reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale czy wy sprzątanie normalnie tak jak przed ciążą? Dobrze się czułam i stwierdziłam, że umyje okna 🤦 no i umyłam w 2 pokojach najpierw woda z płynem uniwersalnym a później normalnie z płynem do szyb i mnie tknęło dopiero pod koniec drugiego, że przecież nie powinnam tego wdychać i zaczęłam sobie wkręcać 😭 niby czytam, że ogólnodostępne środki nie powinny źle oddziaływać, ale ja nawet rękawiczek nie założyłam, bo nie pomyślałam o tym 🤦 i sobie teraz siedzę i wkręcam, że jak oddycham to czuję w sobie ten płyn i ta chemię i szkodzę dziecku 🤦 no i druga kwestia- używacie dalej płynów antybakteryjnych do rąk?
Tak, ja sprzątam tak jak zawsze. Fakt, że często używam myjke parową, więc wtedy detergenty nie są mi potrzebne, ale np w pracy tego już nie mam. Plyny antybakteryjne używam przede wszystkim w pracy, bardzo często.

Hej. Moja noc była dzisiaj długa, naładowałam baterie :) nie wiem na ile wystarczy, ale może dzisiaj będę w miarę dobrze funkcjonować. Jadę z dziećmi na większe zakupy, pewnie cały dzień zleci. Zajadę jeszcze do ikea, bo wycofują ze sprzedaży serię stuva, a ja chciałam przewijak z tej serii. Może kupię.

A ja dziewczyny siedzę i pije kawkę, specjalnie szlam do sklepu z młodym po rozpuszczalna bo moja z ekspresu mnie odrzuca 🤣🤢, zaraz będę robić obiadek bo na 14.30 położna, mój robi łazienkę zmienia płytki, syf w całym domu nie mam siły i chęci tego ogarniać, małrmu puściłam bajki a ja sie delktuje kawka, tylko coś mnie jajniki kują na zmianę, w sklepie jak byłam to też mnie kulo mimo że koszyk lekki🧐, wszystko muszę robić na raty bo chwilę stoję i złe się czuję muszę odpocząć masakra jakaś 🤣🤣🤣miłego weekendu

A ja dziewczyny siedzę i pije kawkę, specjalnie szlam do sklepu z młodym po rozpuszczalna bo moja z ekspresu mnie odrzuca 🤣🤢, zaraz będę robić obiadek bo na 14.30 położna, mój robi łazienkę zmienia płytki, syf w całym domu nie mam siły i chęci tego ogarniać, małrmu puściłam bajki a ja sie delktuje kawka, tylko coś mnie jajniki kują na zmianę, w sklepie jak byłam to też mnie kulo mimo że koszyk lekki🧐, wszystko muszę robić na raty bo chwilę stoję i złe się czuję muszę odpocząć masakra jakaś 🤣🤣🤣miłego weekendu
Wiesz , że mnie teraz też odrzuciło od kawy z ekspresu. Pije rozpuszczalna A mąż się śmieje, że sprzeda ekspres ( mój prezent urodzinowy) bo i tak nie używam ale mam nadzieję że smaki powroca:)

No właśnie, jak to jest z tą pokrzywą? My kupiliśmy, jednak dowiedzieliśmy się, że w ciąży nie powinno się jej pić.

○●○●○●○●
Stosowanie pokrzywy w ciąży może sprzyjać krwawieniu i zwiększać ryzyko poronienia, dlatego niektórzy odradzają picie herbaty z pokrzywy w I trymestrze ciąży (dopuszczając ją w późniejszej ciąży). Według niektórych źródeł działanie poronne jest związane z przyjmowaniem dużych ilości pokrzywy. Są też opinie, że picie naparu z pokrzywy może nieść ryzyko przedwczesnego porodu, dlatego lepiej nie stosować go przez całą ciążę.
Pokrzywa zawiera związki, które mogą naśladować działanie insuliny, z tego względu może wpływać na poziom cukru we krwi i zakłócać leczenie cukrzycy ciążowej.
Pokrzywa może wywołać łagodne zaburzenia żołądkowo-jelitowe w postaci nudności czy biegunki lub skórne reakcje alergiczne np. swędzenie i wysypkę.
Pokrzywa zawiera bardzo dużo wit. A.
Serio można pić tylko wode, kazda herbatka ma jakies przeciwwskazania 🤪.
Czerwona nie, owocowe maja hibiskusa nie, czarna kofeina, zielona tez nie.

Ja nie wiem, czy to hormpny tak działają, że takie sny są, przed ciąża nie mialam w ogóle.. 😐 albo za mocno wszystko przeżywamy. Jakieś rozchwianie emocjonalne mam od rana, po tej ciężkiej nocy 😐
Ja spalam dobrze, sny były, staram się ich nie pamiętać, bo w ciąży mam turbo dziwne, ale jest 12:16 a mi sie nie chce jeść, a do tej pory mnie ssało. Biorę od tygodnia nospe, brzuch miekki, ale czy myślicie ze dlatego nie czuje ciągnięcia i kłucia w brzuchu?

Nie jesteś najstarsza. Ja mam 38 lat i to moja 3 ciąża.
Hej dziewczyny. Podczytuję temat i odważyłam się napisać [emoji4]. W kwietniu będę mamą.. szok i niedowierzanie... mam 37 lat (więc pewnie jestem tu najstarsza :p ) poza tym mam jeszcze 5letnie bliźnięta.. wbrew pozorom przy chlopcach czułam się doskonale a teraz... szkoda słów.. jak nie ja... ale może to starość? Pozdrawiam ciepło !

Nie przesadzajcie ;) filiżanka kawy/herbaty nie zaszkodzi - niezależnie czy to czarna, zielona czy z hibiskusem. Jedyne co jest bezwzględnie przeciwwskazane do picia podczas ciąży to alkohol.

reklama
Z jedzeniem też za wiele nie można.
A jak nasze matki nas nosiły pod sercami, nie miały tskiej wiedzy jak dziś i zobacz żyjemy, mamy się swietnie. Taka trochę paranoja z tymi ograniczeniami 🤷‍♀️
Jeszcze trochę a tylko leżeć jak inkubatory będziemy 🤣

Do góry