reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Bardzo mi przykro przez te wszystkie złe wieści 😔 ściskam Wam dziewuszki!
A tym samym ja zaczęłam się martwić. Bo u mnie też jest drobna różnica między OM a USG. Byłam na wizycie 7+3 według OM, a według USG wyszło 7+0, serduszko biło, zarodek miał 11mm. Czy któraś z Was też miała takie drobne różnice i jak było dalej?
Kolejna wizyta w poniedziałek, co prawda u innego lekarza, ale będę miała porównanie czy dzidzia rośnie.
Ja mam 5 dni roznicy,babka mi mowi ze system oblicza na 28 dni cyklu i ze jesli moje cykle sa dluzsze to jest ok.sama nie wiem

reklama
No nie mów, że kobiety w ciąży nie można zwolnić, bo jeśli to nowa praca to trzeba policzyć kiedy kończy się umowa na okres próbny, jeśli kończy się po 12tc to tak, pracownica jest chroniona, ale jeśli umowa kończy się przed 12tc to pracodawca ma prawo nie przedłużyć umowy i jeśli zaczęło się pracę wiedząc, że się jest w ciąży to jest to powód do zwolnienia dyscyplinarnego, aczkolwiek są przecież badania do pracy z tym też chyba mocz i wyszłoby, że jest ciąża
Obowiązkowo jest lekarz medycyny pracy i w zależności od zawodu też dodatkowe badania (ja miałam np. Okulistę), ale moczu nie miałam nigdy badanego w ramach pracy ;)

Nawet w takiej sytuacji, po powrocie z macierzyńskiego musi być przepracowany jeden dzień żeby móc wziąć jakiekolwiek L4, a do tego po macierzyńskim musisz wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy i dopiero wrócić
Już dwa razy wylądowałam w szpitalu. Rzygam jak kot i to bez uprzedzenia. Dlaczego mam wybierać urlop skoro mam podstawy do l4. Jakaś podstawa prawna? Aż przedzwonię do swoich kadr...

reklama
Do góry