reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny w piątek będą teście i szykuje powoli ciasto jakie chce zrobić i pisze tak

Żółtka i cukier utrzeć do białości i puszystości (mikserem z końcówką do ubijania białek). Dodać 50 ml mleka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, ekstrakt migdałowy i zmiksować.

Resztę mleka zagotować. Na wrzące mleko wlać masę żółtkową i gotować, mieszając często, jak budyń, do zgęstnienia. Dodać masło, pokrojone w kawałki, wymieszać do jego roztopienia. Gotowy krem wyłożyć na kruchy spód, schłodzić.

Jak myślicie to już nie będzie surowe jajo i będę mogła normalnie jeść? Ja myślę że tak ale wolę usłyszeć też od was 😜😜
Nie będzie 😊 Ja w ogóle ostatnio pochłonęłam u taty tiramisu 😅 Zapomniałam się 🙈

reklama
Dobra dziewczyny teraz pytanie nie mogę sobie poradzić od jakiegoś tygodnia z zimnem chodzę opatulona jak zima czy Wy też tak macie czy odwrotnie gorąco Wam?

Już myślałam, że coś ze mną nie tak, bo większość dnia mi zimno ;) nie mówiąc o tym, że na dworze zamarzam.
Okazuje się, że jest nas więcej :)

Ufff jak dobrze ze nie tylko ja jestem takim zmarzluchem teraz ulżyło mi :))) chyba to hormony tak na nas dzialaja bo ja ogólnie mam nizsza temp a nos na czubku jest tak zimny jakby nie należał do ciała 😁😁😁😁
Dzis czuje ze moje dziecko rośnie 😀😀 macica się naciaga wzdłuż i wszerz więc czuje ze takie male jak biedroneczka a zaczyna sie tam rozpychać 😀😀😀

Cioteczki kochane ❤ U mojego Skarbeńka wszystko ok 😊 Ma już 3,2 cm i fika sobie koziołki 😂
Dzidziu, tym kluciem lekarz kazał się w ogóle nie przejmować. Mówi, że kłucie, rozpieranie, ciągniecie itp. to zupełnie normalne. Niepokojące są tylko bardzo silne skurcze 🙂 No i kazał dbać o pęcherz.
Ewelinko ❤ Teraz mocno trzymam kciuki za Was 🤗 😘
Monikaaaa jak wspaniale no to DUŻA Dzidzia, ale aż się wzruszylam❤❤❤! Cieszę sie i gratuluję mocno! 😃😘

Ślicznie dziękuję za zapytałaś i pamiętałaś! Uspokilam sie, bo wczoraj w różnych miejscach mnie kłuło i po prawej i po lewej! A to Mały Skarb❤ sie rozpycha !

Zjadlam o 17:00 i jestem głodna 🤣! Fest,dziś przez Ewelina marzę o paprykarzu 😋.

reklama
Do góry