reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@Martxx1 ja miałam OM 23 lipca, ale cykle mam krótkie - 26 dni, choć wydaje mi się, że owulację miałam między 15dc a 17 dc ;) W poprzedniej ciąży byłam na pierwszym USG w 6t1d i chyba było coś widać, ale bez serduszka i na pewno nie zakładał mi tak wcześnie karty ciąży.

Powiem wam, że w pierwszej ciąży to z pomiarów dziecko zawsze było większe (długie) czyli data porodu wcześniejsza, a i tak urodziła się dwa dni po terminie z OM i w sumie cały czas się tej daty wszyscy lekarze trzymali :) a wzrost jej do dzisiaj został i choć ma trochę ponad 2 lata to wyrasta mi z ciuchów na 3 lata :o i wszyscy myślą, że ma 3 lata, bo wysoka i wygadana 😂

@Martxx1 ja miałam OM 23 lipca, ale cykle mam krótkie - 26 dni, choć wydaje mi się, że owulację miałam między 15dc a 17 dc ;) W poprzedniej ciąży byłam na pierwszym USG w 6t1d i chyba było coś widać, ale bez serduszka i na pewno nie zakładał mi tak wcześnie karty ciąży.

Powiem wam, że w pierwszej ciąży to z pomiarów dziecko zawsze było większe (długie) czyli data porodu wcześniejsza, a i tak urodziła się dwa dni po terminie z OM i w sumie cały czas się tej daty wszyscy lekarze trzymali :) a wzrost jej do dzisiaj został i choć ma trochę ponad 2 lata to wyrasta mi z ciuchów na 3 lata :o i wszyscy myślą, że ma 3 lata, bo wysoka i wygadana 😂
Trzymam kciuki i czekam na wieści ❤️❤️

A co do pracy to poprzednio poszłam na L4 2,5 miesiąca przed porodem, a teraz planuję tak 2 miesiące przed i zobaczymy czy się uda ;) A lekarz praktycznie od początku bez problemu chciał mi dać L4 - mówi, że zawsze się znajdzie podstawę do zwolnienia ;)

Nie przejmuj się. Mnie diagnozowali od marca.. Końcem czerwca dostałam diagnozę "refluks krtaniowo-gardlowy". Zaczęłam się leczyć wreszcie.. I ciąża.. Wszystko musiałam odstawić.. Do tego biorę duphaston, który nasila objawy :(. 17.09 mam wizytę u gastrolog i liczę po cichu, że jest jakiś lek który mogę brać :(
Mnie tez diagnozowali od marca i mi wyszło zapalenie żołądka i lekki refluks. A pieczenie miałam takie w przełyku i duszności od tego, ze sie spodziewałam jakichś nadzerek w przełyku, a tu czysto😜 w każdym razie mój ginekolog mówił, ze inhibitory pompy protonowej w ciazy można brać i sam nawet przepisuje ciężarnym jak nie dają rady ze zgaga... ja tam je szybko odstawiłam, bo tragicznie sie po nich czułam i zostałam tylko przy diecie (teraz juz nawet nie, jem wszystko prawie) i doraźnie czasem gaviscon biorę. Wczoraj za to przeczytałam, ze jest spoko lek, który tez można w ciazy i on działa jakoś regenerująco i nawilżająco na żołądek - neobianacid. Zamówiłam juz, żeby mieć w razie czego😉

Mnie tez diagnozowali od marca i mi wyszło zapalenie żołądka i lekki refluks. A pieczenie miałam takie w przełyku i duszności od tego, ze sie spodziewałam jakichś nadzerek w przełyku, a tu czysto😜 w każdym razie mój ginekolog mówił, ze inhibitory pompy protonowej w ciazy można brać i sam nawet przepisuje ciężarnym jak nie dają rady ze zgaga... ja tam je szybko odstawiłam, bo tragicznie sie po nich czułam i zostałam tylko przy diecie (teraz juz nawet nie, jem wszystko prawie) i doraźnie czasem gaviscon biorę. Wczoraj za to przeczytałam, ze jest spoko lek, który tez można w ciazy i on działa jakoś regenerująco i nawilżająco na żołądek - neobianacid. Zamówiłam juz, żeby mieć w razie czego😉
Ja dzwoniłam do mojego lekarza ale on stwierdził, że NIE MA leków bezpiecznych w ciąży jeśli chodzi o refluks .. Stąd atak na gastrologa 😅. Pewnie jest mądrzejszy haha. Ja mam ciągły problem z bólem i utrudnionym przelykaniem +zaczęły mi się robić owrzodzenia na krtani 😅. Dieta ciągle (no prawie). Żołądek mam w porządku za to właśnie przewlekłe zap. Gardła. Czekam na tą wizytę za 2tyg. Skoro mecze się od marca to i te 2tyg.dam radę 😁.

Ja dzwoniłam do mojego lekarza internisty ale on stwierdził, że NIE MA leków bezpiecznych w ciąży jeśli chodzi o refluks .. Stąd atak na gastrologa 😅. Pewnie jest mądrzejszy haha. Ja mam ciągły problem z bólem i utrudnionym przelykaniem +zaczęły mi się robić owrzodzenia na krtani 😅. Dieta ciągle (no prawie). Żołądek mam w porządku za to właśnie przewlekłe zap. Gardła. Czekam na tą wizytę za 2tyg. Skoro mecze się od marca to i te 2tyg.dam radę 😁. Coś mam z internetem. Wybaczcie dubla.

reklama
Jest zarodek i bije serduszko i jest o dwa dni do przodu. Aż boję się cieszyć bo w straconych ciążach zawsze zarodek miał opóźnienia. Jak bym chciała aby tym razem się udało[emoji120]
Za wszystkie wizytujace dzisiaj wielkie kciuki
Gratulacje :-)
Dziewczyny powiedzcie mi bo strasznie boli mnie gardło i coś mnie rozkłada i katar ,co można w ciąży stosować? [emoji85]
Na gardło to woda z solą. Okropne ale pomaga.
Mi tez z 1,70 spadlo na 0,33 i tak skacze ciagle,robie badania co3tyg[emoji846]
Bierzesz leki?

Mnie dzisiaj okropnie boli głowa przy każdym ruchu. W sumie to od wczoraj już boli i nie przechodzi.

Do góry