reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny a jak u Was z wagą? I rosnącym brzuszkiem? Ja dzisiaj stanęłam na wagę i zobaczyłam +2 kg. Trochę jestem w szoku, że tak szybko mi idzie 😂 a nie jem dużo, nawet niekiedy trochę mniej niż zwykle, bo nie wszystkie rzeczy dam radę przełknąć. Dzisiaj 8+2. Ale niestety męczą mnie zaparcia i wzdęcia, więc może to jest przyczyną.
Moja waga ma sie dobrze,stoi pod szafka w lazience nie uzywana;)

Ja odkad wrocilam do pracy to duzo mniej jem bo nie mam jak i to jest dobre bo 5 miesiecy w domu i doopcia rosla.musialam odsmazyc synkowi ziemniaki z kurczakiem,kurczaka nie zjadlam ziemniaki tak,z kapusta kiszona...ale i tak wzdycham do mojego twarozku ze szczypiorkiem

Ja jestem już po wizycie. Widziałam m9je 2cm szczęścia które fikalo rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije, żadnych widocznych plamien czy krwawien 😍
Normalnie się poryczalam 🙈😍
Boże, jak cudownie 😊 ❤️
Ja myślę, że to już koniec złej passy i teraz już wszystkie będziemy cieszyć się wieściami po wizytach, gadać o pierdołach i narzekać 😊

A ja mam takie dziwne te mdłości. Po prostu przychodzą w ciągu dnia kiedy chcą, rano wstaje spoko zjem śniadanie super, dziś wypiłam kawę i normlanie miałam odruchy wymiotne, ale nie wymiotowałam. Wymiotowałam raz w niedzielę. 🤢 A teraz znów kuźwa godzina 21 a mnie mdli. Ja nie wiem czy to podswiadomie działa czy to faktycznie przychodzi kiedy chce. Matko jeszcze siedzę w pracy do 22 zaraz chyba będę 🤢. 🙄🙄
Tez mam mdłości jak im sie zachce np teraz leze w łóżku nagle mnie mdli ni z tego ni z owego🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ dopadają mnie w najmniej oczekiwanych momentach

reklama
Monikaaaa jak wspaniale no to DUŻA Dzidzia, ale aż się wzruszylam❤❤❤! Cieszę sie i gratuluję mocno! 😃😘

Ślicznie dziękuję za zapytałaś i pamiętałaś! Uspokilam sie, bo wczoraj w różnych miejscach mnie kłuło i po prawej i po lewej! A to Mały Skarb❤ sie rozpycha !

Zjadlam o 17:00 i jestem głodna 🤣! Fest,dziś przez Ewelina marzę o paprykarzu 😋.
😘❤️ Dziękuję bardzo, bardzo, bardzo ❤️W ogóle mówiłam też lekarzowi, że zamartwiałam się, bo w pierwszej ciąży tak strasznie bolały mnie piersi i miałam duże mdłości a teraz nic. A on mądrze powiedział, że każda ciąża jest zaprogramowana inaczej i nie powinno się ich porównywać pod kątem objawów. Kobiety często padają ofiarami stereotypu, że zdrowa ciąża to silne mdłości, wymioty itp. a wcale tak nie jest. Nie ma reguły. Powiedział „widzi pani, zamiast cieszyć się, że dobrze znosi pani ciąże to się pani zamartwia”. Racja 🙂

Do góry