reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Nie, ostatnio nie było serduszka. Według USG to był dopiero 3-4 tydzień więc lekarz powiedział że to nic dziwnego i dopiero za jakieś 10 dni będzie. Minęły już 3 tygodnie od tamtej pory więc teraz musi już być [emoji3531][emoji3531]! Dziękuję [emoji8]

PS. Myślicie, że lekarz pozwoli mi zrobić zdjęcie dzidzi na monitorze telefonem? Bo dostanę je dopiero na wizycie za 2 tygodnie a chciałabym już partnerowi pokazać
Pewnie że będzie serducho [emoji7][emoji7][emoji3590] myślę że lekarz nie powinien robić problemu :) ja na każdym USG dostaje fotki ale na pierwszym dodatkowo nagrywałam bicie serduszka, ginek sam mi telefon podawał [emoji23][emoji16]

Nie, ostatnio nie było serduszka. Według USG to był dopiero 3-4 tydzień więc lekarz powiedział że to nic dziwnego i dopiero za jakieś 10 dni będzie. Minęły już 3 tygodnie od tamtej pory więc teraz musi już być ♥♥! Dziękuję 😘

PS. Myślicie, że lekarz pozwoli mi zrobić zdjęcie dzidzi na monitorze telefonem? Bo dostanę je dopiero na wizycie za 2 tygodnie a chciałabym już partnerowi pokazać
Super, ja widziałam tylko ciałko żółte i czekam ❤️

@modesty ja jedynie spotkałam się z błogosławieństwem kobiet w ciąży w Sanktuarium Matki Boskiej Matemblewskiej - ale to tylko dlatego, że to jest właśnie Matka Boska Brzemienna :) Jak byłam w pierwszej ciąży, to zamówiłam mszę w podziękowaniu za dar macierzyństwa i z prośbą o szczęśliwe rozwiązanie, to ksiądz się zdziwił, bo mówi, że zazwyczaj msze takie są już po rozwiązaniu ;)

@Dzidziu ja też jadałam co 3-4h, a teraz nie mogę 😭 jak nie zjem choćby cukierka po tych 2 godzinach to czuję się coraz gorzej. W pierwszej ciąży unikałam słodyczy i słodkiego, a teraz też pochłaniam, bo mi to pomaga :/

Magdula - na słodkie patrzeć nie mogę.
Powinnam jesc co ok 3 godziny z niskim ig - ale jak to zrobić jak ale mi nie dobrze, albo nie mam ochoty na mieso, nabiał :(

@modesty ja jedynie spotkałam się z błogosławieństwem kobiet w ciąży w Sanktuarium Matki Boskiej Matemblewskiej - ale to tylko dlatego, że to jest właśnie Matka Boska Brzemienna :) Jak byłam w pierwszej ciąży, to zamówiłam mszę w podziękowaniu za dar macierzyństwa i z prośbą o szczęśliwe rozwiązanie, to ksiądz się zdziwił, bo mówi, że zazwyczaj msze takie są już po rozwiązaniu ;)

@Dzidziu ja też jadałam co 3-4h, a teraz nie mogę 😭 jak nie zjem choćby cukierka po tych 2 godzinach to czuję się coraz gorzej. W pierwszej ciąży unikałam słodyczy i słodkiego, a teraz też pochłaniam, bo mi to pomaga :/
To pewnie było zbiorowe błogosławieństwo? Ja miałam indywidualne, po łacinie. :)

reklama
Do góry