reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, dostałam od innego lekarza bez związku z ciąża morfologię krwi do zrobienia. Wyszły dwa wskaźniki poniżej normy, świadczą niby o lekkim niedoborze żelaza. On mi tam napisał, że nie ma potrzeby konsultacji, bo nie ma to wpływu na dolegliwość z jaką u niego byłam.

Myślicie że wystarczy gin spytać czy mam suplementować żelazo? Rodzinnego właściwie jeszcze nie mam, nie wiem nawet jak się wybiera w luxmedzie. :D chyba w końcu się wybiorę bo ogółem mam od dziecka często siniaki i też dość często mi leciała krew z nosa przy zmęczeniu i nie tylko. Myślicie że to może mieć związek z tym żelazem?
Najpierw warto się zorientować czy witaminy które przyjmujesz dla ciężarnych nie zawierają żelaza lub jeśli zawierają to ile bo jak przedawkujesz to kupki nie zrobisz przez miesiąc 😄

reklama
Myślę, że wszystkie martwimy się tak samo. Prawda jest taka, że to trochę jak loteria. Trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć, że będzie dobrze bo i tak co ma być to będzie, a katowanie się czarnowidztwem tylko nam szkodzi. Dobrze, że mamy siebie bo w tej grupie trudniej jest zwariować 😄
Jeśli ma się za sobą kilka strat, to każdy objaw stresuje i martwi nawet jeśli robimy wszystko, by myśleć pozytywnie 🤷‍♀️

Ja mam termin dokladnie jak ty na 28.04
Tez bylam w 5 tyg na usg i tez byl tylko prcherzyk 5mm teraz we wtorek wizyta i mam nadzieje ze serduszko juz bedzie
Byłam na USG w 5 tygodniu niestety nie było widać zarodka tylko sam pęcherzyk wielkości 0.56 czy któraś z dziewczyn miała tak samo ?teraz kolejne USG mam w 8 tygodniu powinno być już bicie serca na USG

o matkooo, zapiekanki 😍
ja to odkąd w środę dotarłam do pracy to ciągle mnie mdli... nie mogę patrzeć na żadne jedzenie i picie 🤢 jeszcze nie wymiotowałam, ale czuję, że niedługo nie wytrzymam 🤮

Hey dziewczyny! Byłam na pierwszej wizycie h ginekologa i troszkę się martwię. Jestem w 7 tygodniu z ciąża wszystko ok, zarodek rozwija się prawidłowo, słychać było bicie serca. Jednak na drugim jajniku pojawił mi się dosyć duży torbiel bo aż 3 cm. Dodatkowo następna wizytę Pank ginekolog zleciła mi za 3 tygodnie czyli będzie to 10 tydzień ciąży. Czy to nie za odległy czas? Martwię się, ze może coś złego się wydarzyć. Myśle, żeby iść za 1.5 tyg i skonsultować z inna osoba.

o matkooo, zapiekanki 😍
ja to odkąd w środę dotarłam do pracy to ciągle mnie mdli... nie mogę patrzeć na żadne jedzenie i picie 🤢 jeszcze nie wymiotowałam, ale czuję, że niedługo nie wytrzymam 🤮
Mam to samo! Który tydzień? :D ja niestety od 5 tygodnia poranne wymioty, a mdłości cały dzień. Schudłam już 2 kg jak tam dalej pójdzie to ciąża lepsza dieta niż z chodakowska 😂😭

Mam to samo! Który tydzień? :D ja niestety od 5 tygodnia poranne wymioty, a mdłości cały dzień. Schudłam już 2 kg jak tam dalej pójdzie to ciąża lepsza dieta niż z chodakowska 😂😭
dziś 6+3, jakby jeszcze doszły wymioty to ja nie wiem 🤪 W poprzedniej ciąży nawet nie pomyślałam o mdłościach. Właśnie próbuję zjeść kanapki z serem, ale głowa mnie rozbolała 😜

reklama
dziś 6+3, jakby jeszcze doszły wymioty to ja nie wiem 🤪 W poprzedniej ciąży nawet nie pomyślałam o mdłościach. Właśnie próbuję zjeść kanapki z serem, ale głowa mnie rozbolała 😜
To jesteśmy w podobnym czasie 🙊 Ja dziś 7+1 , życzę Ci żeby tylko samopoczucie się polepszyło a w żadnym wypadku nie szło to w druga stronę! Ja się smjeje ze już gorzej być nie może 😂

Do góry