reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Napisz cos wiecej o tej dziewczynie co urodzila ZD.ile miala lat?czy robila Pappa?harmony?miala jakies odchylenia od norm?ja teraz zaglebiam ten temat wlasnie
24 lata i robiła usg prenatalne gdzie wszystkie pomiary były w normie wiec nic zupełnie nie wskazywało na ZD. Innych badań nie robiła. Później na wątku był nagle szok i tez pytania i strach ze może się być akurat w tym 1 na 1000 czy ileś tam przypadku. Aż po stwierdzenia ze pewnie lekarz konowal i nie zauważył i dziewczyna opuściła niestety wątek.

24 lata i robiła usg prenatalne gdzie wszystkie pomiary były w normie wiec nic zupełnie nie wskazywało na ZD. Innych badań nie robiła. Później na wątku był nagle szok i tez pytania i strach ze może się być akurat w tym 1 na 1000 czy ileś tam przypadku. Aż po stwierdzenia ze pewnie lekarz konowal i nie zauważył i dziewczyna opuściła niestety wątek.
😱 Ale historia..
Ja obserwuję bardzo długo kobietę na insta dzieciaki cudaki i jestem normlanie zakochana w tych dzieciach, mimo, że byłby to dla mnie szok wieli jeden, ale sa cudowne. Prawdziwe cudaki 🥰🥰🥰

Mój ginekolog właśnie dlatego przekonywał mnie do pappa bo na prawdę często na podstawie samego USG nie są wykrywane wady i dopiero po biochemii z krwi wychodzą. Ufam mu, ponieważ jego ojciec ma klinikę genetyczną którą prowadzi od 20 lat i ma bardzo dobre opinie więc wie co mówi. I dla mnie decyzja była prosta.

Mój ginekolog właśnie dlatego przekonywał mnie do pappa bo na prawdę często na podstawie samego USG nie są wykrywane wady i dopiero po biochemii z krwi wychodzą. Ufam mu, ponieważ jego ojciec ma klinikę genetyczną którą prowadzi od 20 lat i ma bardzo dobre opinie więc wie co mówi. I dla mnie decyzja była prosta.
Ja również zrobię, ale ze względu takiego, że po prostu chce zrobić. Co by nie było chce wiedzieć 😉

Dziewczyny czekam na dobre wieści 🌈🌈

Dziewczyny dopadla mnie chyba infekcja intymna nic mnie nie swedzi ale ostro piecze . Mam w domu masc clotrimazolum troche jej uzylam bo zawsze przynosi mi ulgę, w internecie sa mieszane opinie na temat stosowania jej w ciazy.🤷‍♀️na szczęście jutro wizyta u lekarza musze jakis dotrwac😞

Przez weekend tyle napisałyście :) że ciężko nadrobić.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Ja podobnie jak kilka z Was mam wizytę jutro.

Temat objawów- mam tak zmienne, że sama jestem zdziwiona. W sobotę zrobiłam leczo, które tak doprawiłam, że przed ciążą bym tego nie zjadła - a na kolację zajadałam się jak głupia. W niedzielę, kazałam wyrzucić, schować zrobić cokolwiek - bo mi śmierdziało :)
W sobotę z radością biegłam na sniadanie, w niedzielę nie mogłam patrzeć na jedzenie.
No i zaparcia, nic mi nie pomaga, śliwki, jabłka, kiszone ogórki, kawa, nic :(

Badania prenatalne - USG na pewno, co dalej ustalę z lekarzem, poza tym na tym etapie to ja czekam czy serce bije, bo poki co widziałam zarodek.

@modesty a gdzie byłaś na błogosławieństwie? :)

Mnie wkurza to, że praktycznie muszę coś zjeść co 2h bo inaczej mnie mdli :/ jak będę tyle jeść to za wagą nie nadążę 😂 Poza tym byłam ponad 2 miesiące na diecie, gdzie były mocno ograniczone węglowodany, a teraz pochłaniam je w strasznych ilościach i boję się reakcji organizmu, ale jak pomyślę o warzywach to mi się podnosi :/

Ja wizytę mam jutro, więc czekam z niecierpliwością, czy maluszek ruszył i pojawiło się serduszko - ale jakoś tak jestem nastawiona, że co ma być to będzie :)

reklama
Hej dziś mi przyszedł detektor tętna płodu AngelSounds i dziś mama 11+1 i od razu znalazłam serduszko babelka Boże ale się wzruszyłam, od razu na telefon nagrałam bo jest kabel do telefonu i na dyktafon ahh mój mąż mówi Boże jak głośno też się wzruszył :) powiem wam że to fajna sprawa bo teraz dziecko się nie rusza i wiele mam jest zaniepokojona z wizyty na wizytę czy dziecko żyje a tak weźmie posłucha i od razu ulga, to samo jak dziecko się już rusza to cały dzień np śpi i mama wariuje czy żyje czy jest ok i potem się jeździ na ktg żeby sprawdzić usłyszy serduszko i już ulga więc uważam że warto mieć coś takiego w domu :)

Do góry