reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Już dwa razy wylądowałam w szpitalu. Rzygam jak kot i to bez uprzedzenia. Dlaczego mam wybierać urlop skoro mam podstawy do l4. Jakaś podstawa prawna? Aż przedzwonię do swoich kadr...
To zapytaj, bo mi tak powiedziała księgowa męża i czytałam w necie też, że tak właśnie trzeba zrobić, bo po macierzyńskim kończy się okres ochronny i nawet w ten dzień powrotu pracodawca może dać wypowiedzenie jeśli się nie weźmie urlopu wypoczynkowego

Bardzo mi przykro przez te wszystkie złe wieści 😔 ściskam Wam dziewuszki!
A tym samym ja zaczęłam się martwić. Bo u mnie też jest drobna różnica między OM a USG. Byłam na wizycie 7+3 według OM, a według USG wyszło 7+0, serduszko biło, zarodek miał 11mm. Czy któraś z Was też miała takie drobne różnice i jak było dalej?
Kolejna wizyta w poniedziałek, co prawda u innego lekarza, ale będę miała porównanie czy dzidzia rośnie.
To żadna różnica i uwierz mi że bardzo możliwe że Dziszia, nadrobi ja miałam na pierwszym USG 6 + 1 według OM 6+4 a teraz jest idealnie 10 + 4 = OM.
Zatem spokojnie.🥰

reklama
Do góry