reklama
Mama2018mama
Fanka BB :)
Wlasnie czekam na ten moment kiedy przejda mi mdłości i zgaga bo wtedy jem poprostu cokolwiek tylko zeby zjesc hehe a jak minie a mam nadzieję ze mija powoli to zaczne sobie wprowadzać zdrowe jadłospisy, teraz tez postaram sie zdrowo jesc ale wiem ze nie zawsze mi sie to uda tez bym nie chciała przytyć w ciąży tak dużo bo w pierwszej przytylam 30kg i tak mi bylo ciezko zrzucić....To chyba mamy podobnie bo ja też przed ciąża byłam na diecie i na samym początku ciąży najbardziej mnie ciągnęło do fast foodow, szczególnie na McWrapa ale już od jakiegoś czasu jak mi minęły zachcianki i awersje to już staram się jeść najzdrowiej jak się da, tym bardziej że mam obsesje przytycia w ciąży
Co do prenatalnych to ja mam za tydzień 22.09 i to będzie mój 12t + 4d.
Kamiśka :)
Ja mam prenatalne 29.09 to będzie 12+6 także dzidziol już całkiem duży powinien być , po cichutku liczę że może poznamy płeć [emoji7][emoji7][emoji3590]
A co do witamin to ja cały czas tylko kwas foliowy ,od 12 tygodnia zacznę brać już witaminy ale jeszcze w sumie nie wiem jakie , dzisiaj 10+3 .
Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty [emoji3590]
Ja niestety mam zachcianki na bic maca i wszelkiego rodzaju owoce [emoji17] ale ten cukier :/ nie mam pojęcia jak jeść i co jeść żeby utrzymać go w rydzach po wizycie u diabetologa umowie się chyba do dietetyka bo na samym razowym chlebie i chudej wedlinie długo nie pociągnę
A co do witamin to ja cały czas tylko kwas foliowy ,od 12 tygodnia zacznę brać już witaminy ale jeszcze w sumie nie wiem jakie , dzisiaj 10+3 .
Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty [emoji3590]
Ja niestety mam zachcianki na bic maca i wszelkiego rodzaju owoce [emoji17] ale ten cukier :/ nie mam pojęcia jak jeść i co jeść żeby utrzymać go w rydzach po wizycie u diabetologa umowie się chyba do dietetyka bo na samym razowym chlebie i chudej wedlinie długo nie pociągnę
AttreA
Też się z mężem zastanawiamy czy robić te prenatalne, on nie bardzo chce, chyba się boi. Ja bym chyba zrobiła ale teraz już sama nie wiem. Co myślicie? Robić, nie robić?Hej
Ja poki co biore jakieś witaminy co sa w domu takie zwykle i kwas oczywoscie ale kwas to juz od 3 miesięcy biore moze cos sobie kupie jak te mi sie skończą
U mnie na wadze 2kg na plus ale od dziś postanowilam nie ulegać zachciankom niezdrowym tylko jeść w miare zdrowo, bo przez 2 lata staralam sie być na diecie i może mieć to swoje konsekwencje takie rzucenie sie na te niezdrowe rzeczy tzn w sumie już ma bo zoladek boli tragicznie
Mam okropne zaparcia, któras z Was pisala o śliwkach suszonych może wyprobuje i kefir z rana może cos pomoże
Ja mam wizyte w piatek lub czwartek lub sobote zależy czy moj doktor będzie miał dyżur w szpitalu i czy przełoży ale stres...
Moje dziecko dziś zostaje w domu chyba cały tydzień zostanie, dowiedzieliśmy się od znajomej, że w szkole panuje jelitowka to jeszcze mi tego brakuje żeby mi przywlokł wiec będzie intensywny tydzień bo moje dziecko jest z dzieci szybko nudzących sie i tych "mamo pobaw sie ze mna" juz mi sie marzy zeby mial rodzeństwo i miał sie z kim bawić
Zastanawiam sie nad tymi prenatalnymi ja jeszcze się nie zapisalam a Wy w którym tyg sie zapisujecie? Zastanawiam się czy nie zapisać sie w moje 30 ste urodziny akurat wtedy rozpoczynam II trymestr
Monika2211
Ja od kilku dni zasypiam około 3:00 Coś mi się z tym spaniem poprzestawiało. Męczę się, kręcę a spać nie mogę...Też nie mogę spać..zasnęłam coś koło północy zresztą jak codziennie. Ja mam wizytę razem z prenatalnymi ( mój dr robi) dopiero za 2 tygodnie A ostatnia wizyta 3 tygodnie temu, strasznie mi się dłuży..
