reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie dzisiaj wystąpił taki gęsty biało-żółty śluz 😐 trochę mnie to niepokoi, bo wcześniej był biały, kremowy. Jutro mam wizytę, więc pewnie o tym wspomnę.
Ja mam caky czas gesty biały, ale na wkładce jest żółty. Ale jakoś nie martwi mnie to, a powinno? 🙄
Nie ma obaw, śluz jest normą, spytałam podczas Usg i lekarka przyznała, ale spytała a to pani nie wie, a ja no nie wiem, nie rodzilam jeszcze , więc dużo jest dla mnie nowością. Zatem no worries 😉

@Dzidziu ja robiłam dziś tradycyjnie rosolek i nietradycyjnie gruzińskie kubardi (chyba :p). Trochę nie wyrobiłam, ale właśnie spieszylam się na błogosławieństwo niewiasty przy nadziei i bardzo się cieszę, że dziś wreszcie je otrzymałam. :) Kolejna rzecz, która trochę bardziej uspokaja.
Ooo to takie placki, wszystko co jest plackiem pychaaaa!! Rosołek mmm mniam 😋😋😋 Oczywicie poszukam przepisu 😃
Wiem ze juz bylo,ale napiszcie mi jakie bierzecie witaminy suplementy prosze.ja bralam prenatal uno ale mi sie skonczyl,i teraz dorwalam w szufladzie pregna start pare kapsulek,ale cos tam gdzies czytalam ze ma malo kwasow omega,to raz w tygodniu jeszcze polykam lyzke tranu Mollera,ale cos teraz czytalam ze to moze byc za duzo tran i tabletka.ryb nie lubie.cos musialabym kupic na ebayu z Polski a nie wiem co,cos co ma wszystko
Moja lekarka do 8 tygodnia kazala brac Pregna Start, potem zmieniła mi na Feminion Natal 1 do 12. Od 12 (od piątku) mam brać Femibion 2. Caly czas dodatkowo Metafolian (solgar). Ale ja jestem po 35 roku życia.

reklama
Dokładnie 😄 U mnie było polskie wydanie 😂
Co ja dziś przeżyłam 🙈 Pojechałam do mojego Taty, który smażył dziś kanię. Myślałam, że etap zachcianek i tego szaleńczego apetytu mam już za sobą. Jak zobaczyłam tą kanię, to dosłownie rzuciłam się na nią i pochłonęłam ją jak jakieś zwierzę... Później przez 2 godziny aż skręcało mi żołądek 😳 Na szczęście 3 gorące miętki i jakoś przeszło. Boże, mówię Wam mi to już chyba rozum odejmuje 🙈🙈🙈 Wstyd!
Nigdy nie jadlam,jak smakuje?

Ja te
Nie ma obaw, śluz jest normą, spytałam podczas Usg i lekarka przyznała, ale spytała a to pani nie wie, a ja no nie wiem, nie rodzilam jeszcze , więc dużo jest dla mnie nowością. Zatem no worries 😉

Ooo to takie placki, wszystko co jest plackiem pychaaaa!! Rosołek mmm mniam 😋😋😋 Oczywicie poszukam przepisu 😃

Moja lekarka do 8 tygodnia kazala brac Pregna Start, potem zmieniła mi na Feminion Natal 1 do 12. Od 12 (od piątku) mam brać Femibion 2. Caly czas dodatkowo Metafolian (solgar). Ale ja jestem po 35 roku życia.
tez po 35,mam 36,a co to ten metafolian?

Haha nie no narazie pomarańcza raczej :) może to głupie, ale mnie uspokoiło, za maluch rośnie :)
Moj bąbel rośnie na bank . Caly dzien mnie brzuch nawalał czułam jakby mi miednicę rozpierało.Wzielam az nospę . Pozegnałam się tez z kolczykiem w pępku😑Ech jakos tak nostalgicznie sie zrobiło.12 lat go nosilam bez przerwy.

Hej. Byliśmy na tym obiedzie u znajomych i mmm od progu już zapachy. Zrobili dla mnie lasagne warzywną, pierwsze raz jadlam i była naprawdę przepyszna. Poprawiłam sałatka, ciastem i jestem pełna :-D
Co do wagi, to u mnie jest jakieś 2kg do przodu, ale to mam prawie od początku jak się dowiedziałam o ciąży. Waga rosła w oczach z dnia na dzień, a ja byłam załamana. Raz było nawet ze 3 kg więcej w pierwszych tyg. To pewnie od wzdęć, które miałam okropne i nadal miewam. Waga jednak stanęła na 61,4 i stoi od paru dni czyli 1.9kg do przodu w 12-13tyg. Nie ma tragedii a juz się bałam, że w takim tempie to skończę na 30 :-D

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, ale jestem pewna, że przyniesiecie same dobre wieści [emoji173] mam wrażenie, że często wizyty mamy grupowo, fajnie się zgrywa. Ja mam za tydzień we wtorek prenatalne, oleczqa chyba też. Na płeć nawet nie liczę, nawet jakby się domyślali, to nie powiedzą. Dopiero na połówkowych.
U nas limit zlych wiadomodci sie skonczył. Jeszcze chwila i wszystkie bedziemy w 4 miesiącu

A ja biore dalej tylko kwas foliowy i żurawit. Lekarz nie mowil zebym brala cos wiecej Powiedzial ze to jest ok. Moze w 2 trm.

reklama
Ja te
tez po 35,mam 36,a co to ten metafolian?
SOLGAR Folian (Metafolin) 400 µg suplement diety dla osób dorosłych. Matafolina jest formą dominującą folianów występujących w żywności. W stosunku do kwasu foliowego metafolina wykazuje optimum absorbcji wyższą biodostępność oraz aktywność fizjologiczną.

Ale to lekarz może zdecydować, mimo ze to OTC bez recepty.

Do góry