reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej kochane! Dziś 33 dc, 1 dzień przed @. Test z czułością 25 mlU ❤ ❤ Według aplikacji termin wychodzi 31-03-2020/ 01-04-2020 więc pozwole sobie u was przycupnąć! ❤

Załączniki

• IMG_3477.JPG
    IMG_3477.JPG
    724,1 KB · Wyświetleń: 244
reklama
Tulcia ładne kreski, liczyłam dzisiaj na takie, a zobaczyłam bladziocha. Ale jestem dopiero w 24dc, może jak będę w 33 dc jak Ty to też zobaczę tłuste kreski.

Boli was podbrzusze? Mnie tak jak na okres, w poprzednich ciazach nic mnie nie bolało. Podobno każda ciąża inną, a ja porównuje z poprzednimi i teraz jest jakoś inaczej.
20200721_060727.jpeg

Ładnie ciemnieje u Ciebie.
Mój test sprzed chwili. Liczyłam na bardziej spektakularny wynik. Dzisiaj 24 dc. Sama już nie wiem. Jeśli w czwartek/piątek nie dostanę okresu, to chyba dopiero uznam, że to ciąża . Co myślicie? Zobacz załącznik 1151416Zobacz załącznik 1151417
Właśnie taki był mój pozytywny 🙈 teraz już 13tc.
Moim zdaniem nie ma się co zastanawiać. Jak jest cień to jest ciąża 😊 po cichu gratuluję!

Dziewczyny gratuluję Wam. Ja ostatni okres miałam 8 maja, nadal nie było drugiego po porodzie marcowym. Miałam cichą nadzieje, ze zalapie się jakimś cudem do marcowych mam, ale nawet ba kwietniowe nie mam co liczyć. Robiłam test 3 dni temu, biało. Nie wiem kiedy i czy w ogóle nastąpi owulacja czy okres dopiero zacznie się za kilka miesięcy. Ale mam jedną prośbę do Was albo pytanie. Mierzylyscie temperaturę? Czy jak jest poniżej 37 stopni to w ogóle warto jeszcse robić test? U mnie z rana temp ledwo powyżej 36 stopni. W poprzedniej ciazy jakos w 7 tyg miałam 37.1. Tylko nie wiem czy ta temp powinna byc już od zapłodnienia taka podwyższona? Piszę do Was bo na koniec lipca tak bym chciała te kreski zobaczyć❤

Tulcia ładne kreski, liczyłam dzisiaj na takie, a zobaczyłam bladziocha. Ale jestem dopiero w 24dc, może jak będę w 33 dc jak Ty to też zobaczę tłuste kreski.

Boli was podbrzusze? Mnie tak jak na okres, w poprzednich ciazach nic mnie nie bolało. Podobno każda ciąża inną, a ja porównuje z poprzednimi i teraz jest jakoś inaczej. Zobacz załącznik 1151441
Gratulacje! Mój taki sam bladzioch ma już 5 miesięcy😃

Hej kochane! Dziś 33 dc, 1 dzień przed @. Test z czułością 25 mlU [emoji173] [emoji173] Według aplikacji termin wychodzi 31-03-2020/ 01-04-2020 więc pozwole sobie u was przycupnąć! [emoji173]
Gratulacje , :-) jesteśmy na tym samym etapie ciąży. Mam taki sam termin. Kiedy wybierasz się do lekarza?

Boli was podbrzusze? Mnie tak jak na okres, w poprzednich ciazach nic mnie nie bolało. Podobno każda ciąża inną, a ja porównuje z poprzednimi i teraz jest jakoś inaczej. Zobacz załącznik 1151441
Spokojnie, 24dc to bardzo wcześnie. Fajnie że w ogóle coś wyszło :-) trzymam kciuki. Może na betę byś poszła? Rozwiałoby Twoje wątpliwości.

Moja druga córka jest z takiej kreski, która była widoczna jak się światło od drugiej strony zapaliło ;-) test robiony 3 dni przed okresem.

Jak się czujecie? Ja czasami jeszcze nie wierzę. Tak bardzo chciałam tego trzeciego dziecka, a teraz trochę do mnie nie dociera.

Ja też chciałam trzecie dziecko, a jak patrzę na pozytywny test to mnie przerażenie ogarnia. Cieszę się bardzo, ale też mam pełno obaw....
Uwielbiam dzieci, szczególnie takie malutkie [emoji4] muszę się oswoić z ta myślą.

reklama
Z ogromną nadzieją też tu przycupne. Poronilam w maju, teraz 1 cykl po poronieniu kiedy mogliśmy się starać.
W sumie na zalecenie lekarza przyjmowałam Luteine, testowalam beta, zeby wiedziec czy odstawiać Luteine, a tu 26 dc beta-hcg 13.7, a 28 dc 39. :)
Mocno trzymam kciuki, ale wiem, że czar może prysnac. Jakoś trudno uwierzyć i się cieszyć po wydarzeniach z maja. Głowa strasznie swieruje ile złych rzeczy może być.

W piątek wizyta u gin. Za pewne nic nie będzie widać, a cierpliwość nie moja mocna strona.

Mam nadzieje, że się w tej grupie utrzymamy do kwietnia ;)

Do góry