reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny dopadla mnie chyba infekcja intymna nic mnie nie swedzi ale ostro piecze . Mam w domu masc clotrimazolum troche jej uzylam bo zawsze przynosi mi ulgę, w internecie sa mieszane opinie na temat stosowania jej w ciazy.🤷‍♀️na szczęście jutro wizyta u lekarza musze jakis dotrwac😞
Mnie też szczypie ale to po luteinie... Przepisała mi cos moja gin ale jeszcze nie wiem... Muszę iść i recepte wykupić...

reklama
@modesty a gdzie byłaś na błogosławieństwie? :)

Mnie wkurza to, że praktycznie muszę coś zjeść co 2h bo inaczej mnie mdli :/ jak będę tyle jeść to za wagą nie nadążę 😂 Poza tym byłam ponad 2 miesiące na diecie, gdzie były mocno ograniczone węglowodany, a teraz pochłaniam je w strasznych ilościach i boję się reakcji organizmu, ale jak pomyślę o warzywach to mi się podnosi :/

Ja wizytę mam jutro, więc czekam z niecierpliwością, czy maluszek ruszył i pojawiło się serduszko - ale jakoś tak jestem nastawiona, że co ma być to będzie :)

U swojego stałego spowiednika. Ogółem jestem w środowisku tradycji katolickiej. Księża stąd chętnie udzielają, w ogóle takie błogosławieństwa to jakoś do lat 60. był standard, praktycznie wszystkie wierzące kobiety przyjmowały. Teraz wiele osób nawet nie wie, że jest coś takiego.

Mnie wkurza to, że praktycznie muszę coś zjeść co 2h bo inaczej mnie mdli :/ jak będę tyle jeść to za wagą nie nadążę 😂 Poza tym byłam ponad 2 miesiące na diecie, gdzie były mocno ograniczone węglowodany, a teraz pochłaniam je w strasznych ilościach i boję się reakcji organizmu, ale jak pomyślę o warzywach to mi się podnosi :/

Ja wizytę mam jutro, więc czekam z niecierpliwością, czy maluszek ruszył i pojawiło się serduszko - ale jakoś tak jestem nastawiona, że co ma być to będzie :)
Ja też jutro 🤭 też mam nadzieję, że zobaczę zarodek i serduszko ❤️ ostatnio był tylko pęcherzyk żółtkowy.

Pa
Mój ginekolog właśnie dlatego przekonywał mnie do pappa bo na prawdę często na podstawie samego USG nie są wykrywane wady i dopiero po biochemii z krwi wychodzą. Ufam mu, ponieważ jego ojciec ma klinikę genetyczną którą prowadzi od 20 lat i ma bardzo dobre opinie więc wie co mówi. I dla mnie decyzja była prosta.
pappa wykrywa iles tam bialka w moczu no i reszta to statystyki,on daje jakies 90-95%
Ja z racji ze mam 36 lat to mam ryzyko 1-275 na ZD

Dziewczyny dopadla mnie chyba infekcja intymna nic mnie nie swedzi ale ostro piecze . Mam w domu masc clotrimazolum troche jej uzylam bo zawsze przynosi mi ulgę, w internecie sa mieszane opinie na temat stosowania jej w ciazy.🤷‍♀️na szczęście jutro wizyta u lekarza musze jakis dotrwac😞
Mi lekarka mowila ze mozna uzywac nabtym etapie

Dokładnie 😄 U mnie było polskie wydanie 😂
Co ja dziś przeżyłam 🙈 Pojechałam do mojego Taty, który smażył dziś kanię. Myślałam, że etap zachcianek i tego szaleńczego apetytu mam już za sobą. Jak zobaczyłam tą kanię, to dosłownie rzuciłam się na nią i pochłonęłam ją jak jakieś zwierzę... Później przez 2 godziny aż skręcało mi żołądek 😳 Na szczęście 3 gorące miętki i jakoś przeszło. Boże, mówię Wam mi to już chyba rozum odejmuje 🙈🙈🙈 Wstyd!
Też się wczoraj dorwałam do kani u teściowej, dzisiaj z kolei nie mogę patrzeć na jedzenie tak mnie mdli..

Mam to samo! Wprawdzie jem co 3-4h i wcale nie ciagnie mnie do warzyw. Przed ciąża diety niskoweglowodnowe, nawet do 50g na dzień a teraz chleb razowy + wedlina lub ser! Salatki które POCHŁANIAŁAM teraz mi nie smakują🙊, jem z przymusu, bo to zdrowe! 😜

reklama
Jejku dziewczyny wizyta już za 1,5h. Nie mogę się doczekać 😄

Widzę, że każda z nas ma inne zachcianki kulinarne. Mi jedyne co przechodzi przez gardło to kanapki z serkiem z rzodkiewką i pomidory. Całe góry pomidorów. Inne rzeczy też zdarza się że zjem, ale stoją mi później na żołądku do wieczora... Natomiast nie mogę zjeść nic smażonego. Ba! Nie mogę nawet czuć, że coś się gdzieś smaży bo zaraz mi się zbiera na mdłości 🤢🤢🤢

Strasznie się denerwowałam dzisiejszą wizytą, ale mimo że to dopiero jakiś 6-7 tydzień według usg to czuję że chyba macica sporo się powiększyła bo nie mogę nawet podciągnąć kolan do brzucha, od razu zaczyna cisnąć więc to chyba dobry znak 😊
Ooo, to dziś może zobaczysz ❤️? Wcześniej nie widziałaś? Trzymam kciuki ❤️❤️❤️

Do góry