reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja tez cały czas plamie ... raz mocniej raz mniej a dziś wcale od dwóch dni 😉 plamienia nie maja większy wpływ na zdrowa ciąże 😉 ale wiadomo nie możemy mocno się forsować a żyć normalnie i robić wszystko z głowa 😉 obserwować swoje ciało jak reaguje na wysiłek 😊

Dziewczyny ja jestem coś ok 10+4 a mi dzisiaj wymioty wróciły i to po śniadaniu! 🤢Zjadłam trzy małe kanapeczki z wędlina i serem żółtym z herbatka z miodem i cytrynka i tylko wstałam od stołu i ledwo doszlam! Czuje się jak kapeć, ciągle dalej mnie zbiera na wymioty 🤢🤮a oczywiście dzisiaj pełno roboty, zrobić zakupy, ciasto, obiad bo jutro rano teście będą.. 😱Jeszcze iść z tym moim dwulatkiem do sklepu to wyczyn ostatnio, wózek bee, on chwilę idzie i chce na rączki i wtedy siada na środku i płaczę, co robiłyście w tej sytuacji? Bo mi się z dnia na dzień nerwy na niego kończą.. W poniedziałek mamy wizytę w żłobku i chyba pójdzie do niego.. Chciałam go dawać z trzy razy w tygodniu na 5godzin ale Pani mówiła że lepiej dać go na całe dnie bo za długo że mną był i ciężko będzie mu się odzwyczaić na pół dniowkach... Nie wiem sama..

Tak, ja plamilam właśnie cos ok.2 tygodni. Lekarz kazał mi sie nie przejmować i stwierdził, za to chyba pozostałości po implantacji zarodka. Nie licząc dźwigania i dużego wysiłku kazał mi normalnie funkcjonować i wręcz zalecił np.spacery. Boli nie miałam (poza sporadycznym lekkim bólem brzucha wynikającym z rozrastania macicy). I powiem Ci, ze jak miałam dzień bardziej leżący to psychicznie byłam wrakiem, a plamienie wcale nie było mniejsze. Dlaczego właściwie leżysz? Tak Ci lekarz zalecił?
No właśnie lekarz kazał mi się oszczędzać a ja chyba tak ze strachu leżę ale szczerze jestem wykończona psychicznie ;( najchętniej to bym wsiadła w auto i pojechała do rodziców na kilka dni ale to 250 km ;( lekarz w sumie mówi ze mogę plamić i pokazał mi na usg takie jakby miejsca w macicy niezagnieżdżone. Mówił ze 40 procent ciąż plami ... sama nie wiem czy nie przesadzam. Właśnie siadam do czytania artykułu 😍💗

Dziewczyny ja jestem coś ok 10+4 a mi dzisiaj wymioty wróciły i to po śniadaniu! 🤢Zjadłam trzy małe kanapeczki z wędlina i serem żółtym z herbatka z miodem i cytrynka i tylko wstałam od stołu i ledwo doszlam! Czuje się jak kapeć, ciągle dalej mnie zbiera na wymioty 🤢🤮a oczywiście dzisiaj pełno roboty, zrobić zakupy, ciasto, obiad bo jutro rano teście będą.. 😱Jeszcze iść z tym moim dwulatkiem do sklepu to wyczyn ostatnio, wózek bee, on chwilę idzie i chce na rączki i wtedy siada na środku i płaczę, co robiłyście w tej sytuacji? Bo mi się z dnia na dzień nerwy na niego kończą.. W poniedziałek mamy wizytę w żłobku i chyba pójdzie do niego.. Chciałam go dawać z trzy razy w tygodniu na 5godzin ale Pani mówiła że lepiej dać go na całe dnie bo za długo że mną był i ciężko będzie mu się odzwyczaić na pół dniowkach... Nie wiem sama..
Ja z moim dwulatkiem juz dawno nie byłam w sklepie😜 na ogol robie zakupy jak on jest w żłobku. Co do żłobka to doskonale rozumiem wyrzuty, ze jak go na tyle zostawić itd. Ale wiem po swoim, ze jest zachwycony żłobkiem. I widzę mnóstwo pozytywów. Jedyny negatyw - choroby. A tak to po 1- uczy sie baaardzo dużo. Choćbym chciała mu poświęcać całe dnie to nie mam tyle pomysłów co te panie. Po 2-oprócz nauki różnych czynności, uczy sie kontaktów z dziećmi. Mam porównanie - jego kuzyn 3 letni, wiecznie z mama, dzikus jak nie wiem co. Ciałem osłania swoje zabawki, żeby nikt nie dotknął. Mojego małego wręcz wygania i nie chce sie z nim bawić, bo woli zostawać sam ze swoimi zabawkami. A mój kocha dzieci i uwielbia sie z nimi bawić. Ten 3latek ma siostrzyczkę poniżej roku i potrafi jej wyrywać zabawki, bo są niby jego. I wtedy wkracza mój i daje jej cos od siebie i ja pociesza, a mi od razu ciepło na serduchu. No i po 3-dla dziecka to frajda, maja dużo zabaw, atrakcji, zawsze cos innego niż ten sam dom i ta sama matka😂 pomysł o sobie, ułatw sobie życie, bo jak nagle przy noworodku stwierdzisz, ze nie dajesz rady i chcesz starszaka na dłużej oddawać do żłobka to dopiero wtedy on to odczuje, wiedząc, ze mama zostaje z maluszkiem

Ja tez cały czas plamie ... raz mocniej raz mniej a dziś wcale od dwóch dni 😉 plamienia nie maja większy wpływ na zdrowa ciąże 😉 ale wiadomo nie możemy mocno się forsować a żyć normalnie i robić wszystko z głowa 😉 obserwować swoje ciało jak reaguje na wysiłek 😊
Oj oby już te plamienia nie wróciły , bo wiem jaki to stresik ❤️

reklama
No właśnie lekarz kazał mi się oszczędzać a ja chyba tak ze strachu leżę ale szczerze jestem wykończona psychicznie ;( najchętniej to bym wsiadła w auto i pojechała do rodziców na kilka dni ale to 250 km ;( lekarz w sumie mówi ze mogę plamić i pokazał mi na usg takie jakby miejsca w macicy niezagnieżdżone. Mówił ze 40 procent ciąż plami ... sama nie wiem czy nie przesadzam. Właśnie siadam do czytania artykułu 😍💗
A może ktoś Cię odwieźć do tych rodziców? Mąż? Wtedy wygodnie sie rozłóż na siedzeniu, jedz do tych rodziców i zobaczysz, ze odpoczniesz! Psychika jest mega ważna, warto sie zresetować, a gdzie lepiej jak u mamusi😁

Do góry