reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Jeszcze pije duuuzo wody z cytryna i herbatkę pokrzywę :)
No właśnie, jak to jest z tą pokrzywą? My kupiliśmy, jednak dowiedzieliśmy się, że w ciąży nie powinno się jej pić.

○●○●○●○●
Stosowanie pokrzywy w ciąży może sprzyjać krwawieniu i zwiększać ryzyko poronienia, dlatego niektórzy odradzają picie herbaty z pokrzywy w I trymestrze ciąży (dopuszczając ją w późniejszej ciąży). Według niektórych źródeł działanie poronne jest związane z przyjmowaniem dużych ilości pokrzywy. Są też opinie, że picie naparu z pokrzywy może nieść ryzyko przedwczesnego porodu, dlatego lepiej nie stosować go przez całą ciążę.
Pokrzywa zawiera związki, które mogą naśladować działanie insuliny, z tego względu może wpływać na poziom cukru we krwi i zakłócać leczenie cukrzycy ciążowej.
Pokrzywa może wywołać łagodne zaburzenia żołądkowo-jelitowe w postaci nudności czy biegunki lub skórne reakcje alergiczne np. swędzenie i wysypkę.
Pokrzywa zawiera bardzo dużo wit. A.

Co Ty gadasz 😁 a później co? Uważaj, bo spaniesz. Sama nie pójdziesz 🙄 później czy jak juz bedzie strasze to czekać az wróci do domu 🤣🤣🤣

Oczywiście żartuję, ja mam a dzisn nadzieję, że nie będę taka matką co o wszystko sie boi i wszystkiego zabrania 🤣🤣ale kto wie 🤣🤣
Wiesz, że Jak w nocy nie mogłam spać to dokładnie o tym samym myślałam?
Jak dziecko się urodzi, to czy dobrze nakarmie, albo czy dobrze będzie spało. I Tak mówię, przecież ja do końca swojego życia będę się bała o moje dziecko 😂😂😂😂
Ale to już będę się martwić jak będzie że mną hahaha

reklama
Do góry