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Monika2211
Ja jestem umówiona na 25 września, to będzie 12+2Hej
Ja poki co biore jakieś witaminy co sa w domu takie zwykle i kwas oczywoscie ale kwas to juz od 3 miesięcy biore moze cos sobie kupie jak te mi sie skończą
U mnie na wadze 2kg na plus ale od dziś postanowilam nie ulegać zachciankom niezdrowym tylko jeść w miare zdrowo, bo przez 2 lata staralam sie być na diecie i może mieć to swoje konsekwencje takie rzucenie sie na te niezdrowe rzeczy tzn w sumie już ma bo zoladek boli tragicznie
Mam okropne zaparcia, któras z Was pisala o śliwkach suszonych może wyprobuje i kefir z rana może cos pomoże
Ja mam wizyte w piatek lub czwartek lub sobote zależy czy moj doktor będzie miał dyżur w szpitalu i czy przełoży ale stres...
Moje dziecko dziś zostaje w domu chyba cały tydzień zostanie, dowiedzieliśmy się od znajomej, że w szkole panuje jelitowka to jeszcze mi tego brakuje żeby mi przywlokł wiec będzie intensywny tydzień bo moje dziecko jest z dzieci szybko nudzących sie i tych "mamo pobaw sie ze mna" juz mi sie marzy zeby mial rodzeństwo i miał sie z kim bawić
Zastanawiam sie nad tymi prenatalnymi ja jeszcze się nie zapisalam a Wy w którym tyg sie zapisujecie? Zastanawiam się czy nie zapisać sie w moje 30 ste urodziny akurat wtedy rozpoczynam II trymestr
Loli05
U mnie tak samo ale o Harmony myslimy,maz nie chce ja chce,a mowi ze i tak zrobie po swojemuTeż się z mężem zastanawiamy czy robić te prenatalne, on nie bardzo chce, chyba się boi. Ja bym chyba zrobiła ale teraz już sama nie wiem. Co myślicie? Robić, nie robić?
Loli05
Napisz cos wiecej o tej dziewczynie co urodzila ZD.ile miala lat?czy robila Pappa?harmony?miala jakies odchylenia od norm?ja teraz zaglebiam ten temat wlasnieDzień dobry mamusie! Czytam już jakiś czas ale czekałam do serduszkową wizyty aby coś napisać. TP z OM to 24.04 widziałam ze ktoś ma tak samo. Mam już 2 dzieci, córka 7 lat i syn 5 lat. Fajnie ze tu tyle już matek. Jak byłam w pierwszej ciąży na innym forum to byłyśmy wszystkie pierworódki.
Ja mam mieć badanie NT i krwi w 13+1. Podchodzę do tych wskaźników z dystansem bo właśnie jedna dziewczyna z wcześniejszego forum urodziła dziecko z ZD a jej wiek, badania, wszystko było ok i prawdopodobieństwo bardzo niskie.
Gisiaczek 86
Ja robię samo usg bez testu pappaTeż się z mężem zastanawiamy czy robić te prenatalne, on nie bardzo chce, chyba się boi. Ja bym chyba zrobiła ale teraz już sama nie wiem. Co myślicie? Robić, nie robić?
reklama
Bardzo polecam ten artykul wszystkim, ktorzy maja watpliwosci, czy robic badania prenatalne:Też się z mężem zastanawiamy czy robić te prenatalne, on nie bardzo chce, chyba się boi. Ja bym chyba zrobiła ale teraz już sama nie wiem. Co myślicie? Robić, nie robić?
"Badania prenatalne" - czy są dla każdego? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
W tym artykule chcę Wam wyjaśnić –Dlaczego uważam, że każda pacjentka w ciąży powinna wykonać „badania prenatalne”. Odnoszę wrażenie, że w naszym społeczeństwie pojęcie „badanie prenatalne” ma nieco negatywny wydźwięk – części osób wydaje się być „czymś niebezpiecznym”, jeszcze innej części...
mamaginekolog.pl
Milego dnia i powodzenia dla dzisiejszych wizytujacych!