reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ciśnienie mam książkowe, badałam kontrolnie przez 2 tygodnie.
W pierwszej ciąży opuchlizna nóg pojawiła się dopiero ok 5-6 miesiąca. A w tej to jakoś wszystko wczesniej
U mnie tak bylo jak mialam problemy z cisnieniem( skontroluj sobie dla spokoju), a nic nie pomagalo po za lezeniem z nogami na poduchacj-tak mniej wiecej pod katem 90 stopni.

reklama
Hej,
Chciałam się jak na razie tylko przywitać :)
Staramy się z mężem od kilku miesięcy o dziecko.
Mam nadzieję, że ten cykl udany. Okres spóźnia się jak na razie 3 dni, ale pozatym niestety brak objawów jakichkolwiek.
I jeszcze się powstrzymuje, żeby nie zrobić testu, bo nie chciałabym się znowu rozczarować..
Rób test trzymam kciuki 😁

Dziewczyny, jak się dziś czujecie? Pogoda nam się trochę zepsuła. Ja ogólnie 16go nogę skręciłam , byłam kilka dni temu u chirurga kazał nosić ortezę taka gumowa jak skarpeta przez 6 tygodni 😱 a jakieś 4 dni później wyszło że jestem w ciąży , a mam dużą skłonność do tycia , jak tu bez spacerów bez rowerka nawet stacjonarnego, ciężko kurczę, nie wiem co ćwiczyć żeby nogi nie nadwyrężyć a jakiś ruch muszę mieć , zwłaszcza że mam trochę dużo nadwyżki. A tu dopiero poczateczek. Eh, same przygody mam już na wstępie , mam nadzieję że moja fasolinka będzie mi za to zdrowo rosnąć. Powiedzcie mi dziewczyny, co jecie na codzien ? Ile posiłków i mniej więcej co takiego z góry będę wam wdzięczna bo nie mam już pomysłów żeby było coś w miarę zdrowo

Dziewczyny, jak się dziś czujecie? Pogoda nam się trochę zepsuła. Ja ogólnie 16go nogę skręciłam , byłam kilka dni temu u chirurga kazał nosić ortezę taka gumowa jak skarpeta przez 6 tygodni 😱 a jakieś 4 dni później wyszło że jestem w ciąży , a mam dużą skłonność do tycia , jak tu bez spacerów bez rowerka nawet stacjonarnego, ciężko kurczę, nie wiem co ćwiczyć żeby nogi nie nadwyrężyć a jakiś ruch muszę mieć , zwłaszcza że mam trochę dużo nadwyżki. A tu dopiero poczateczek. Eh, same przygody mam już na wstępie , mam nadzieję że moja fasolinka będzie mi za to zdrowo rosnąć. Powiedzcie mi dziewczyny, co jecie na codzien ? Ile posiłków i mniej więcej co takiego z góry będę wam wdzięczna bo nie mam już pomysłów żeby było coś w miarę zdrowo
A ile ważysz i przy jakim wzroście? Ja też mam problem z waga dopiero co przed ciąża zaczęła mi Waga wkoncu spadać a tu muszę odpuścić redukcję.. No ale jestem na diecie Wrzoska bo nie chce duzo przytyć..ja jem 4POSILKI na śniadanko zawsze kanapki z wędlina plus jajko lub ser, na drugie jem owsianke z owocami lub omlet na słodko, na obiad różnie makaron że szpinakiem i piersią, leczo, zupa gulaszowa, burito,kaszotto, i na kolacje przeważnie zapiekanki z pesto i mozzarela albo jakaś owsianka no i pije dwa razy dziennie błonnik witalny żeby zapchać ten swój żołądek 🤣

reklama

Hej :)
Ja się czuje dobrze, w końcu nie wytrzymałam i zapisałam się prywatnie na wizytę + usg do gin na sobotę.... to będzie mój 7 tydz (6+1), myślicie, że będzie już coś widać? Przecież ja nie wytrzymam tego miesiąca jak mi zasugerowała pani doktor z placówki do której należę.... 🤷🏻‍♀️
Co do odżywiania to ja mam 4 posiłki dziennie - śniadanie, II śniadanie, obiad i kolacja. Ja mam osobiście wykupioną dietę z BeDiet (Chodakowskiej) i tam jest też opcja układania posiłków dla kobiet w ciazy, wiec już się przerzuciłam na tą dietę, choć póki do mnie załamuje bo wcześniej miałam układany plan diety na 1500 kcl dziennie a teraz mi każą jeść ponad 2000 kcl 😋 ale dalej trenuje, także mam nadzieje, że nie przytyje zbytnio, oprócz brzuszka 😃

Kurczę słabo z Twoją noga :( może skonsultuj się z jakimś lekarzem ortopeda lub fizjoterapeuta, który by Ci mógł polecić ewentualne ćwiczenia na Twój stan? Tj. Ciąża + skręcona noga?

Do góry