reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A odnośnie wyprawki tobą razie nic nie kupuje. Większe rzeczy mam po synku tylko muszę je przejrzeć co się jeszcze nadaje bo syn na już 6 lat. A ciuszki też będę miała o moja siostra w sierpniu urodziła córeczkę a bratowa w lutym synka. Jak coś będę dokupowacto pewnie w styczniu albo w lutym bo wtedy będę już na L4 wiec bede miała więcej czasu

reklama
Co do, ruchów to hmm chyba raczej, jeszcze nie czuje, w drugiej ciąży byłam chuda mega mega i już w 13tc czulan a teraz dużo dużo więcej ważę więc może dlatego jeszcze nie czuję

My tez msmy małe mieszkanie. Na początku dzidzia będzie z nami w pokoju, a syn będzie miał sam pokoik. Potem dzidzia dołączy do syna i będą mieć ciasnawo. Nie wyobrażam sobie mieszkanie w blokach na dłuższą mete, więc cały czas myślimy o domu. Myślę że to tylko kwestia czasu
Ja tez mam nadzieję że zanim urodzę kiedyś drugie dziecko albo zanim podrosną to już będziemy w wymarzonym domu. Obecnie dopiero rozglądamy się za działka.

To my mamy na ten czas niewiele wieksze, bo 40m. Dwa pokoje. Żyjemy w trójkę, myślę że w czwórkę też się pomieścimy z tym że będzie troche ciaśniej. Pociesza mnie fakt że moi rodzice mieszkali tu z dziadkami i moją siostrą, czyli w 5 osób i dali rade😅
No wlansie moi tez mi mówią jak to mieszkali i dziadkow jak byli młodzi na 2 pokojach i sie pomieścili wszyscy w 5 osób :D Mam wrażenie że jednak kiedyś były inne czasy :p

reklama
Ja już czuję ruchy zwłaszcza wjieczorem i jak leże na plecach. Ale u mnie już druga ciąża więc jakiś w miarę szybko wyczułam.

Pisaliście o sklepach z używaną odzieżą. Ja osobiście bardzo lubię bo zawsze wyszperam jakaś perełkę za grosze a nie lubię przepłacać za ubrania. Tylko ostatnio nie mam czasu chodzić bo sklepy czynne w godzinach mojej pracy a w soboty to już mi się nie chce jeździć specjalnie.
Też już czuje:) Codziennie ale to tak raz, dwa razy :) 3 Ciąża i to na pewno nie są jelita:) Cudowne uczucie :*

Do góry