reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja nie wiem, czy to hormpny tak działają, że takie sny są, przed ciąża nie mialam w ogóle.. 😐 albo za mocno wszystko przeżywamy. Jakieś rozchwianie emocjonalne mam od rana, po tej ciężkiej nocy 😐
Ja myślę że za dużo myślimy.. Stresujemy sie.. Wsumie to normalne w ciąży każda chciałaby żeby z dzidzia było wszystko ok.
Ja staram s i e nie analizować snów
Wstaje rano i zapominam.. 😊
I tak mamy dużo na głowie po co nam kolejny stres

reklama
Jejku dawno mnie tu nie było, aż nie jestem w stanie nadrobić waszych wiadomości 😯🙈 ja przedwczoraj miałam druga wizytę u ginekologa, w koncu widać pęcherzyk i moją małą kropeczke 🥰 tak się cieszyłam ze nawet lekarza radością zaraziłam 😅 szczerze mówiąc bardzo ulżyło mi jak lekarz potwierdził ciąże pojedyncza, bo powiem wam ze od jakiegoś czasu miałam jakiś taki strach nawet dziwne sny 😐 Niestety lekarz stwierdził tez niedoczynnosc tarczycy, co dziwne bo badałam się jakieś pol roku temu i wyniki były jak najbardziej w normie, podobno to właśnie przez ciąże, dostałam leki powinno być okay ❤️ Co do objawów to nudności mam bardzo często ale nie wymiotuje, piersi mi chyba kiedyś wybuchną.. śpię i chodzę tylko w staniku dla mam karmiących bo są mięciutkie niemające fiszbin ale trzymają pierś, bo jakbym miała je tak luzem to chyba bym się za dużo ruszać nie mogła 😅 potem również dołączam do grona wiecznie głodnych, nim stop mi burczy w brzuchu aż boli 😐 i muszę zjeść czasem nawet koło północy 😐 mam nadzieje ze to ustanie 🤭 kolejna wizyta 08.09 i podobno będzie już serduszko słychać i będzie widać już nasz zarodek ❤️ Piszcie co tam u was bo się trochę rozpisałam 🙈

Hej dziewczyny. Podczytuję temat i odważyłam się napisać 😊. W kwietniu będę mamą.. szok i niedowierzanie... mam 37 lat (więc pewnie jestem tu najstarsza :p ) poza tym mam jeszcze 5letnie bliźnięta.. wbrew pozorom przy chlopcach czułam się doskonale a teraz... szkoda słów.. jak nie ja... ale może to starość? Pozdrawiam ciepło !

Hej dziewczyny. Podczytuję temat i odważyłam się napisać 😊. W kwietniu będę mamą.. szok i niedowierzanie... mam 37 lat (więc pewnie jestem tu najstarsza :p ) poza tym mam jeszcze 5letnie bliźnięta.. wbrew pozorom przy chlopcach czułam się doskonale a teraz... szkoda słów.. jak nie ja... ale może to starość? Pozdrawiam ciepło !
Witaj :) może W brzuszku dziewczynka ?:) Ja mam dwie córki i teraz też widzę różnice w samopoczuciu..może będzie synuś:)

AnnaKatarzyna - nie ukrywam byłoby super. Najważniejsze, żeby dzieciaczek był zdrowy :). Słyszałam, że dziewczynki rzadziej mają kolki a wspomnienia z chłopcami pod tym względem mam potworne.. do tego wcześniaki (31tc). Chciałabym urodzić zdrowe, grzeczne dziecko haha i tego życzę też Wam :)

