reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Holiday Park Resort w Pobierowie idealne miejsce dla dzieci. Także polecam obiekty Holiday! 🙂
Mówisz że waga idealna? Przed pierwszą ciąża miałam 53 kg i cały czas taka waga mi się marzy 😂ale to już chyba tylko marzenia 😂
Synek 5 lat córcia 3 :)
I jak się sprawdza taka różnica wieku? Ja mam prawie dwu latka w domu, więc różnica będzie ponad 2,5roku i tak myślę jak to będzie? Niby im mniejszą różnica tym lepiej ale jakoś mnie to nie przekonuje 🙈 a zta Waga to musiałaś być chudzinka 🙉

I jak się sprawdza taka różnica wieku? Ja mam prawie dwu latka w domu, więc różnica będzie ponad 2,5roku i tak myślę jak to będzie? Niby im mniejszą różnica tym lepiej ale jakoś mnie to nie przekonuje 🙈 a zta Waga to musiałaś być chudzinka 🙉
Jak córa się urodziła to syn miał równe 2lata i1miesiac. Moim zdaniem najlepsza różnica wieku! Dzieciaki są w tym momencie zgrane i bardzo za sobą. Obawiałam się zazdrości ze strony syna ale niepotrzebnie! Rozumial że karmie siostrę i zaraz do niego podejde, ciągle zaglądał do wózka czy łóżeczka sprawdzając czy mała śpi czy nie,podawal pieluszki przy zmianie także na prawdę przeszliśmy to super. Teraz się trochę obawiam bo będzie różnica 6 i 4 lata a córka jest trochę mała zazdrośnica i ma dość trudny charakterek. Ale mam nadzieję że zakochają się w maleństwie jak tylko je poznają 🙂

Jak córa się urodziła to syn miał równe 2lata i1miesiac. Moim zdaniem najlepsza różnica wieku! Dzieciaki są w tym momencie zgrane i bardzo za sobą. Obawiałam się zazdrości ze strony syna ale niepotrzebnie! Rozumial że karmie siostrę i zaraz do niego podejde, ciągle zaglądał do wózka czy łóżeczka sprawdzając czy mała śpi czy nie,podawal pieluszki przy zmianie także na prawdę przeszliśmy to super. Teraz się trochę obawiam bo będzie różnica 6 i 4 lata a córka jest trochę mała zazdrośnica i ma dość trudny charakterek. Ale mam nadzieję że zakochają się w maleństwie jak tylko je poznają 🙂
U nas różnica była 3 i 2 miesiące. Teraz jakby się udało to by było prawie 8 lat i prawie 5. Myślę, że super bo dzieci mam już samodzielne, więc damy radę. ;)

Dziewczyny, macie jakieś sposoby na opuchnięte nogi? Strasznie ciężko mi chodzić. Mam wrażenie jakby chciało mi rozerwać żyły pod kolanami. W ogóle można w pierwszym trymestrze pić pokrzywę na ściągnięcie wody z organizmu?

Dziewczyny, macie jakieś sposoby na opuchnięte nogi? Strasznie ciężko mi chodzić. Mam wrażenie jakby chciało mi rozerwać żyły pod kolanami. W ogóle można w pierwszym trymestrze pić pokrzywę na ściągnięcie wody z organizmu?
Ale to już opuchnięte nogi? Masz upały? Czy czemu one ci tak puchną? Może do lekarza czy to nie jakaś niewydolność żylna? Mi puchły ale gdzieś w 5miesiacu przy upałach i pracy stojącej..

Hej,
Chciałam się jak na razie tylko przywitać :)
Staramy się z mężem od kilku miesięcy o dziecko.
Mam nadzieję, że ten cykl udany. Okres spóźnia się jak na razie 3 dni, ale pozatym niestety brak objawów jakichkolwiek.
I jeszcze się powstrzymuje, żeby nie zrobić testu, bo nie chciałabym się znowu rozczarować..

reklama
Upały i dużo pracy fizycznej przy remoncie domu. U nas są spore górki, praktycznie brak równin więc podejrzewam że i nogi trochę przesilone.
Ale to już opuchnięte nogi? Masz upały? Czy czemu one ci tak puchną? Może do lekarza czy to nie jakaś niewydolność żylna? Mi puchły ale gdzieś w 5miesiacu przy upałach i pracy stojącej..

Do góry