reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja nie wiem, czy to hormpny tak działają, że takie sny są, przed ciąża nie mialam w ogóle.. 😐 albo za mocno wszystko przeżywamy. Jakieś rozchwianie emocjonalne mam od rana, po tej ciężkiej nocy 😐
Ja myślę że za dużo myślimy.. Stresujemy sie.. Wsumie to normalne w ciąży każda chciałaby żeby z dzidzia było wszystko ok.
Ja staram s i e nie analizować snów
Wstaje rano i zapominam.. 😊
I tak mamy dużo na głowie po co nam kolejny stres

reklama
Jejku dawno mnie tu nie było, aż nie jestem w stanie nadrobić waszych wiadomości 😯🙈 ja przedwczoraj miałam druga wizytę u ginekologa, w koncu widać pęcherzyk i moją małą kropeczke 🥰 tak się cieszyłam ze nawet lekarza radością zaraziłam 😅 szczerze mówiąc bardzo ulżyło mi jak lekarz potwierdził ciąże pojedyncza, bo powiem wam ze od jakiegoś czasu miałam jakiś taki strach nawet dziwne sny 😐 Niestety lekarz stwierdził tez niedoczynnosc tarczycy, co dziwne bo badałam się jakieś pol roku temu i wyniki były jak najbardziej w normie, podobno to właśnie przez ciąże, dostałam leki powinno być okay ❤️ Co do objawów to nudności mam bardzo często ale nie wymiotuje, piersi mi chyba kiedyś wybuchną.. śpię i chodzę tylko w staniku dla mam karmiących bo są mięciutkie niemające fiszbin ale trzymają pierś, bo jakbym miała je tak luzem to chyba bym się za dużo ruszać nie mogła 😅 potem również dołączam do grona wiecznie głodnych, nim stop mi burczy w brzuchu aż boli 😐 i muszę zjeść czasem nawet koło północy 😐 mam nadzieje ze to ustanie 🤭 kolejna wizyta 08.09 i podobno będzie już serduszko słychać i będzie widać już nasz zarodek ❤️ Piszcie co tam u was bo się trochę rozpisałam 🙈

Hej dziewczyny. Podczytuję temat i odważyłam się napisać 😊. W kwietniu będę mamą.. szok i niedowierzanie... mam 37 lat (więc pewnie jestem tu najstarsza :p ) poza tym mam jeszcze 5letnie bliźnięta.. wbrew pozorom przy chlopcach czułam się doskonale a teraz... szkoda słów.. jak nie ja... ale może to starość? Pozdrawiam ciepło !

Hej dziewczyny. Podczytuję temat i odważyłam się napisać 😊. W kwietniu będę mamą.. szok i niedowierzanie... mam 37 lat (więc pewnie jestem tu najstarsza :p ) poza tym mam jeszcze 5letnie bliźnięta.. wbrew pozorom przy chlopcach czułam się doskonale a teraz... szkoda słów.. jak nie ja... ale może to starość? Pozdrawiam ciepło !
Witaj :) może W brzuszku dziewczynka ?:) Ja mam dwie córki i teraz też widzę różnice w samopoczuciu..może będzie synuś:)

AnnaKatarzyna - nie ukrywam byłoby super. Najważniejsze, żeby dzieciaczek był zdrowy :). Słyszałam, że dziewczynki rzadziej mają kolki a wspomnienia z chłopcami pod tym względem mam potworne.. do tego wcześniaki (31tc). Chciałabym urodzić zdrowe, grzeczne dziecko haha i tego życzę też Wam :)

