XjagodaX
Fanka BB :)
Hej
To w PL rodzimy tak samo
Raczej i tak będzie inny termin tydzień lub dwa szybciej bo będzie cc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej
To w PL rodzimy tak samo
Witam i gratulujęCześć dziewczyny chciałabym się przywitać termin porodu wychodzi w PL na 17.04 a w DE na 22.04 czyli tak czy siak będę kwietniową mamą ciąża jak najbardziej planowana to będzie moja druga ciąża jestem mamą przecudownego synka jak to mówi mój mąż tym razem robiłem dziewczynkę no zobaczymy mi to wszystko jedno byle by było zdrowe nie wiem czy dam radę Was doczytać
Ja smaruje sie od samego początku, w pierwszej ciazy sie smarowałam tez i nie mialam rozstępów. Ale to tez zalezy od tendencji. Ja teraz martwie sie ze mi wszystko popęka bo nie startuje z 5z przodu na wadze jak w pierwszej ciazy i mam wrażenie że duzo szybciej jakos puchnę . Taki brzuch jak teraz w pierwszej ciazy mialam w 20tygodniuA jak to jest z rozstępami w ciąży? Już można i powinno się coś stosować na brzuch i piersi? Stosujecie? Stosowałyście w poprzednich ciążach? Jak efekty?
Hmm ogólnie ja na wage nie patrze kto ile wazy waga to nie wyznacznik np. Mam kolezanke ktora jest mojego wzrostu wazy tyle samo a ma w biodrach 10cm więcej, w brzuchu 8cm więcej w talii też a w udzie tyle samoJa startuje na granicy nadwagi. 66 przy 163. Ale też nic jeszcze nie przybrałam. Mam nadzieję, że na 76 zamknę tą ciążę...
PS. Melduje pierwszy paw w tej ciąży zaliczony
U mnie będzie 12+2.Laski tak dużo piszecie, że mam problem z nadążaniem
Witam nowe koleżanki
Z rozstępami niestety predyspozycje robią swoje Gratuluję dobrych genów jesli po ciązy ich nie macie
Dziewczyny, w którym tygodniu idziecie na prenatalne ( przezierność karkowa ) ? Moja gin robi , ale chcę zrobić u innego lekarza dla pewności i muszę się umowić na wizytę.
Wg BMI po prostu.Hmm ogólnie ja na wage nie patrze kto ile wazy waga to nie wyznacznik np. Mam kolezanke ktora jest mojego wzrostu wazy tyle samo a ma w biodrach 10cm więcej, w brzuchu 8cm więcej w talii też a w udzie tyle samo
Dodam ze ona nosi 40/42 ja 36/38
Ja mam 168 waze teraz 69kg przybrałam 1.5kg i nie czuje sie na nadwage a wygladam tak : troszkę brzuszek soe zaokrąglił
Tak więc waga to zly wyznacznik czy ktos ma nadwagę moze tylko tak Ci sie wydaje ze jesteś na tej granicy ja zamierzam zamknąć temat na 80 ale jak bedzie niewiem oby sie udalo
Jasne, ja po 1 ciąży schudlam ponad 30kg i zaszlam w ciążę i każdy mowi i po co sie bylo odchudzać a ja mowie jakbym sie nie odchudzala to jaka teraz bym byłaWg BMI po prostu.
Wiem, wiem mięśnie też swoje ważą ale u mnie to nie mięśnie. Niestety forma życia to to nie jest ale na spokojnie, jedna, druga ciąża, to się potem się człowiek ogarnie
Masz rację co do rozstępów, to tylko i wyłącznie kwestia predyspozycji. Ja mam okropne, długo ich nie mogłam zaakceptować. Teraz inaczej na to patrzę bo wracają miłe wspomnienia dużego brzuszka i wiercącego się w nim maluszka A poza tym to w dupie z tym, żadną modeliną nie byłam, nie jestem i na pewno już nie będęLaski tak dużo piszecie, że mam problem z nadążaniem
Witam nowe koleżanki
Z rozstępami niestety predyspozycje robią swoje Gratuluję dobrych genów jesli po ciązy ich nie macie
Dziewczyny, w którym tygodniu idziecie na prenatalne ( przezierność karkowa ) ? Moja gin robi , ale chcę zrobić u innego lekarza dla pewności i muszę się umowić na wizytę.