reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja jestem już po wizycie, niestety nie pozytywnej.
Teoretycznie według miesiączki powinnam być w 8t+5d, według pierwszego USG w 7t+5d, a teraz wyszło że jestem w 6t+2d i niestety nie było słychać serca. Mam zrobić bete i jeżeli po 48h nie wzrośnie to będzie wszystko jasne. Następną wizytę teoretycznie mam za tydzień. Od wczoraj nie mam objawów także myślę że nic z tego nie będzie 😭
Ogromnie mi przykro 🤗. Sprawdź Oczywiście będ ale chciałam się spytać to na pierwszym było siódmy tydzień na teraz jest szóstym

To żadna różnica i uwierz mi że bardzo możliwe że Dziszia, nadrobi ja miałam na pierwszym USG 6 + 1 według OM 6+4 a teraz jest idealnie 10 + 4 = OM.
Zatem spokojnie.🥰
Dziękuję, podniosłaś mnie na duchu 🤗 nie wiem tylko czy nie robię błędu, że idę w poniedziałek do innego lekarza, bo wiadomo że to zawsze inny sprzęt. Ale może będę miała porównanie chociaż że rośnie ♥️ mam nadzieję

Hej. Ja po wizycie, kontrolnym usg. Z maluszkiem wszystko wporządku, serduszko pięknie bije. Karty ciąży jeszcze nie mam, bo położna mało ogarnięta i nie ma czasu wiecznie. Wstępnie się umówiłyśmy za dwa tyg, ale nigdy nic nie wiadomo. Kiedy następna wizyta też nie wiem, bo będziemy się umawiać po założeniu karty ciąży. Teraz muszę w pracy załatwić przejście z wychowawczego na l4, tylko zaś nie wiem jak to zrobić bo nie znam terminu następnej wizyty. Ehh.. Cały czas coś

Ja jestem już po wizycie, niestety nie pozytywnej.
Teoretycznie według miesiączki powinnam być w 8t+5d, według pierwszego USG w 7t+5d, a teraz wyszło że jestem w 6t+2d i niestety nie było słychać serca. Mam zrobić bete i jeżeli po 48h nie wzrośnie to będzie wszystko jasne. Następną wizytę teoretycznie mam za tydzień. Od wczoraj nie mam objawów także myślę że nic z tego nie będzie 😭
Bardzo mi przykro , trzymaj sie 🤗, zrób badanie mieć 100% pewność .
Ale powiedz proszę to na pierwszym USG było 7+ 5 a teraz na drugim jest 6 + 2?

Wszystko zależy od charakteru wykonywanej pracy. Ja mam okulistę przez to że pracuje 8 godzin z komputerem, EKG bo stanowisko kierownicze i lekarz medycyny pracy.🙂 Bywa cholesterol z palca 😉. Kiedyś byla krew i mocz, teraz juz nie wszedzie.
Dokładnie tak 😊 Ja miałam i okulistę i neurologa i kardiologa, wszyscy święci normalnie plus sporo badań 😂 Zależy od pracy 🙂

Dziękuję, podniosłaś mnie na duchu 🤗 nie wiem tylko czy nie robię błędu, że idę w poniedziałek do innego lekarza, bo wiadomo że to zawsze inny sprzęt. Ale może będę miała porównanie chociaż że rośnie ♥ mam nadzieję
Oczywiście że warto, ja chodzę symultanicznie do dwóch na raz lekarek, na dwa różne też USG gdzie jest lepszy sprzęt 😃.

To zapytaj, bo mi tak powiedziała księgowa męża i czytałam w necie też, że tak właśnie trzeba zrobić, bo po macierzyńskim kończy się okres ochronny i nawet w ten dzień powrotu pracodawca może dać wypowiedzenie jeśli się nie weźmie urlopu wypoczynkowego
Przepraszam, ale to chyba największa bzdura jaką na ten temat słyszałam. Cóż, szukam informacji, bo może te rewelacje mają jakąś logikę? A ja jestem do tyłu z przepisami, co może nie być takie wątpliwe 😉😉😁

Do kadrowej się nie dodzwoniłam jeszcze, ale nasza druga prawniczka podtrzymuje moje zdanie. To MIT, że trzeba wybierać chociaż jeden dzień urlopu. Niczego się nie traci oprócz ewentualnego niewykorzystanego urlopu sprzed 3 lat.

Próbuję nadal się dodzwonić...

reklama
Do góry