Hej dziewczyny jutro kończę 9tydzien :) hmm ja też wiecznie głodna masakra, ostatnio miałam tak że jeść nie umiałam taka kula w gardle wszystko ble itd wymiotów nie miałam No ale nie czułam się ok ale przeszło :) piersi też raz bolą raz nie, podbrzusze czasem da o sobie e znać więc uważam że nie jest tak źle, jedynie martwi mnie ze po przytulankach z mężem plamiłam dwa dni, przyjmuje luteinę i w środę mam taką szybką wizytę skuli skierowania na prenatalne więc poproszę go by zajrzał czy wszystko ok bo jednak gdzies to mnie tam w środku męczy. Dziś siostry wpadają z dziećmi na grilla pożegnanie wakacji hehe też u nas niezbyt pogoda No najwyżej e domu będziemy siedzieć a chłopy będą grillować :)

Widze ze termin mamy taki sam na koniec kwietnia [emoji846] tez mam wizyte 8.09 i czekam na serduszko [emoji173]
Jejku dawno mnie tu nie było, aż nie jestem w stanie nadrobić waszych wiadomości [emoji54][emoji85] ja przedwczoraj miałam druga wizytę u ginekologa, w koncu widać pęcherzyk i moją małą kropeczke [emoji3059] tak się cieszyłam ze nawet lekarza radością zaraziłam [emoji28] szczerze mówiąc bardzo ulżyło mi jak lekarz potwierdził ciąże pojedyncza, bo powiem wam ze od jakiegoś czasu miałam jakiś taki strach nawet dziwne sny [emoji52] Niestety lekarz stwierdził tez niedoczynnosc tarczycy, co dziwne bo badałam się jakieś pol roku temu i wyniki były jak najbardziej w normie, podobno to właśnie przez ciąże, dostałam leki powinno być okay [emoji173]️ Co do objawów to nudności mam bardzo często ale nie wymiotuje, piersi mi chyba kiedyś wybuchną.. śpię i chodzę tylko w staniku dla mam karmiących bo są mięciutkie niemające fiszbin ale trzymają pierś, bo jakbym miała je tak luzem to chyba bym się za dużo ruszać nie mogła [emoji28] potem również dołączam do grona wiecznie głodnych, nim stop mi burczy w brzuchu aż boli [emoji52] i muszę zjeść czasem nawet koło północy [emoji52] mam nadzieje ze to ustanie [emoji2960] kolejna wizyta 08.09 i podobno będzie już serduszko słychać i będzie widać już nasz zarodek [emoji173]️ Piszcie co tam u was bo się trochę rozpisałam [emoji85]

Dziewczyny, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale czy wy sprzątanie normalnie tak jak przed ciążą? Dobrze się czułam i stwierdziłam, że umyje okna 🤦 no i umyłam w 2 pokojach najpierw woda z płynem uniwersalnym a później normalnie z płynem do szyb i mnie tknęło dopiero pod koniec drugiego, że przecież nie powinnam tego wdychać i zaczęłam sobie wkręcać 😭 niby czytam, że ogólnodostępne środki nie powinny źle oddziaływać, ale ja nawet rękawiczek nie założyłam, bo nie pomyślałam o tym 🤦 i sobie teraz siedzę i wkręcam, że jak oddycham to czuję w sobie ten płyn i ta chemię i szkodzę dziecku 🤦 no i druga kwestia- używacie dalej płynów antybakteryjnych do rąk?

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale czy wy sprzątanie normalnie tak jak przed ciążą? Dobrze się czułam i stwierdziłam, że umyje okna 🤦 no i umyłam w 2 pokojach najpierw woda z płynem uniwersalnym a później normalnie z płynem do szyb i mnie tknęło dopiero pod koniec drugiego, że przecież nie powinnam tego wdychać i zaczęłam sobie wkręcać 😭 niby czytam, że ogólnodostępne środki nie powinny źle oddziaływać, ale ja nawet rękawiczek nie założyłam, bo nie pomyślałam o tym 🤦 i sobie teraz siedzę i wkręcam, że jak oddycham to czuję w sobie ten płyn i ta chemię i szkodzę dziecku 🤦 no i druga kwestia- używacie dalej płynów antybakteryjnych do rąk?
Tak nadal sprzątam tak samo tymi samymi płynami oraz tak samo nadal używam tak samo płynów antybakteryjnych do rak

Do góry