reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Witam mam pytanie co o tym myślicie. Mam jutro lekarza ale wolę was się zapytać robiłam trzy razy test. W tamtym tygodniu w sobotę i wyszła bardzo blada kreska. Poczekałam tydzień i zrobiłam znowu i wyszła już ciemna. Zdjęcie poniżej. Dodam że okresu nie dostałam, ale zato pobolewa mnie brzuch
Gratulacje :-)

reklama
To Ty też z Poznania? Ja Polnej nie ufam, w pierwszej ciąży byłam tam parę razy, bo tylko tam zrobią badania bez zatrzymywania na obserwacji w szpitalu i to była tragedia...trafiłam tylko raz na fajnego lekarza, a tak to bardzo niemiłe lekarki, można się zaczekać, bo one mają swoje sprawy i nie interesuje je to, że ciężarna jest w zaawansowanej ciąży i coś może być nie tak...do tego podłączają pod KTG i można tam leżeć godzinę albo i dłużej, bo one zapominają, że Cię połączyły, a dzwonek przy łóżku nie działa...także dla mnie Polna to tragedia
Ja nie z Poznania tylko mój lekarz mnie tam kieruje bo u nas w mieście nie ma lekarzy z certyfikatem. Ale do Poznania mam ok 50km ;-)

No dlatego ja test PAAPA zrobię tylko jeśli po USG pani doktor powie, że zaleca zrobić, bo jest jakieś ryzyko...w pierwszej ciąży nie robiłam, bo na USG wszystko było super i ryzyko było mokroskopijne i mam zdrowego synusia :)
Ja tego PAAPA też wolałabym uniknąć bo na pewno będzie źle ze względu na wiek i poprzednie stracone ciąże :/ i wolałabym oszczędzić sobie stresów, no ale jest w pakiecie i jak nie zrobię z krwi to mnie kosztami obciążą

To jest dramat jakiś. Ja mam o tyle dobrze ze mieszkam w stolicy,ale tak samo jak i ty mam dosyć łaski NFZ. W ciazy bez względu na to do jakiego lakarza chodze badania powinny byc refundowane. A dostałaś na nie skietowanie od prywatnego lekarza?
Tak, już mam, ale chce zapisać się odrazu na PAPP-A, bede wieczorem dzwonić.

Ja tego PAAPA też wolałabym uniknąć bo na pewno będzie źle ze względu na wiek i poprzednie stracone ciąże :/ i wolałabym oszczędzić sobie stresów, no ale jest w pakiecie i jak nie zrobię z krwi to mnie kosztami obciążą
Sluchaj, nie wiem, czy bardzo chcesz iść na tą Polną na badania, bo jeśli nie to ja mogę Ci w Poznaniu polecić Alfamedica na Kościelnej, tam robiłam wszystkie prenatalne w poprzedniej ciąży i teraz też tam idę :) to jest prywatna klinika, ale sprzęt jest świetny, badanie bardzo szczegółowe, pani doktor rewelacyjna i można być na wizycie z mężem nawet w dobie tego koronaświrusa 😊 aha i nie musisz wtedy robić testu PAAPA, płacisz tylko za USG, które jest naprawdę bardzo szczegółowe i zakończone zdjęciem 4D maluszka na pamiątkę 😊😊😍

reklama
Właśnie wracam z usg, według wszelakich obliczeń z OM wychodził mi 6 tydzień. USG pokazuje dopiero 3-4 😄 Wprawdzie tętna jeszcze nie ma, powinno być za jakieś 10 dni, ale jest "zarys zarodka" i to najważniejsze 🥰🥰🥰
cudowne wieści 😊😍🤗
Powiem wam, że w sumie to obliczanie wieku z ciąży z OM to jest trochę bez sensu, bo często jest tak, że owulacja była później itd i później taki niepotrzebny stres, że z OM wychodzi tak, a z USG wychodzi inaczej...wg mnie to powinni obliczać wiek tylko z USG, a nie pytać o tą ostatnią miesiączkę 🤔🤔🤔 takie moje przemyślenia 😆😝

Do góry