reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny chciałabym się przywitać termin porodu wychodzi w PL na 17.04 a w DE na 22.04 😅 czyli tak czy siak będę kwietniową mamą 😉 ciąża jak najbardziej planowana to będzie moja druga ciąża 😊 jestem mamą przecudownego synka 😊 jak to mówi mój mąż tym razem robiłem dziewczynkę😂🤣 no zobaczymy mi to wszystko jedno byle by było zdrowe 😊 nie wiem czy dam radę Was doczytać 🤔😁
Witam i gratuluję :)

A jak to jest z rozstępami w ciąży? Już można i powinno się coś stosować na brzuch i piersi? Stosujecie? Stosowałyście w poprzednich ciążach? Jak efekty?
Ja smaruje sie od samego początku, w pierwszej ciazy sie smarowałam tez i nie mialam rozstępów. Ale to tez zalezy od tendencji. Ja teraz martwie sie ze mi wszystko popęka bo nie startuje z 5z przodu na wadze jak w pierwszej ciazy i mam wrażenie że duzo szybciej jakos puchnę . Taki brzuch jak teraz w pierwszej ciazy mialam w 20tygodniu🤷‍♀️

Ja startuje na granicy nadwagi. 66 przy 163. Ale też nic jeszcze nie przybrałam. Mam nadzieję, że na 76 zamknę tą ciążę...

PS. Melduje pierwszy paw w tej ciąży zaliczony 🤮
Hmm ogólnie ja na wage nie patrze kto ile wazy waga to nie wyznacznik np. Mam kolezanke ktora jest mojego wzrostu wazy tyle samo a ma w biodrach 10cm więcej, w brzuchu 8cm więcej w talii też a w udzie tyle samo
Dodam ze ona nosi 40/42 ja 36/38
Ja mam 168 waze teraz 69kg przybrałam 1.5kg i nie czuje sie na nadwage a wygladam tak : troszkę brzuszek soe zaokrąglił
Tak więc waga to zly wyznacznik czy ktos ma nadwagę moze tylko tak Ci sie wydaje ze jesteś na tej granicy 😀:) ja zamierzam zamknąć temat na 80 ale jak bedzie niewiem 😀 oby sie udalo

Załączniki

• IMG_20200917_132220.jpg
    IMG_20200917_132220.jpg
    828,6 KB · Wyświetleń: 87
Laski tak dużo piszecie, że mam problem z nadążaniem :)

Witam nowe koleżanki :)

Z rozstępami niestety predyspozycje robią swoje :( Gratuluję dobrych genów jesli po ciązy ich nie macie :)

Dziewczyny, w którym tygodniu idziecie na prenatalne ( przezierność karkowa ) ? Moja gin robi , ale chcę zrobić u innego lekarza dla pewności i muszę się umowić na wizytę.

Z rozstępami niestety predyspozycje robią swoje :( Gratuluję dobrych genów jesli po ciązy ich nie macie :)

Dziewczyny, w którym tygodniu idziecie na prenatalne ( przezierność karkowa ) ? Moja gin robi , ale chcę zrobić u innego lekarza dla pewności i muszę się umowić na wizytę.
U mnie będzie 12+2.

Hmm ogólnie ja na wage nie patrze kto ile wazy waga to nie wyznacznik np. Mam kolezanke ktora jest mojego wzrostu wazy tyle samo a ma w biodrach 10cm więcej, w brzuchu 8cm więcej w talii też a w udzie tyle samo
Dodam ze ona nosi 40/42 ja 36/38
Ja mam 168 waze teraz 69kg przybrałam 1.5kg i nie czuje sie na nadwage a wygladam tak : troszkę brzuszek soe zaokrąglił
Tak więc waga to zly wyznacznik czy ktos ma nadwagę moze tylko tak Ci sie wydaje ze jesteś na tej granicy 😀:) ja zamierzam zamknąć temat na 80 ale jak bedzie niewiem 😀 oby sie udalo
Wg BMI po prostu.
Wiem, wiem mięśnie też swoje ważą :) ale u mnie to nie mięśnie. Niestety forma życia to to nie jest 😂 ale na spokojnie, jedna, druga ciąża, to się potem się człowiek ogarnie :)

Wg BMI po prostu.
Wiem, wiem mięśnie też swoje ważą :) ale u mnie to nie mięśnie. Niestety forma życia to to nie jest 😂 ale na spokojnie, jedna, druga ciąża, to się potem się człowiek ogarnie :)
Jasne, ja po 1 ciąży schudlam ponad 30kg i zaszlam w ciążę i każdy mowi i po co sie bylo odchudzać a ja mowie jakbym sie nie odchudzala to jaka teraz bym była 😅

reklama

Masz rację co do rozstępów, to tylko i wyłącznie kwestia predyspozycji. Ja mam okropne, długo ich nie mogłam zaakceptować. Teraz inaczej na to patrzę bo wracają miłe wspomnienia dużego brzuszka i wiercącego się w nim maluszka 😊 A poza tym to w dupie z tym, żadną modeliną nie byłam, nie jestem i na pewno już nie będę 🤣

Do góry