reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Miałam telefon z rejestracji mojej gin i wiem że Papp-a prawidłowe :) Nie dowiedziałam się nic więcej, a wynik dostanę na kolejnej wizycie, ale w sumie tyle mi wystarczy👍 Oni tam są bardzo ostrożni w związku z Covid i nie za bardzo chcieli żeby przyjeżdżać po wynik. A nie wysyłają. Ale jak Gin kazała przekazać że ok to nie będę drążyć sprawy - jeszcze nic nigdy nie pokręcili, więc chyba mogę się cieszyć🌞
No widzisz a u mnie powiedzieli tylko ze jest wynik do odbioru....i nic wiecej.Mam sobie po niego przyjechac....na szczeacie umowilam aie z moim lekarzem ze jak cos bedzie nie tak zadzwoni.Nie dzwonil,więc jestem dobrej myśli.

Kochane.. jutro mam pierwsze w życiu badanie prenatalne. Możecie mi powiedzieć jak przebiega takie badanie ? Ile mniej więcej to trwa ? Czy badają przez brzuch..czy dopochwowo ?

O co warto żebym zapytała ?

Nic nie wiem...a chciałabym się jakoś mentalnie przygotować ☺
Badanie jest przez brzuch,lekarz po kolei sprawdza min kosc nosowa,serce narzady,generalnie czy dzidzia rozwija sie prawidlowo. Ja potem dostałam taki wydruk co bylo badane,ryzyko trisomi statystyczne do wieku i skorygowane i pare jeszcze innycv parametrow. Potem byl test Pappa.

Ja już czuję ruchy zwłaszcza wieczorem i jak leże na plecach. Ale u mnie już druga ciąża więc jakiś w miarę szybko wyczułam.

Pisaliście o sklepach z używaną odzieżą. Ja osobiście bardzo lubię bo zawsze wyszperam jakaś perełkę za grosze a nie lubię przepłacać za ubrania. Tylko ostatnio nie mam czasu chodzić bo sklepy czynne w godzinach mojej pracy a w soboty to już mi się nie chce jeździć specjalnie.
Ja sama nie wiem, dzis mam jakies smyrniecia, ale skladam to na gazy, bo lekarz mówi 20tc, a u mnie 15+3 OM, a 15+5 USG. 😃

reklama
No widzisz a u mnie powiedzieli tylko ze jest wynik do odbioru....i nic wiecej.Mam sobie po niego przyjechac....na szczeacie umowilam aie z moim lekarzem ze jak cos bedzie nie tak zadzwoni.Nie dzwonil,więc jestem dobrej myśli.
To u mnie chyba jest tak samo.. Jutro minie dwa tyg od pappa i mam tylko wgląd do wyniku.. A opisu nie mam

Do góry