reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Daj znać po wizycie u diabetologa , ja mam dopiero we wtorek.
Dam, dam.
Tylko zastanawiam się jak to w ogóle możliwe? Tzn.wyniki mam tak jak w poprzedniej ciąży na pograniczu i tylko godzinę po miałam o 2 przekroczone i wtedy cukrzycy nie było a teraz nagle jest. Normy są identyczne jak te ok 1,5 roku temu.. Tak czy inaczej ograniczałam cukry i jadłam co 3h, mierzyłam poziom, ale nie miałam skierowania do diabetologa i stwierdzonej cukrzycy 🙈 byłam pewna, że skoro wyniki są prawie identyczne jak te z poprzedniej ciąży, to tylko mam dbać o zróżnicowaną, zdrową dietę. Zrobię co mi każą dla dobra dziecka. Tylko trochę to dziwne.

Dziewczyny dziękuję za tak liczny odzew;) Fajnie, że mamy taką rozpiętość wiekową i zarówno pierwsze ciąże, jak i kolejne :) Każdej życzę spokojnej ciąży i ze szczęśliwym rozwiązaniem ☺ Ja od jakiegoś tygodnia o wiele lepiej się czuję, rano tylko odruchy wymiotne i mdłości na wieczór, ale w ciągu dnia jest całkiem dobrze, doszłam do wniosku, że będę się cieszyć z tych lepszych dni i korzystać, a jak trzeba to odpoczywać :) Chociaż nachodzą mnie czasem myśli czy wszystko jest dobrze, ale na szczęście plamienia ustały, raz na jakiś czas czuję ciągnięcie w brzuchu, więc myślę, że będzie dobrze.. Mój lekarz pozwolił mi jechać z mężem na weekendowy wypad, mam nadzieje, że mąż zaplanuje podróż z uwzględnieniem częstych toalet :p Kochane miłego dnia dla Was wszystkich i trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

A dziewczyny tez Wam sie tak ciężko oddycha? :)
Jw dzis wypilam kawe kopiko i nawet poszlo bo glowa bolała jak niewiem ciśnienie mialam po zdenerwowaniu na męża 90/60:D

Licz licz, ja nie liczę to chociaż będę wiedziała ile zostało :D Na którą masz? Ja na 13 ale to w Pl będzie chyba 15, nie wiem ile teraz różnicy jest.

Tulcia kciuki za wizytę :)

Ja dzisiaj chciałam wziąć wolne, ale szefowa późno mi odpisała, jak już spałam i dzisiaj pójde do pracy, a jutro wolne. Muszę mamie pomóc z ta przeprowadzką, bo ona nie ogarnie tego sama, a na weekend będę prawdopodobnie miała gości i będę musiała gdzieś ich położyć do spania. Mama załamana, że do weekendu musi się wyprowadzić od nas. Zaproponowałam jej żeby chwilę u nas posiedziała zanim się ogarnie, bo co to dla mnie za różnica, ale nie sądziłam, że to będzie tyle trwało. No ile potrzeba na rozpakowanie kartonów w małym mieszkaniu? Bez dzieci i pracy po 8 godzin? I tak pewnie będzie jeszcze kilka razy zmieniać, przekładać, przesuwać jak to zwykle bywa.
Haha ja odliczam i siedzę jak na szpilkach 😃 śmieszna ta ciąża, życie teraz się toczy od wizyty do wizyty 🤣
Ja mam na 8:30 😱

Dzień dobry 😊
Melduję się i ja po porannych rewolucjach.
Mam 38 lat, to moja 3 ciąża. W domu 9 letni syn i roczna córeczka.
Rodzić będę już jako 39latka 😁

No i prawdopodobnie mam cukrzycę 🥴 diabetolog w piątek. Pięknie... Mdłości, wymioty i weź tu człowieku jedz co 3h. Ciekawe jak? 🤷‍♀️ A i znowu schudlam. Już prawie 5 kg 🥺
I u mnie niestety cukrzyca ciążowa diabetolog też w piątek.
Dziewczyny jak wygląda taka wizyta? Trochę się stresuję.

reklama
Ja też nie, ale pewnie teraz wiek robi swoje 🤔
Musi coś być na rzeczy. U mnie nagle wyszla za wysoka tarczyca, gdzie nigdy nie mialam problemow. Człowiek chyba im starszy tym bardziej podatny na wszystko. A ciąża wiadomo, jest dla naszych organizmów dodatkowym obciążeniem, pomino tego jak piękny i cudowny nie był to stan. Organizm swoje mimo to w kosc dostaje.

Do góry