Hej dziewczyny jutro kończę 9tydzien :) hmm ja też wiecznie głodna masakra, ostatnio miałam tak że jeść nie umiałam taka kula w gardle wszystko ble itd wymiotów nie miałam No ale nie czułam się ok ale przeszło :) piersi też raz bolą raz nie, podbrzusze czasem da o sobie e znać więc uważam że nie jest tak źle, jedynie martwi mnie ze po przytulankach z mężem plamiłam dwa dni, przyjmuje luteinę i w środę mam taką szybką wizytę skuli skierowania na prenatalne więc poproszę go by zajrzał czy wszystko ok bo jednak gdzies to mnie tam w środku męczy. Dziś siostry wpadają z dziećmi na grilla pożegnanie wakacji hehe też u nas niezbyt pogoda No najwyżej e domu będziemy siedzieć a chłopy będą grillować :)

Widze ze termin mamy taki sam na koniec kwietnia [emoji846] tez mam wizyte 8.09 i czekam na serduszko [emoji173]
Jejku dawno mnie tu nie było, aż nie jestem w stanie nadrobić waszych wiadomości [emoji54][emoji85] ja przedwczoraj miałam druga wizytę u ginekologa, w koncu widać pęcherzyk i moją małą kropeczke [emoji3059] tak się cieszyłam ze nawet lekarza radością zaraziłam [emoji28] szczerze mówiąc bardzo ulżyło mi jak lekarz potwierdził ciąże pojedyncza, bo powiem wam ze od jakiegoś czasu miałam jakiś taki strach nawet dziwne sny [emoji52] Niestety lekarz stwierdził tez niedoczynnosc tarczycy, co dziwne bo badałam się jakieś pol roku temu i wyniki były jak najbardziej w normie, podobno to właśnie przez ciąże, dostałam leki powinno być okay [emoji173]️ Co do objawów to nudności mam bardzo często ale nie wymiotuje, piersi mi chyba kiedyś wybuchną.. śpię i chodzę tylko w staniku dla mam karmiących bo są mięciutkie niemające fiszbin ale trzymają pierś, bo jakbym miała je tak luzem to chyba bym się za dużo ruszać nie mogła [emoji28] potem również dołączam do grona wiecznie głodnych, nim stop mi burczy w brzuchu aż boli [emoji52] i muszę zjeść czasem nawet koło północy [emoji52] mam nadzieje ze to ustanie [emoji2960] kolejna wizyta 08.09 i podobno będzie już serduszko słychać i będzie widać już nasz zarodek [emoji173]️ Piszcie co tam u was bo się trochę rozpisałam [emoji85]

Dziewczyny, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale czy wy sprzątanie normalnie tak jak przed ciążą? Dobrze się czułam i stwierdziłam, że umyje okna 🤦 no i umyłam w 2 pokojach najpierw woda z płynem uniwersalnym a później normalnie z płynem do szyb i mnie tknęło dopiero pod koniec drugiego, że przecież nie powinnam tego wdychać i zaczęłam sobie wkręcać 😭 niby czytam, że ogólnodostępne środki nie powinny źle oddziaływać, ale ja nawet rękawiczek nie założyłam, bo nie pomyślałam o tym 🤦 i sobie teraz siedzę i wkręcam, że jak oddycham to czuję w sobie ten płyn i ta chemię i szkodzę dziecku 🤦 no i druga kwestia- używacie dalej płynów antybakteryjnych do rąk?

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale czy wy sprzątanie normalnie tak jak przed ciążą? Dobrze się czułam i stwierdziłam, że umyje okna 🤦 no i umyłam w 2 pokojach najpierw woda z płynem uniwersalnym a później normalnie z płynem do szyb i mnie tknęło dopiero pod koniec drugiego, że przecież nie powinnam tego wdychać i zaczęłam sobie wkręcać 😭 niby czytam, że ogólnodostępne środki nie powinny źle oddziaływać, ale ja nawet rękawiczek nie założyłam, bo nie pomyślałam o tym 🤦 i sobie teraz siedzę i wkręcam, że jak oddycham to czuję w sobie ten płyn i ta chemię i szkodzę dziecku 🤦 no i druga kwestia- używacie dalej płynów antybakteryjnych do rąk?
Tak nadal sprzątam tak samo tymi samymi płynami oraz tak samo nadal używam tak samo płynów antybakteryjnych do rak

Do góry