reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wczoraj złapał mnie taki głod że jadłam kanapkę za kanapką. Miałam już iść spać ale stwierdziłam że jeszcze musze zjeść😅 wieczorem zachciało mi się ogórkowej. Dzisiaj zaczęłam gotować ze ślinotokiem. Poczułam gotujące się mięso i... Mdłości. Chyba już pojadłam :/

reklama
Hejka. Ale was ciężko nadrobić. Mało się udzielam ale ciagle podglądam. U mnie z aplikacji pokazuje 5+5, poranne młodości od czasu do czasu czasem nawet nie poranne.... ale pomaga mi mięta, bolące piersi i nic po za tymi Póki co nie byłam na żadnej wizycie prócz badania krwi. Wizyta dopiero 9 września 😫
Beta 17.08 430
19.08. 1025
24.08. 5519
nie mogłam zrobić 21 bo laboratorium mieli zamknięte. Myślicie ze po 5 dniach jest miarodajne takie mierzenie bety?

Ja mialam i już nie mam mdłości, też się martwię. Betę robiłam 24 wyszła 1039 a wczoraj 2502. A śluz mam lekko żółty. :(
Dziewczny ja mdłości mam czasami z głodu, Bhcg rośnie szybko, więc nie ma się co przejmować brakiem objawów.
Ja w 4t5d miałam 1448, 5t.0d 2693, a 6t.3d juz 36848! I myślicie ze bardziej mnie mdliło, skad!!! Wzdęcia to jedyny stały objaw.

Cześć. Na imię mam Ola. Mam 31 lat i to moja 3 ciąża. Mam 3 letniego synka i 11 miesięcznego synka. Teraz jestem w 6 tygodniu a dokładnie 5+5. U lekarza jeszcze nie bylam ale testy pozytywne i 3 bety zrobione (ładnie rosnące). W sobote mialam lekkie plamienia ale zaczelam brac luteine dopochwowa i juz sie nie pojawily. Chciałam do Was dołączyć 😙
Witamy i gratulujemy!!! ❤🤞🤩 Zatem jest nas sporo! Wszystkim zdrówka!

Mnie o dziwo od początku ciąży strasznie cycki bolą, ale to tak, że ani córka ani stary nie mogą się do mnie nawet przytulić 🤣
Spanie już mi powoli ustępuje. Ból brzucha tylko podczas kichania.
Cześć Ola 😃
Gratulacje! ❤ Super odstępy czasowe między dzieciaczkami, fajnie mieć rodzeństwo zbliżone wiekiem :) jak się czujesz?

Ja mam podobnie, głód łapie mnie nawet w nocy, dlatego zawsze pod ręka mam banana albo krakersy - od razu pomagają zaspokoić mały głód ;) i też polecam zjadać mniejsze posiłki ale częściej. Też mnie to meczy, bo u mnie głód też od razu wiąże się z mdlosciami, a dodatkowo mam obsesje żeby nie przytyć zbytnio w ciąży a tutaj co chwile głód :p

trzymam kciuki, na pewno wyniki badań będą piękne ❤
pogoda nie rozpieszcza, ale chyba lepsze to niż ten upał 🤪
Tak, nieduza roznica wieku. Odkad się dowiedzialam że jestem w ciąży słabne ze tak powiem z dnia na dzień. A doczynku przy moim mlodszym jest co niemiara bo zaczyna wstawac przy wszystkim

Cześć!
Trzymam mocno kciuki żebyś tu z nami została ❤
Jak samopoczucie?
Dziękuję, czuję się dobrze 😃 jedynie chodzę senna i o 20 mogłabym już iść spać 😉
@Flo90 ja nie mam objawów prócz senności 😉 w pierwszej ciąży też tak miałam, a ciągle czekałam aż będę mieć zachcianki i lipa 😂 czasem mnie coś zakluje w jajniku ale rzadko, dlatego też aż nie zobaczę na USG to nie uwierzę 😉

Mi się o północy zachciało gruszki...🙈 Z mięsem mam podobnie. Ostatnio robiłam żurek i zawsze uwielbiałam zapach smażącego się boczku z białą kiełbasą, a teraz myślałam tylko o tym żeby nie zwymiotować 🤢
Ja jem malo a często, ale zdarzyło mi się już wstać w nocy i zjeść 😉, szybko mnie ssie, ale jem 2 kanapki + pomidora i jest ok, za 3h znowu coś. Na śniadanie namaczam platki owsiane z mlekiem wieczorem przed, nie gotuje ich, zeby IG za bardzo nie wzrastał. Na obiad pieczona ryba, warzywa, kasza gryczna czy bulgur. Ostanio zrobialm na kolację pity i to był strzal w 10! Dziś zobaczymy czy mieso wjedzie- kotlet!
Nie mam ochoty na słodkie, kawę, ale dzis zapiekankę bym zjadla z serem i bułeczą 😋!

reklama
Ja właśnie wróciłam ze spacerku z moim trzyletnim małym maruda 🙈 co do jedzenia to wczoraj robiłam rosołek, a dziś na nim mam ochotę na pomidorową,takie swojskie pomidorki i później zblenduje i będzie git. A na śniadanie kanapka z białym serem i pomidorem czyli standard 😅🙈 ostatnio jakąś pomidorowa jestem...

Do góry