reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Trzymam kciuki! Właśnie czytałam różne artykuły na temat objawow, że sa zmienne i od około 12tyg mozna poczuc sie super i wogole pełnym energii, ja zaczelam 9 tydz i czekam na ta magiczna 12😁
Też czekam z niecierpliwością, bo samopoczucie kiepskie, codziennie rano wymioty czy zjem czy nie i takie dziwne uczucie w żołądku przez cały dzień, jakbym miała zaraz znowu lecieć do wc. Zamówiłam sobie te tabletki na mdłości ale mają opóźnienie i się chyba nie doczekam ;/ Nie wiedziałam, że będę tak źle się czuć :( a w pracy jakoś trzeba wytrzymać heh...

reklama
Trzymam mocno kciuki! ✊ czekam na dobre nowiny! 😘
Ja do swoich prenatalnych jeszcze 6 dni 🙈
Licz licz, ja nie liczę to chociaż będę wiedziała ile zostało :D Na którą masz? Ja na 13 ale to w Pl będzie chyba 15, nie wiem ile teraz różnicy jest.

Tulcia kciuki za wizytę :)

Ja dzisiaj chciałam wziąć wolne, ale szefowa późno mi odpisała, jak już spałam i dzisiaj pójde do pracy, a jutro wolne. Muszę mamie pomóc z ta przeprowadzką, bo ona nie ogarnie tego sama, a na weekend będę prawdopodobnie miała gości i będę musiała gdzieś ich położyć do spania. Mama załamana, że do weekendu musi się wyprowadzić od nas. Zaproponowałam jej żeby chwilę u nas posiedziała zanim się ogarnie, bo co to dla mnie za różnica, ale nie sądziłam, że to będzie tyle trwało. No ile potrzeba na rozpakowanie kartonów w małym mieszkaniu? Bez dzieci i pracy po 8 godzin? I tak pewnie będzie jeszcze kilka razy zmieniać, przekładać, przesuwać jak to zwykle bywa.

I
U mnie 30stka za miesiac i 4 dni [emoji1]
W domu prawie 3 latek, 2 biochemiczne, jedna poroniona więc to moja 5 ciąża :)

Przebudzilam sie z koszmarnym bolem głowy, od bolu chce mi się wymiotować, probowalam okłady itp wzielam trochę apap forte dla dzieci bo tylko to mam w domu a zawiera paracetamol niby bezpieczny, leki biorę raz na rok ale dziś ta glowa jest nie do wytrzymania :(
Ooo to prawie tak jak ja 17 października kończę 30tke ;)

U mnie 32 lata, druga ciaza a w domu 5-cio letni synek. Tak się zastanawiam dziewczyny czy u wszystkich jest już brzuszek? Jak mam dzień bez wzdęcia to zupełnie zero brzucha...

Pytałam Was o ból piersi od pachy. Byłam teraz pobrać krew i spytałam przy okazji położną o to. Zasugerowała kolejne USG (miałam niecałe 2 tyg temu i kilka torbielek) mówiąc że to może być tak że teraz przy okazji rozwoju tych kanalików mlecznych mogą naciskać na te torbielki i stąd ten ból. Jadę właśnie do internisty, zobaczymy co powie i czy da skierowanie.

Pytałam Was o ból piersi od pachy. Byłam teraz pobrać krew i spytałam przy okazji położną o to. Zasugerowała kolejne USG (miałam niecałe 2 tyg temu i kilka torbielek) mówiąc że to może być tak że teraz przy okazji rozwoju tych kanalików mlecznych mogą naciskać na te torbielki i stąd ten ból. Jadę właśnie do internisty, zobaczymy co powie i czy da skierowanie.
Rozbijaj kapustę na noc, w sensie liścia i przykładaj do piersi. Wyciąga ból i zapalenie. Ja też miałam takie cholerstwo w piersi i bolało mnie bardzo często i właśnie kapusta mi pomagała. Skierowanie każdy może Ci wypisać, nawet zwykła rodzinna. Ja wtedy z tą piersią poszłam do przychodni, powiedziałam jaka jest sytuacja i podpięły mnie pod nagly przypadek i wepchały do chirurga. On mnie zbadał i wysłał na USG.

Dzień dobry 😊
Melduję się i ja po porannych rewolucjach.
Mam 38 lat, to moja 3 ciąża. W domu 9 letni syn i roczna córeczka.
Rodzić będę już jako 39latka 😁

No i prawdopodobnie mam cukrzycę 🥴 diabetolog w piątek. Pięknie... Mdłości, wymioty i weź tu człowieku jedz co 3h. Ciekawe jak? 🤷‍♀️ A i znowu schudlam. Już prawie 5 kg 🥺

Daj znać koniecznie,

reklama
Dzień dobry [emoji4]
Melduję się i ja po porannych rewolucjach.
Mam 38 lat, to moja 3 ciąża. W domu 9 letni syn i roczna córeczka.
Rodzić będę już jako 39latka [emoji16]

No i prawdopodobnie mam cukrzycę [emoji3061] diabetolog w piątek. Pięknie... Mdłości, wymioty i weź tu człowieku jedz co 3h. Ciekawe jak? [emoji2368] A i znowu schudlam. Już prawie 5 kg [emoji3064]
Daj znać po wizycie u diabetologa , ja mam dopiero we wtorek.

Do góry