reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja dzis też nie mogłam strasznie długo usnąć, w dzien spie, a w nocy po siku leżę i myślę! 05:22 i juz godzina a ja dzis mam moc spotkań online🙈.

Prenatalne mam w piątek, dla Dzidzi❤ to 12+0.
Apetyt mam znowu dobry i co 3h juz myślę o jedzeniu, ale na wadze jakieś + 2kg od samego początku, a ostatni miesiac to nawet - 0,5kg, ale + 0.7 od pomiaru z 24.08.😃

reklama
Dzień dobry mamusie! Czytam już jakiś czas ale czekałam do serduszkową wizyty aby coś napisać. TP z OM to 24.04 widziałam ze ktoś ma tak samo. Mam już 2 dzieci, córka 7 lat i syn 5 lat. Fajnie ze tu tyle już matek. Jak byłam w pierwszej ciąży na innym forum to byłyśmy wszystkie pierworódki.
Ja mam mieć badanie NT i krwi w 13+1. Podchodzę do tych wskaźników z dystansem bo właśnie jedna dziewczyna z wcześniejszego forum urodziła dziecko z ZD a jej wiek, badania, wszystko było ok i prawdopodobieństwo bardzo niskie.

Hej
Ja poki co biore jakieś witaminy co sa w domu takie zwykle 😃 i kwas oczywoscie ale kwas to juz od 3 miesięcy biore :) moze cos sobie kupie jak te mi sie skończą

U mnie na wadze 2kg na plus ale od dziś postanowilam nie ulegać zachciankom niezdrowym tylko jeść w miare zdrowo, bo przez 2 lata staralam sie być na diecie i może mieć to swoje konsekwencje takie rzucenie sie na te niezdrowe rzeczy:) tzn w sumie już ma bo zoladek boli tragicznie
Mam okropne zaparcia, któras z Was pisala o śliwkach suszonych może wyprobuje i kefir z rana może cos pomoże 🙃

Ja mam wizyte w piatek lub czwartek lub sobote 😃😃 zależy czy moj doktor będzie miał dyżur w szpitalu i czy przełoży ale stres... :)

Moje dziecko dziś zostaje w domu chyba cały tydzień zostanie, dowiedzieliśmy się od znajomej, że w szkole panuje jelitowka to jeszcze mi tego brakuje żeby mi przywlokł:) wiec będzie intensywny tydzień bo moje dziecko jest z dzieci szybko nudzących sie i tych "mamo pobaw sie ze mna" juz mi sie marzy zeby mial rodzeństwo i miał sie z kim bawić 😃😃😃

Zastanawiam sie nad tymi prenatalnymi ja jeszcze się nie zapisalam a Wy w którym tyg sie zapisujecie? Zastanawiam się czy nie zapisać sie w moje 30 ste urodziny akurat wtedy rozpoczynam II trymestr😃😃
Ja mam 5 pazdziernika

Czesc Dziewczyny, u mnie dzisiaj o 16 wizyta. Oby bylo dobrze, to juz 10 tydzien. Musze zapytac o karte ciazy i prenatalne bo na ostatniej wizycie jeszcze nic moja gin o tym nie mowila. Co do witamin ja biore Femibion 1, a na zblizajacy sie mam nadzieje 2 trymestr planuje Composita Mama Dha- ma fajny sklad, tez bylo u Pana Tabletki na blogu.

Ja po nocy lepiej, ale nos zapchany ciężko się oddycha, ehh z rok nie byłam przeziębiona a tu takie coś,🤷🏼‍♀️
wam Tez dziewczyny życzę miłego dnia, i dajcie mi proszę siły bo mnie mój tak denerwuje ze szok a jescze są jego rodzice.. A on jak taki osiołek się zachowuje zresztą dwu latek nie lepszy 🤣takie mam nerwy na moich chłopaków..,😡i powodzenia na wizytach 😍😍

reklama
Hej
Ja poki co biore jakieś witaminy co sa w domu takie zwykle 😃 i kwas oczywoscie ale kwas to juz od 3 miesięcy biore :) moze cos sobie kupie jak te mi sie skończą

U mnie na wadze 2kg na plus ale od dziś postanowilam nie ulegać zachciankom niezdrowym tylko jeść w miare zdrowo, bo przez 2 lata staralam sie być na diecie i może mieć to swoje konsekwencje takie rzucenie sie na te niezdrowe rzeczy:) tzn w sumie już ma bo zoladek boli tragicznie
Mam okropne zaparcia, któras z Was pisala o śliwkach suszonych może wyprobuje i kefir z rana może cos pomoże 🙃

Ja mam wizyte w piatek lub czwartek lub sobote 😃😃 zależy czy moj doktor będzie miał dyżur w szpitalu i czy przełoży ale stres... :)

Moje dziecko dziś zostaje w domu chyba cały tydzień zostanie, dowiedzieliśmy się od znajomej, że w szkole panuje jelitowka to jeszcze mi tego brakuje żeby mi przywlokł:) wiec będzie intensywny tydzień bo moje dziecko jest z dzieci szybko nudzących sie i tych "mamo pobaw sie ze mna" juz mi sie marzy zeby mial rodzeństwo i miał sie z kim bawić 😃😃😃

Zastanawiam sie nad tymi prenatalnymi ja jeszcze się nie zapisalam a Wy w którym tyg sie zapisujecie? Zastanawiam się czy nie zapisać sie w moje 30 ste urodziny akurat wtedy rozpoczynam II trymestr😃😃
To chyba mamy podobnie bo ja też przed ciąża byłam na diecie i na samym początku ciąży najbardziej mnie ciągnęło do fast foodow, szczególnie na McWrapa 😛 ale już od jakiegoś czasu jak mi minęły zachcianki i awersje to już staram się jeść najzdrowiej jak się da, tym bardziej że mam obsesje przytycia w ciąży ;)

Co do prenatalnych to ja mam za tydzień 22.09 i to będzie mój 12t + 4d. :)

Do góry