty są a nie bezpieczne foteliki samochodowe z prawdziwego zdarzenia.
Łupinę dobierz gdzieś na miejscu w sklepie, żeby pasowała do Waszego samochodu.
Jak myślisz?

reklama
Badanie jest przez brzuch,lekarz po kolei sprawdza min kosc nosowa,serce narzady,generalnie czy dzidzia rozwija sie prawidlowo. Ja potem dostałam taki wydruk co bylo badane,ryzyko trisomi statystyczne do wieku i skorygowane i pare jeszcze innycv parametrow. Potem byl test Pappa.
Ja miałam przez brzuch i do środka :)

Do góry