reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Trzymam kciuki! Właśnie czytałam różne artykuły na temat objawow, że sa zmienne i od około 12tyg mozna poczuc sie super i wogole pełnym energii, ja zaczelam 9 tydz i czekam na ta magiczna 12😁
Też czekam z niecierpliwością, bo samopoczucie kiepskie, codziennie rano wymioty czy zjem czy nie i takie dziwne uczucie w żołądku przez cały dzień, jakbym miała zaraz znowu lecieć do wc. Zamówiłam sobie te tabletki na mdłości ale mają opóźnienie i się chyba nie doczekam ;/ Nie wiedziałam, że będę tak źle się czuć :( a w pracy jakoś trzeba wytrzymać heh...

reklama
Trzymam mocno kciuki! ✊ czekam na dobre nowiny! 😘
Ja do swoich prenatalnych jeszcze 6 dni 🙈
Licz licz, ja nie liczę to chociaż będę wiedziała ile zostało :D Na którą masz? Ja na 13 ale to w Pl będzie chyba 15, nie wiem ile teraz różnicy jest.

Tulcia kciuki za wizytę :)

Ja dzisiaj chciałam wziąć wolne, ale szefowa późno mi odpisała, jak już spałam i dzisiaj pójde do pracy, a jutro wolne. Muszę mamie pomóc z ta przeprowadzką, bo ona nie ogarnie tego sama, a na weekend będę prawdopodobnie miała gości i będę musiała gdzieś ich położyć do spania. Mama załamana, że do weekendu musi się wyprowadzić od nas. Zaproponowałam jej żeby chwilę u nas posiedziała zanim się ogarnie, bo co to dla mnie za różnica, ale nie sądziłam, że to będzie tyle trwało. No ile potrzeba na rozpakowanie kartonów w małym mieszkaniu? Bez dzieci i pracy po 8 godzin? I tak pewnie będzie jeszcze kilka razy zmieniać, przekładać, przesuwać jak to zwykle bywa.

I
U mnie 30stka za miesiac i 4 dni [emoji1]
W domu prawie 3 latek, 2 biochemiczne, jedna poroniona więc to moja 5 ciąża :)

Przebudzilam sie z koszmarnym bolem głowy, od bolu chce mi się wymiotować, probowalam okłady itp wzielam trochę apap forte dla dzieci bo tylko to mam w domu a zawiera paracetamol niby bezpieczny, leki biorę raz na rok ale dziś ta glowa jest nie do wytrzymania :(
Ooo to prawie tak jak ja 17 października kończę 30tke ;)

U mnie 32 lata, druga ciaza a w domu 5-cio letni synek. Tak się zastanawiam dziewczyny czy u wszystkich jest już brzuszek? Jak mam dzień bez wzdęcia to zupełnie zero brzucha...

Pytałam Was o ból piersi od pachy. Byłam teraz pobrać krew i spytałam przy okazji położną o to. Zasugerowała kolejne USG (miałam niecałe 2 tyg temu i kilka torbielek) mówiąc że to może być tak że teraz przy okazji rozwoju tych kanalików mlecznych mogą naciskać na te torbielki i stąd ten ból. Jadę właśnie do internisty, zobaczymy co powie i czy da skierowanie.

Pytałam Was o ból piersi od pachy. Byłam teraz pobrać krew i spytałam przy okazji położną o to. Zasugerowała kolejne USG (miałam niecałe 2 tyg temu i kilka torbielek) mówiąc że to może być tak że teraz przy okazji rozwoju tych kanalików mlecznych mogą naciskać na te torbielki i stąd ten ból. Jadę właśnie do internisty, zobaczymy co powie i czy da skierowanie.
Rozbijaj kapustę na noc, w sensie liścia i przykładaj do piersi. Wyciąga ból i zapalenie. Ja też miałam takie cholerstwo w piersi i bolało mnie bardzo często i właśnie kapusta mi pomagała. Skierowanie każdy może Ci wypisać, nawet zwykła rodzinna. Ja wtedy z tą piersią poszłam do przychodni, powiedziałam jaka jest sytuacja i podpięły mnie pod nagly przypadek i wepchały do chirurga. On mnie zbadał i wysłał na USG.

Dzień dobry 😊
Melduję się i ja po porannych rewolucjach.
Mam 38 lat, to moja 3 ciąża. W domu 9 letni syn i roczna córeczka.
Rodzić będę już jako 39latka 😁

No i prawdopodobnie mam cukrzycę 🥴 diabetolog w piątek. Pięknie... Mdłości, wymioty i weź tu człowieku jedz co 3h. Ciekawe jak? 🤷‍♀️ A i znowu schudlam. Już prawie 5 kg 🥺

Daj znać koniecznie,

reklama
Dzień dobry [emoji4]
Melduję się i ja po porannych rewolucjach.
Mam 38 lat, to moja 3 ciąża. W domu 9 letni syn i roczna córeczka.
Rodzić będę już jako 39latka [emoji16]

No i prawdopodobnie mam cukrzycę [emoji3061] diabetolog w piątek. Pięknie... Mdłości, wymioty i weź tu człowieku jedz co 3h. Ciekawe jak? [emoji2368] A i znowu schudlam. Już prawie 5 kg [emoji3064]
Daj znać po wizycie u diabetologa , ja mam dopiero we wtorek.

Do góry