reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny w piątek będą teście i szykuje powoli ciasto jakie chce zrobić i pisze tak

Żółtka i cukier utrzeć do białości i puszystości (mikserem z końcówką do ubijania białek). Dodać 50 ml mleka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, ekstrakt migdałowy i zmiksować.

Resztę mleka zagotować. Na wrzące mleko wlać masę żółtkową i gotować, mieszając często, jak budyń, do zgęstnienia. Dodać masło, pokrojone w kawałki, wymieszać do jego roztopienia. Gotowy krem wyłożyć na kruchy spód, schłodzić.

Jak myślicie to już nie będzie surowe jajo i będę mogła normalnie jeść? Ja myślę że tak ale wolę usłyszeć też od was 😜😜
Nie będzie 😊 Ja w ogóle ostatnio pochłonęłam u taty tiramisu 😅 Zapomniałam się 🙈

reklama
Dobra dziewczyny teraz pytanie nie mogę sobie poradzić od jakiegoś tygodnia z zimnem chodzę opatulona jak zima czy Wy też tak macie czy odwrotnie gorąco Wam?

Już myślałam, że coś ze mną nie tak, bo większość dnia mi zimno ;) nie mówiąc o tym, że na dworze zamarzam.
Okazuje się, że jest nas więcej :)

Ufff jak dobrze ze nie tylko ja jestem takim zmarzluchem teraz ulżyło mi :))) chyba to hormony tak na nas dzialaja bo ja ogólnie mam nizsza temp a nos na czubku jest tak zimny jakby nie należał do ciała 😁😁😁😁
Dzis czuje ze moje dziecko rośnie 😀😀 macica się naciaga wzdłuż i wszerz więc czuje ze takie male jak biedroneczka a zaczyna sie tam rozpychać 😀😀😀

Cioteczki kochane ❤ U mojego Skarbeńka wszystko ok 😊 Ma już 3,2 cm i fika sobie koziołki 😂
Dzidziu, tym kluciem lekarz kazał się w ogóle nie przejmować. Mówi, że kłucie, rozpieranie, ciągniecie itp. to zupełnie normalne. Niepokojące są tylko bardzo silne skurcze 🙂 No i kazał dbać o pęcherz.
Ewelinko ❤ Teraz mocno trzymam kciuki za Was 🤗 😘
Monikaaaa jak wspaniale no to DUŻA Dzidzia, ale aż się wzruszylam❤❤❤! Cieszę sie i gratuluję mocno! 😃😘

Ślicznie dziękuję za zapytałaś i pamiętałaś! Uspokilam sie, bo wczoraj w różnych miejscach mnie kłuło i po prawej i po lewej! A to Mały Skarb❤ sie rozpycha !

Zjadlam o 17:00 i jestem głodna 🤣! Fest,dziś przez Ewelina marzę o paprykarzu 😋.

reklama
Do góry