reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ciśnienie mam książkowe, badałam kontrolnie przez 2 tygodnie.
W pierwszej ciąży opuchlizna nóg pojawiła się dopiero ok 5-6 miesiąca. A w tej to jakoś wszystko wczesniej
U mnie tak bylo jak mialam problemy z cisnieniem( skontroluj sobie dla spokoju), a nic nie pomagalo po za lezeniem z nogami na poduchacj-tak mniej wiecej pod katem 90 stopni.

reklama
Hej,
Chciałam się jak na razie tylko przywitać :)
Staramy się z mężem od kilku miesięcy o dziecko.
Mam nadzieję, że ten cykl udany. Okres spóźnia się jak na razie 3 dni, ale pozatym niestety brak objawów jakichkolwiek.
I jeszcze się powstrzymuje, żeby nie zrobić testu, bo nie chciałabym się znowu rozczarować..
Rób test trzymam kciuki 😁

Dziewczyny, jak się dziś czujecie? Pogoda nam się trochę zepsuła. Ja ogólnie 16go nogę skręciłam , byłam kilka dni temu u chirurga kazał nosić ortezę taka gumowa jak skarpeta przez 6 tygodni 😱 a jakieś 4 dni później wyszło że jestem w ciąży , a mam dużą skłonność do tycia , jak tu bez spacerów bez rowerka nawet stacjonarnego, ciężko kurczę, nie wiem co ćwiczyć żeby nogi nie nadwyrężyć a jakiś ruch muszę mieć , zwłaszcza że mam trochę dużo nadwyżki. A tu dopiero poczateczek. Eh, same przygody mam już na wstępie , mam nadzieję że moja fasolinka będzie mi za to zdrowo rosnąć. Powiedzcie mi dziewczyny, co jecie na codzien ? Ile posiłków i mniej więcej co takiego z góry będę wam wdzięczna bo nie mam już pomysłów żeby było coś w miarę zdrowo

Dziewczyny, jak się dziś czujecie? Pogoda nam się trochę zepsuła. Ja ogólnie 16go nogę skręciłam , byłam kilka dni temu u chirurga kazał nosić ortezę taka gumowa jak skarpeta przez 6 tygodni 😱 a jakieś 4 dni później wyszło że jestem w ciąży , a mam dużą skłonność do tycia , jak tu bez spacerów bez rowerka nawet stacjonarnego, ciężko kurczę, nie wiem co ćwiczyć żeby nogi nie nadwyrężyć a jakiś ruch muszę mieć , zwłaszcza że mam trochę dużo nadwyżki. A tu dopiero poczateczek. Eh, same przygody mam już na wstępie , mam nadzieję że moja fasolinka będzie mi za to zdrowo rosnąć. Powiedzcie mi dziewczyny, co jecie na codzien ? Ile posiłków i mniej więcej co takiego z góry będę wam wdzięczna bo nie mam już pomysłów żeby było coś w miarę zdrowo
A ile ważysz i przy jakim wzroście? Ja też mam problem z waga dopiero co przed ciąża zaczęła mi Waga wkoncu spadać a tu muszę odpuścić redukcję.. No ale jestem na diecie Wrzoska bo nie chce duzo przytyć..ja jem 4POSILKI na śniadanko zawsze kanapki z wędlina plus jajko lub ser, na drugie jem owsianke z owocami lub omlet na słodko, na obiad różnie makaron że szpinakiem i piersią, leczo, zupa gulaszowa, burito,kaszotto, i na kolacje przeważnie zapiekanki z pesto i mozzarela albo jakaś owsianka no i pije dwa razy dziennie błonnik witalny żeby zapchać ten swój żołądek 🤣

reklama

Hej :)
Ja się czuje dobrze, w końcu nie wytrzymałam i zapisałam się prywatnie na wizytę + usg do gin na sobotę.... to będzie mój 7 tydz (6+1), myślicie, że będzie już coś widać? Przecież ja nie wytrzymam tego miesiąca jak mi zasugerowała pani doktor z placówki do której należę.... 🤷🏻‍♀️
Co do odżywiania to ja mam 4 posiłki dziennie - śniadanie, II śniadanie, obiad i kolacja. Ja mam osobiście wykupioną dietę z BeDiet (Chodakowskiej) i tam jest też opcja układania posiłków dla kobiet w ciazy, wiec już się przerzuciłam na tą dietę, choć póki do mnie załamuje bo wcześniej miałam układany plan diety na 1500 kcl dziennie a teraz mi każą jeść ponad 2000 kcl 😋 ale dalej trenuje, także mam nadzieje, że nie przytyje zbytnio, oprócz brzuszka 😃

Kurczę słabo z Twoją noga :( może skonsultuj się z jakimś lekarzem ortopeda lub fizjoterapeuta, który by Ci mógł polecić ewentualne ćwiczenia na Twój stan? Tj. Ciąża + skręcona noga?

Do góry